Αναθεώρηση της 5ης γενιάς του iPod Touch

Είναι το iPod Touch η καλύτερη συσκευή Handheld ποτέ;

Εκτός από το iPhone 5, η 5η γενιά του iPod touch είναι η καλύτερη συσκευή χειρός ψυχαγωγίας και διαδικτύου που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Είναι, από κάθε άποψη, εξαιρετική. Από την μεγάλη οθόνη έως το ελαφρύ βάρος, από τις πολύ βελτιωμένες κάμερες έως το επεκταμένο χαρακτηριστικό του iOS 6 και πέρα, η 5η γενιά του iPod touch είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη και υψηλής ποιότητας συσκευή. Αν δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε την συνεχή σύνδεση στο Internet και το μηνιαίο κόστος ενός iPhone, δεν υπάρχει καλύτερο gadget τσέπης που μπορείτε να αγοράσετε.

Το καλό

Το κακό

Νέα οθόνη, νέο μέγεθος

Η 5η γενιά του iPod touch παίρνει όλα όσα ήταν καλά για τα προηγούμενα μοντέλα - και υπήρχαν πολλά - και βελτιώνει σε αυτό με μερικούς σημαντικούς τρόπους. Πρώτον, όπως το iPhone 5, αθλητικά μια οθόνη 4 ιντσών, 1136 x 640 οθόνη Retina . Με το μεγάλο μέγεθος και την υψηλή ανάλυση, η οθόνη είναι πανέμορφη και κάνει χαρά να παίζετε παιχνίδια, να παρακολουθείτε βίντεο και να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές .

Παρά την ουσιαστικά μεγαλύτερη οθόνη, όμως, η 5η αφής δεν είναι πολύ μεγαλύτερη από τον προκάτοχό της. Αυτό συμβαίνει επειδή αντί να κάνει την οθόνη ψηλότερη και ευρύτερη, η Apple έκανε μόνο πιο ψηλό, αφήνοντας το πλάτος της αφής στο ίδιο εύχρηστο, φιλικό προς τα φοίνικα μέγεθος που οι χρήστες πάντα απολαμβάνουν. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε εύκολα την αφή με το ένα χέρι και η φορητότητα και η χρηστικότητα δεν μειώνονται.

Αυτό είναι αρκετά ένα τεχνικό επίτευγμα, έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακό από το γεγονός ότι η Apple έκανε επίσης την 5η επαφή λεπτότερη και ελαφρύτερη από την τελευταία έκδοση. Ενώ η 4η γενιά ήταν πάχους 0,28 ιντσών, η 5η γενιά είναι πάχους 0,24 ιντσών. Το 4ο γεν. μοντέλο ζυγίζεται σε 3,56 ουγκιές, ενώ η νέα έκδοση είναι μόλις 3,10 ουγκιές. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να ακούγονται σαν μικροσκοπικά κλάσματα του συνόλου και έτσι δεν είναι πιθανό να κάνουν μεγάλη διαφορά, αλλά το κάνουν. Είναι δύσκολο να καταλάβετε πόσο ελαφρύ και λεπτό είναι το 5ο άγγιγμα και εξακολουθεί να αισθάνεται σταθερό και αξιόπιστο.

Πέρα από τη βελτιωμένη οθόνη και το σώμα, βελτιώθηκαν και τα εσωτερικά της αφής, χάρη στη συμπερίληψη νέου επεξεργαστή και νέου υλικού Wi-Fi. Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή της Apple A5, το ίδιο με το iPhone 4S και το iPad 2, το οποίο αποτελεί σημαντική αναβάθμιση του τσιπ A4 της τελευταίας γενιάς. Τα τσιπ Wi-Fi αναβαθμίστηκαν για να υποστηρίξουν τόσο τις συχνότητες 2,4 GHz όσο και 5 GHz (το τελευταίο μοντέλο υποστηρίζεται μόνο 2,4 GHz), καθιστώντας την επαφή πιο ικανή να συνδεθεί με δίκτυα υψηλής ταχύτητας.

Πολύ βελτιωμένες κάμερες

Το άλλο σημαντικό εσωτερικό στοιχείο βελτιώθηκε στην 5η γενιά του iPod touch ήταν οι κάμερές του. Το μοντέλο της 4ης γενιάς πρόσθεσε δύο κάμερες για να ενεργοποιήσει τις συνομιλίες βίντεο FaceTime , αλλά ούτε η κάμερα ήταν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Στην πραγματικότητα, η πίσω κάμερα ολοκληρώθηκε σε λίγο κάτω από ψήφισμα 1 megapixel. Αυτό ήταν καλό για τη λήψη βίντεο χαμηλής ανάλυσης ή video chats, αλλά οι φωτογραφίες δεν ήταν μεγάλη. Αυτό άλλαξε αρκετά με την 5η γενιά.

Ενώ αυτό το μοντέλο υποστηρίζει ακόμα FaceTime, η πίσω κάμερα προσφέρει ανάλυση 5 megapixel, φλας κάμερας και δυνατότητα λήψης βίντεο 1080p HD (από HD 720p). Η φωτογραφική μηχανή που βλέπει χρήστης διαθέτει ανάλυση 1,2 megapixel και εγγραφή HD 720p. Και χάρη στο iOS 6, η αφή υποστηρίζει και πανοραμικές φωτογραφίες. Ενώ οι φωτογραφικές μηχανές του προηγούμενου αφής την καθιστούσαν μια σταθερή συσκευή για συνομιλίες βίντεο αλλά όχι φωτογραφία, οι αναβαθμισμένες κάμερες στην επαφή της 5ης γενιάς απομακρύνουν τη συσκευή πέρα ​​από την συνομιλία με βίντεο και αποτελούν ένα σοβαρό εργαλείο για τη λήψη υψηλής ποιότητας φωτογραφιών και βίντεο.

Το iOS 6 είναι καλύτερο από τα πρωτοσέλιδα

Εκτός από τις αλλαγές υλικού, όταν ξεκίνησε το 5ο άγγιγμα, ήρθε προ-φορτωμένο με το iOS 6 και τις πολλές βελτιώσεις που έφερε στην πλατφόρμα. Ενώ οι περισσότεροι τίτλοι σχετικά με το iOS 6 αντιμετώπισαν τα προβλήματα με την εφαρμογή Χάρτες (και την κατάργηση της εφαρμογής YouTube ), αυτές οι ιστορίες επισκίασαν τα πολλά οφέλη του iOS 6.

Ίσως η πιο φανταστική και προφανής βελτίωση του 5ου γεν. touch χρήστες βλέπουν, όμως, είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το Siri , φωνητικά ενεργοποιημένο ψηφιακό βοηθό της Apple. Το Siri δεν ήταν διαθέσιμο στο προηγούμενο μοντέλο (πιθανώς επειδή ο επεξεργαστής δεν μπόρεσε να χειριστεί το έργο), αλλά οι χρήστες αυτού του μοντέλου απολαμβάνουν να υπαγορεύουν ηλεκτρονικά μηνύματα και κείμενα, ζητώντας πληροφορίες από τη Siri και εύρεση εστιατορίων, καταστημάτων και ταινιών με φωνή. Ενώ πολλά από τα άλλα χαρακτηριστικά του iOS 6 δεν ήταν τόσο προφανή όσο το Siri, το λειτουργικό σύστημα πρόσθεσε τόνοι χρήσιμων χαρακτηριστικών, διορθώνει σφάλματα, βελτιώνει την απόδοση και γενικά προσθέτει γυαλιστικά σε μια ήδη μεγάλη συσκευή.

Το βρόχο και τα ακουστικά

Μια σημαντική νέα εισαγωγή με την 5η γενιά του iPod touch είναι το Loop. Αυτό είναι ένα λουράκι καρπού (a Wiimote Nintendo της ) που σας επιτρέπει να συνδέσετε την αφή στο χέρι σας για τη μεταφορά και να βεβαιωθείτε ότι δεν ρίχνετε τη νέα συσκευή σας. Ο βρόχος είναι ασφαλισμένος στην κάτω οπίσθια γωνία της αφή. Υπάρχει ένα μικρό κουμπί εκεί που, όταν πατήσετε, αναδύεται ένα nub που τυλίγετε το βρόχο γύρω. Περάστε το άλλο άκρο πάνω από το χέρι σας και είστε καλό να πάτε.

Κατά τη δοκιμή μου, το The Loop ήταν εντυπωσιακά ανθεκτικό. Δοκίμασα να κλέβω το χέρι μου, να το κτυπήσω (αν και κάπως απαλά, παραδέχομαι, δεν ήθελα να στείλω το άγγιγμα στο σαλόνι!), Και με άλλα λόγια να κάνω πράγματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το The Loop από το χέρι μου ή το άγγιγμα . Σε όλες τις περιπτώσεις, παρέμεινε σταθερά αγκυρωμένη στον καρπό μου.

Εύχομαι να δοθούν τα ίδια υψηλά σήματα στα ακουστικά που περιλαμβάνονται στην αφή, τα EarPod της Apple. Το EarPods ενημερώνει τα αυτί του iPod του εμπορικού σήματος με ένα νέο, φιλικό προς το κανάλι σχήμα αυτιού και βελτιωμένα ηχεία. Και όλα αυτά που έχουν ειπωθεί γι 'αυτά είναι σωστά: η τακτοποίηση είναι νύχτα και μέρα βελτιωμένη σε σχέση με τα παλιά μοντέλα και αυτά τα ακουστικά δεν αισθάνονται ότι θα πέσουν κάθε στιγμή.

Ο ήχος των νέων EarPods βελτιώθηκε επίσης. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι τα EarPods που περιλαμβάνονται με την αφή δεν είναι τόσο πλήρεις όπως αυτά που έρχονται με το iPhone. Η έκδοση iPhone περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο απομακρυσμένο για τον έλεγχο του όγκου, των τραγουδιών και άλλων χαρακτηριστικών. αυτό λείπει από αυτά που έρχονται με την αφή. Για να πάρετε αυτή την έκδοση, θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον $ 30. Αυτό φαίνεται λίγο νικέλιο και δεκάρα για μια συσκευή που τρέχει σχεδόν $ 300 για το μοντέλο entry-level.

Η κατώτατη γραμμή

Παρά το αίνιγμα αυτό, η 5η γενιά του iPod touch είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο, πιο ολοκληρωμένο φορητό φορητό μέσο και συσκευή Internet που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αν δεν χρειάζεστε πάντα τις δυνατότητες Internet και του τηλεφώνου του iPhone ή τη μεγαλύτερη οθόνη του iPad, αυτή είναι η συσκευή που πρέπει να πάρετε. Ακόμα και στη σχετικά απότομη τιμή, τα χαρακτηριστικά που προσφέρει - η πρόσβαση στο Internet, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μηνύματα, οι εφαρμογές, τα παιχνίδια, η μουσική, το βίντεο - είναι τόσο συναρπαστικά, τόσο γυαλισμένα ώστε να φαίνονται σαν μια συμφωνία.