Τι είναι το Modding A Wii Game System;

Η τροποποίηση ενός Wii δεν απαιτεί οποιουσδήποτε τρόπους υλικού, απλά λογισμικό

Η modding ενός Wii δεν είναι τόσο σκληρή όσο θα σκέφτεστε. Τροποποίηση συστήματος παιχνιδιού που χρησιμοποιείται για τη διασκέδαση του παιχνιδιού με το άνοιγμα ενός παιχνιδιού, την εισαγωγή μαρκών ή άλλων διαφόρων ειδών, την ταλάντευση με τα εσωτερικά και την αντιμετώπιση του γεγονότος ότι η μετάβαση στο διαδίκτυο ή η αναπαραγωγή παιχνιδιών με συγκεκριμένο λογισμικό anti mod δεν ήταν πλέον διαθέσιμα σε ένα σύστημα τροποποιημένο με τέτοιο τρόπο.

Και έπειτα υπήρχε ο κίνδυνος για όσους δεν ήταν πολύ εξοικειωμένοι με τη φυσική τροποποίηση ενός συστήματος. η σκληρή modding θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναστρέψιμες ζημιές αν γίνει λάθος και την απώλεια χρημάτων (και ακόμη και του συστήματός σας) σε ανυποψίαστους ανθρώπους που προσφέρουν την υπηρεσία.

Αλλά από τα τρία μεγάλα συστήματα γενικής χρήσης, το Wii έχει κάνει modding μια βιώσιμη επιλογή. Σε αντίθεση με παρελθόντα συστήματα όπως το Xbox ή το PS2, η modding ενός Wii δεν απαιτεί καμία φυσική διατροφή και κόστος λιγότερο από ένα θα σκεφτόταν. Στην πραγματικότητα, modding ένα Wii δεν παίρνει περισσότερο από τη χρήση μιας κάρτας SD, τον ίδιο τύπο κάρτας που χρησιμοποιεί μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Τα Wiis έχουν υποδοχές SD για να επεκτείνουν το χώρο που μπορεί να χωρέσει και να επιτρέψουν σε έναν χρήστη να δημοσιεύσει φωτογραφίες από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στο Wii. Ωστόσο, οι αλλόκοτοι χάκερ έχουν διαπιστώσει ότι περισσότερες από απλές φωτογραφίες μπορούν να σταλούν στο Wii με αυτό τον τρόπο: αρχεία hack.

Πολλοί έχουν ότι hacked Wiis τους είναι σε θέση να παίξουν αντίγραφα ασφαλείας, DVDs, videos στο YouTube και πολλά άλλα σχετικά με το σύστημα. Οι μέθοδοι έξω εκεί είναι εξαιρετικές αλλά εγώ ο ίδιος χρησιμοποιώ τη μνήμη flash στην SD μου και όχι σε περίπτωση modding. Απλά πρέπει να αγοράσετε μερικά πράγματα για να το κάνετε αυτό, πράγματα που ίσως έχετε ήδη.

Κάρτες HDSD και έναν αναγνώστη SD

Μια κάρτα SD είναι η ίδια με τη λεπτή μικρή μικροσκοπική θήκη που χρησιμοποιείται μέσα σε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Μικρό και ελαφρύ, έρχονται τόσο μικρές όσο 2GB και πολύ μεγαλύτερες. Το Wii διαθέτει και μια υποδοχή για μια κάρτα SD στο μπροστινό μέρος της συσκευής που μοιάζει σχεδόν με μια υποδοχή κάρτας μνήμης. Η υποδοχή κάρτας SD προοριζόταν για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων όπως στις εικόνες του συστήματος και τη μεταφόρτωση εικόνων από την κάμερά σας.

Αν όμως προσθέσετε έναν υπολογιστή ανάγνωσης SD για εσάς και στη συνέχεια αυτή η μικροσκοπική κάρτα SD μπορεί να γίνει ένα μικρό δίσκο εκκίνησης προγραμμάτων για λήψη στο Wii. Η λήψη προγραμμάτων όπως το BootMii και το NeoGamma στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια η μεταφορά τους σε SD μέσω του αναγνώστη είναι σχεδόν το ισοδύναμο της δημιουργίας μιας δισκέτας γεμάτης λογισμικού πυρόλυσης μόνο για το Wii σας. Το ανάποδο σχετικά με τη χρήση μιας κάρτας με αυτόν τον τρόπο, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να διαμορφωθεί για το Wii. Έτσι θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε τεχνικά αρχεία Wii και αρχεία υπολογιστή επάνω τους.

Λήψη του σωστού αριθμού μοντέλου / έκδοσης

Έχετε λοιπόν έναν αναγνώστη SD και κάποιες κάρτες HDSD. Έχετε μια δέσμη των προγραμμάτων που θέλετε να δοκιμάσετε στο Wii σας. Πριν άλμα για χαρά, αναζητήστε τον αριθμό μοντέλου του Wii και ενημερωμένη έκδοση. Εάν δεν είναι έκδοση 4.1 (ή χαμηλότερη) ή χειρότερη, έχει ενημερωθεί πλήρως με όλες τις τρέχουσες ενημερώσεις του Wii , τότε πιθανότατα δεν θα μπορείτε να κάνετε μαλακό mod. (Η μαλακή modding είναι αυτό που έχουμε μιλήσει, δηλαδή δεν τροποποιούμε κανένα υλικό, αφήνοντας απλώς τα αρχεία hack λογισμικού να το κάνουν όλα.)

Λάβετε υπόψη σας ότι οι μέθοδοι soft modding θα ακυρώσουν την εγγύησή σας με τη Nintendo και ότι αν στείλετε το Wii σας για επισκευή, η Nintendo μπορεί και θα αντικαταστήσει οτιδήποτε δεν είναι μέχρι σήμερα. Αυτό περιλαμβάνει τις ενημερώσεις κώδικα υλικού και λογισμικού.

Τώρα, γιατί η Nintendo θα το κάνει αυτό; Επειδή κάθε ενημερωμένη έκδοση είναι μια hot fix ή backdoor fix. Είναι βασικά ωραία και λένε, «σταματήστε να τρέχετε με το σύστημά μας». Έτσι, εάν το Wii σας έχει ένα σημαντικό ζήτημα, προσπαθήστε να βρείτε έναν τεχνικό φίλο πρώτα. Στείλτε τη μονάδα σας μόνο ως έσχατη λύση.

Φορητοί σκληροί δίσκοι

Τελικά, αυτή η κάρτα SD θα είναι γεμάτη αμυχές, εφεδρικά παιχνίδια και τα παρόμοια. Οι κάρτες HDSD κρατούν μόνο τόσο. Αυτό είναι όπου ένα φορητό σκληρό δίσκο μπορεί να έρθει σε πρακτικό. Ένα 100+ HD μπορεί να αποθηκεύσει πολλά αντίγραφα ασφαλείας και αρχεία και μπορεί εύκολα να φορτωθεί και να αφαιρεθεί.

Το ακόλουθο προστέθηκε από τον Jason Rybka, τον οδηγό σας για τα παιχνίδια παιχνιδιών βίντεο

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαμόρφωση του Wii σας

Σε αυτό το άρθρο πραγματικά αγγίξαμε μόνο την επιφάνεια του modding ενός Wii (ή οποιασδήποτε κονσόλας για αυτό το θέμα), υπάρχουν πολύ πιο λεπτομερή άρθρα εκεί έξω. Η ιστοσελίδα μας για Nintendo Guide έχει πολλές πληροφορίες σχετικά με τη modding, έναν οδηγό για το homebrew και πολλά άλλα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα modded σύστημα, σας προτείνω να δείτε το επόμενο βήμα σας.

Και από εκεί, θα υπάρχουν πάντα οι τόνοι των άρθρων σε βάθος για το Google, το Yahoo ή τις αγαπημένες σας μηχανές αναζήτησης. Απλά πρέπει να γνωρίζετε μερικούς από τους σωστούς όρους που πρέπει να αναζητήσετε, τους οποίους έχουμε δώσει μια καλή αρχή εδώ.