Ζώντας τη ροή: Samson Go Mic Connect Review

Ένας συμπαγής, οικονομικά προσιτός καλλιτέχνης για Podcasting, Live Streaming και Video Chatting

Μιλήστε για τον μεγάλο ισοσταθμιστή. Χάρη στην εμφάνιση του Διαδικτύου και την εύκολη πρόσβαση σε βιντεοκλίπ και προβολή λεωφόρων, ο Παγκόσμιος Ιστός έχει εκδημοκρατίσει την παράδοση περιεχομένου και έχει βοηθήσει τους κανονικούς ανθρώπους να γίνουν προσωπικότητες του bonafide.

Pewdiepie. Smosh. MatPat. Αυτή η νέα φυλή των προσωπικοτήτων βίντεο έχει καλλιεργήσει ένα κομμάτι που μπορεί να εκλείψει ακόμα και το μεγαλύτερο από τα αστέρια, όπως ο Taylor Swift και το αγαπημένο όλων - ή το λιγότερο αγαπημένο ανάλογα με την προοπτική σας - το γυμνοσυντηρητικό άτομο-παιδί Justin Bieber.

Ως κάποιος που έχει ένα 200-plus οπαδοί στο κανάλι μου "Tabiasobi" και το κανάλι YouTube anime, βεβαίως δεν έρχομαι κοντά στο γεγονός ότι ακόμη και οι διασημότητες βίντεο C-list έχουν στο YouTube ή στο Twitch. Ταυτόχρονα, η κατάργηση της εγγραφής βίντεο και ήχου τα τελευταία χρόνια, τόσο ως χόμπι όσο και ως δουλειά μου ως δημοσιογράφος, μου επέτρεψε να δοκιμάσω όλα τα είδη των gadgets για τη δημιουργία περιεχομένου. Αυτές περιλαμβάνουν την Canon 6D, τη βιντεοκάμερα JVC Everio Quad Proof , τη συσκευή εγγραφής Zoom H1, το iRig Mic Field και το Apogee Mic με το combo Zacuto Grip για το iPhone.

Αυτό μας φέρνει στο τελευταίο doohickey για να χαρίσουμε την παρουσία μου στο gadget-testing, το Samson Go Mic Connect. Ένα μικρόφωνο USB που έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται σε υπολογιστή ή Mac, ο Samson σίγουρα λειτουργεί εξαιρετικά για το Skype ή το Google Hangouts. Και πάλι, η ώθηση στην ποιότητα ήχου που παρέχει μπορεί να θεωρηθεί λίγο overkill για απλή συνομιλία μέσω βίντεο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Samson στοχεύει επίσης σε πρόσθετη πελατεία για το Go Mic Connect όπως podcasters, YouTubers και ζωοτροφές.

Αποσύνδεση του Go Mic Connect αποκαλύπτει το πραγματικό μικρόφωνο καθώς και ένα καλώδιο USB και μια θήκη. Το πραγματικό μικρόφωνο διαθέτει ένα ορθογώνιο σώμα με ένα στερεό χτίσιμο και ένα κομμάτι της ατμόσφαιρας του 1980 με το στυλ του. Στην κορυφή υπάρχει ένα κουμπί σίγασης για την ευκολία σε περίπτωση που θέλετε να μειώσετε γρήγορα τον ήχο κατά τη συνομιλία μέσω βίντεο. Υπάρχει επίσης μια υποδοχή 3,5 χιλιοστών για να συνδέσετε ακουστικά για ανθρώπους που θα ήθελαν να κάνουν άμεση παρακολούθηση της πηγής ήχου τους.

Για τοποθέτηση, το Go Mic Connect διαθέτει ενσωματωμένο βραχίονα που μπορεί να προσαρμοστεί για τη θέση του. Αυτό σας επιτρέπει να το τοποθετήσετε στην κορυφή μιας οθόνης φορητού υπολογιστή αν θέλετε για αυτή την κλασική τοποθέτηση κάμερας υπολογιστή. Διαφορετικά, ο βραχίονας μπορεί να λειτουργήσει ως βάση εάν πρέπει να το τοποθετήσετε στο γραφείο ή σε άλλες επιφάνειες κατά την εγγραφή. Η εγκατάσταση είναι αρκετά εύκολη και το μικρόφωνο μπορεί να λειτουργήσει ακριβώς έξω από το κιβώτιο με ό, τι λογισμικό που χρησιμοποιείτε. Διαφορετικά, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το λογισμικό Samson Sound Deck εάν χρειάζεστε ένα βασικό πρόγραμμα εγγραφής ήχου.

Φυσικά, η ποιότητα ήχου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του κάθε μικροφώνου και το Go Mic Connect της Samson προσφέρει ωραία το σκοπό αυτό. Χρησιμοποιώντας απλά το βασικό λογισμικό Sound Deck, ήμουν σε θέση να βαθμονομώ την ευαισθησία ώστε να ταιριάζει με τον φυσικό όγκο της φωνής μου και να παίρνω καλά αποτελέσματα χωρίς να παίρνω το βουητό του φορητού μου παιχνιδιού. Η κατεύθυνση είναι επίσης εξαιρετική, με το μικρόφωνο να κάνει εξαιρετική δουλειά να εστιάζει το γλυκό του σημείο σε κώνο ακριβώς μπροστά του, μειώνοντας την ευαισθησία καταγραφής από τις απομακρυσμένες περιοχές όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία "Focus" του Sound Deck. Είναι βέβαιο ότι δεν θα αποκλείσει τελείως την φωνή στο παρασκήνιο ή το άνοιγμα των θυρών, ώστε να θέλετε να καταγράψετε ακόμα σε ένα αρκετά ήσυχο περιβάλλον για τα καλύτερα αποτελέσματα. Με το λογισμικό Sound Deck μπορείτε να μειώσετε ακόμη περισσότερο την ευαισθησία κώνου του μικροφώνου ενεργοποιώντας το "Focus Plus", το οποίο κάνει μια εξαιρετική δουλειά για να διασφαλίσει ότι το μικρόφωνο δεν λαμβάνει ήχο από τα πλάγια ή πάνω από μερικά μέτρα άμεσα μπροστά του. Ωστόσο, αυτό μειώνει την ποιότητα ήχου γι 'αυτό δεν θα το χρησιμοποιήσω αν δεν είμαι σε ένα πραγματικά θορυβώδες περιβάλλον και δεν μπορώ να πάω οπουδήποτε αλλού, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι που ακούνε podcasts ή παρακολουθούν βίντεο μπορούν να ενοχλούνται εάν η ποιότητα του ήχου δεν είναι δεν είναι βέλτιστο.

Από την άλλη πλευρά, το Focus Plus είναι ιδανικό για βασικές κλήσεις Skype αν βρίσκεστε σε πάρτι ή σε κάποιο μέρος με πολλούς ανθρώπους και θέλετε να περιορίσετε την ακουστική εμβέλεια, ώστε να παίρνει μόνο τη φωνή σας.

Μιλώντας για την ποιότητα του ήχου, ο ήχος είναι εξαιρετικός σε υψηλά ποσοστά bit. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση για το λογισμικό Sound Deck είναι μονοφωνική με ρυθμό bit των 48.000. Η εγγραφή με αυτόν τον ρυθμό δυαδικών ψηφίων οδηγεί σε μεγαλύτερα αρχεία WAV λίγο πάνω από 1 megabyte για κάθε 10 δευτερόλεπτα - διπλάσια από ότι αν ενεργοποιήσετε το στερεοφωνικό. Το Sound Deck δεν διαθέτει επιλογή MP3, επιτρέποντάς σας να μειώσετε το ρυθμό μετάδοσης bit σε 8,000 για σημαντικά μικρότερα αρχεία, αλλά η ποιότητα του ήχου είναι αισθητά λιγότερο καθαρή. Για τη φωνή, είναι καλύτερο να πηγαίνεις με μονοφωνικό ήχο σε υψηλό ρυθμό bit από το στερεοφωνικό ήχο σε χαμηλό ρυθμό bit. Υψηλή στερεοφωνία bit bit είναι επίσης μια ωραία επιλογή για τους λαούς που θέλουν να ηχογραφήσουν μουσική όπως το παιχνίδι τους κιθάρα. Στη συνέχεια, θα ήθελα να συστήσω τη χρήση διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης και λογισμικού ήχου για τις προσφορές μετοχών αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο για μουσική, ειδικά για εργασίες πολλαπλών τραγουδιών.

Συνολικά, νομίζω ότι το Samson Go Mic Connect είναι ένα μεγάλο μικρόφωνο, ειδικά για την τιμή. Δεν θα είναι τόσο καλό όσο ένα μικρόφωνο 1.000 δολάρια, αλλά ακούγεται τόσο καλό ή ακόμα καλύτερα από κάποια μικρόφωνα σε διπλάσια ή τριπλή τιμή. Το προτεινόμενο λιανικό εμπόριο είναι περίπου $ 120 αν και το έχω δει στο Amazon για μόλις $ 78. Αν ψάχνετε για ένα προσιτό μικρόφωνο USB με σταθερή απόδοση, αυτό σίγουρα αξίζει να το εξετάσετε.

Βαθμολογία: 4 αστέρια από 5

Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης. Διαβάστε περισσότερα από τα ακουστικά άρθρα και σχόλια μέσω του κέντρου των ακουστικών και των φορητών ηχείων .