Το Raticate του Gary πέθανε πραγματικά στο Pokemon Red and Blue;

Η σειρά Pokemon έχει γεννήσει μερικούς περίεργους θρύλους και φήμες - τα πάντα από στοιχειωμένα κασέτα μέχρι μουσική εντός παιχνιδιού που υποτίθεται ότι οδηγεί τους νεαρούς παίκτες τρελλούς. Ενώ το " Pokemon Lost Silver " είναι ένα έξυπνο παιχνίδι ανεμιστήρων και το σύνδρομο " Lavender Town " είναι ένας θρύλος που χτίστηκε από ένα περιβόητο επεισόδιο του Pokémon anime, υπάρχει μια παρατεταμένη ιστορία Pokemon που είναι αδύνατο να αποδείξεις ή να διαψεύξεις: The Legend του νεκρού Raticate του Gary.

Το Gary Oak είναι το πιο δημοφιλές όνομα για τον αντίπαλο του παίκτη στο Pokemon Red / Blue για το Game Boy . Πηγαίνει με άλλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του μπλε ή οποιουδήποτε προσαρμοσμένου ονόματος που του δίνει ο παίκτης στην αρχή του παιχνιδιού (πιθανώς μια λέξη ορκωμοσίας). Ο Gary είναι κακόφημος στο Pokemon fandom γιατί είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τον παίκτη. Αν, για παράδειγμα, επιλέγετε το Charmander ως αρχικό σας Pokemon, επιλέγει αυτόματα το Squirtle και κερδίζει ένα μόνιμο τακτικό πλεονέκτημα σε σας, αφού οι τύποι πυρκαγιάς τύπου Pokemon τύπου αμαξώματος.

Ο Γκάρυ είναι αλαζονικός, αλλά ομοειδικά. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το φάντασμα του Pokemon εξακολουθεί να αναρωτιέται για την εξαφάνιση ενός από τα Pokemon του Gary και πηγαίνει μέχρι και να αναρωτιέται αν ο χαρακτήρας του παίκτη (Ash ή Red, ανάλογα με το όνομα που επιλέγετε) είναι υπεύθυνος για το θάνατό του.

Ο χαρακτήρας παίκτη συναντά και παλεύει με τον Gary αρκετές φορές καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Δεδομένου ότι το Pokemon είναι ένα παιχνίδι που περιστρέφεται γύρω από τη σύλληψη και την κατάρτιση του Pokemon, και οι δύο σταθεροί χαρακτήρες του Pokemon μεγαλώνουν καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται. Κάθε εκπαιδευτής Pokemon έχει τα αγαπημένα, όμως, και αυτό περιλαμβάνει τον Gary. Το lineup του αλλάζει λίγο σε όλο το Pokemon Red / Blue, με μία εξαίρεση.

Περίπου στο μέσο του παιχνιδιού, θα μάθετε τον Γκάρυ σε ένα πλοίο που ονομάζεται SS Anne. Η ομάδα του περιλαμβάνει ένα επίπεδο 19 Pidgeotto, ένα επίπεδο 16 Raticate, ένα επίπεδο 18 Kadabra, και μια έκδοση 20 του αρχικού του Pokemon. Τα περισσότερα από αυτά τα Pokemon είναι οι εξελισσόμενες εκδόσεις του Pokemon που σας πολέμησαν νωρίτερα στο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένου ενός Rattata που έγινε Raticate πριν από τη μάχη σας στην SS Anne.

Ωστόσο, την επόμενη φορά που συναντάς τον Gary, ο Raticate του έχει φύγει. Αντίθετα, έχει επίπεδο 25 Pidgeotto, επίπεδο 23 Gyarados, επίπεδο 22 Growlithe, επίπεδο 20 Kadabra. Τι συνέβη με τον Raticate;

Ορισμένοι θεωρητικοί συνωμοσίας του Pokemon πιστεύουν ότι η απάντηση βρίσκεται στην τοποθεσία του αγώνα του παίκτη εναντίον του Gary: Πύργος Pokemon στην πόλη Λεβάντα. Ο Pokemon Tower είναι διαβόητος για το γεγονός ότι είναι ένα νεκροταφείο Pokemon και ενώ ο παίκτης επισκέπτεται τη θέση για να διερευνήσει ένα στοιχειωμένο, δεν είναι ξεκάθαρο (καταρχάς) γιατί ο Gary είναι εκεί.

Μερικοί οπαδοί υποθέτουν τον Gary στο Πύργο Pokemon για να επισκεφτούν τον τάφο του χαμένου Pokemon - του Raticate του.

Αλλά αν συμβαίνει αυτό, πώς πέθανε ο Raticate; Σύμφωνα με τη δημοφιλή θεωρία, ο Raticate έπληξε άσχημα τη μάχη ενάντια στον παίκτη της SS Anne. Λόγω της σύγχυσης στο πλοίο, ο Gary δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα PokeCenter αρκετά γρήγορο για να θεραπεύσει τον Raticate, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των τρωκτικών. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι οπαδοί ισχυρίζονται ότι όταν ο Gary συναντά τον παίκτη στο Pokemon Tower, ο Gary ρωτάει: "Ξέρεις τι είναι να πεθάνεις ένα Pokemon;"

Λοιπόν, τι γίνεται με αυτό; Μήπως ο Rathate του Gary πεθαίνει ως αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα σκληρής μάχης; Και πάλι, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση "ναι" ή "όχι", αλλά δεν είναι πολύ πιθανό.

Για ένα πράγμα, ο Gary δεν ρωτά ποτέ τον παίκτη εάν ξέρει τι είναι να πεθάνει ένας Pokemon. Αντ 'αυτού, λέει, "Τι κάνεις εδώ; Ο Pokemon σου δεν φαίνεται νεκρός! Μπορώ τουλάχιστον να τους εξασθενήσω! Ας πάμε, φίλε! "Αυτό είναι ένα περιστασιακό κομμάτι για ένα παιδί με ένα νεκρό Pokemon, ειδικά αν είναι (δήθεν) που αντιμετωπίζει ο υπεύθυνος για το θάνατο του αγαπημένου κατοικίδιου ζώου του.

Αντίθετα, μερικοί από τους άλλους πεθερούς στο Πύργο του Pokemon αναφέρουν το νεκρό τους Pokemon από το όνομα.

Επιπλέον, όταν νικήσετε τον Gary, παραδέχεται ότι ήρθε στον Πύργο για να πιάσει ένα Cubone και ένα Marowak.

Ωστόσο, το βλέπετε, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι ο Gary βρίσκεται στον Πύργο του Pokemon για να επισκεφθεί τον τάφο του Raticate του. Ασφαλώς, κανένα από αυτά δεν εξηγεί γιατί ο Raticate απουσιάζει από το ρόστερ του Gary. Ποτέ δεν μαθαίνουμε ακριβώς πού έφτασε ο γιγαντιαίος αρουραίος, αλλά εδώ είναι μια αξιοπρεπής εικασία: ο Γκάρι απλά "κουτίζει" το critter - δηλαδή, τον κράτησε μαζί με το υπόλοιπο Pokemon του. Οι Rattata και Raticate είναι αξιοπρεπείς Pokemon για να ξεκινήσουν ένα παιχνίδι με, αλλά γίνονται γρήγορα ξεπερασμένες αν δεν είναι καλλωπισμένοι με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Εκεί το έχετε: Ο Gary επισκέπτεται τον Πύργο του Pokemon για να πιάσει ένα Cubone, και ο Raticate είναι πιθανώς ακόμα ζωντανός - αν και η φρεσκάδα στον αποθηκευτικό χώρο δύσκολα μπορεί να ονομαστεί ζωντανός, ούτως ή άλλως.