Τα "μη γνήσια" Windows δεν είναι κατάλληλα για αναβάθμιση των Windows 10

Οι χρήστες προειδοποίησαν ότι τα παράνομα αντίγραφα θέτουν τους υπολογιστές τους σε κίνδυνο

Υπάρχουν δύο τύποι λειτουργικών συστημάτων των Windows: αυτά που αγοράστηκαν σωστά και εκείνα που δεν ήταν, είτε σε εξαιρετικά απότομη έκπτωση είτε δωρεάν (αυτό λέμε "κλαπεί").

Συνήθως, οι "γνήσιες" εκδόσεις των Windows, όπως τους καλεί η Microsoft, αποκτώνται με διάφορους τρόπους. Τις περισσότερες φορές, έρχεται προεγκατεστημένο σε νέο υπολογιστή. Ο κατασκευαστής OEM ή αρχικού εξοπλισμού πλήρωσε τη Microsoft για το αντίγραφο των Windows στον υπολογιστή σας και συμπεριέλαβε την τιμή του σε αυτό που πληρώσατε για την επιφάνεια εργασίας, φορητό υπολογιστή ή tablet.

Γνήσια Vs. Μη γνήσιο

Ο άλλος τρόπος που οι περισσότεροι λαοί λαμβάνουν τα Windows σε έναν υπολογιστή είναι να αγοράσουν ένα αντίγραφο απευθείας από τη Microsoft, είτε ως συσκευασμένο λογισμικό (αν και αυτό συμβαίνει σπάνια πια) είτε μέσω λήψης. Στη συνέχεια, αυτό το αντίγραφο είναι εγκατεστημένο, είτε σε έναν υπολογιστή χωρίς εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα, είτε σε μια προηγούμενη έκδοση των Windows, π.χ. αναβάθμιση από τα Windows XP σε Windows 7. Αυτοί είναι οι νόμιμοι τρόποι.

Υπάρχουν επίσης παράνομοι τρόποι. Αυτά περιλαμβάνουν την αγορά ενός αντιγράφου από έναν πωλητή στο δρόμο για $ 2 (αυτό συμβαίνει πολύ σε ορισμένες ασιατικές χώρες, για παράδειγμα), κάνοντας ένα νέο αντίγραφο από ένα υπάρχον ή αποστέλλοντας ένα παράνομο αντίγραφο από μια σκιερή τοποθεσία Web. Αυτά τα αντίγραφα των Windows είναι αυτά που η Microsoft ονομάζει "Μη γνήσια" αντίγραφα.

Κλέβει, απλά και απλά

Αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ είναι ότι η Microsoft δεν παίρνει χρήματα για αυτό. το άτομο που τον έχει κλέψει βασικά το έκλεψε. Δεν είναι διαφορετικό από το να κατεβάσετε μια ταινία από έναν ιστότοπο συνεχούς ροής που τον απομακρύνει ή περπατάτε σε ένα convenience store, γεμίζοντας ένα μπαρ Snickers στο σακάκι σας και περπατώντας έξω. Ακούγεται σκληρό, ναι, αλλά ακριβώς αυτό είναι. Η Microsoft, και πολλές άλλες εταιρείες λογισμικού, έχουν χάσει δισεκατομμύρια δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια από αυτή την πειρατεία.

Για όσους έχουν πάρει τα Windows με έναν λιγότερο από τον τίμιο τρόπο, η Microsoft έχει κάποια νέα για εσάς και κάποιες συμβουλές. Πρώτον, η Microsoft έχει επισημάνει Μη Γνήσια αντίγραφα, οπότε αν λάβετε ένα, μπορείτε να τα επιστρέψετε. "Όταν δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε ότι τα Windows έχουν εγκατασταθεί σωστά, έχουν άδεια χρήσης και δεν έχουν αλλοιωθεί, δημιουργούμε ένα υδατογράφημα επιφάνειας εργασίας για να ειδοποιήσουμε τον χρήστη", ανέφερε ο επικεφαλής των Windows Terry Myerson. Επισημαίνει ότι αυτά τα παράνομα αντίγραφα διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο κακόβουλου λογισμικού και άλλων αρνητικών επιδράσεων και δεν υποστηρίζονται από τη Microsoft.

Δεν υπάρχει δωρεάν αναβάθμιση για εσάς!

Ένα άλλο πρόβλημα με αυτά τα μη γνήσια αντίγραφα είναι ότι η αναβάθμιση στα Windows 10, η οποία είναι δωρεάν για τους χρήστες Windows 7 και Windows 8 για το πρώτο έτος, δεν θα ισχύει για τα πειρατικά αντίγραφα. Οι αναβαθμίσεις των Windows 10 θα είναι διαθέσιμες σε αυτούς τους παράνομους χρήστες, αλλά δεν θα είναι δωρεάν.

Ωστόσο, η Myers έδειξε ότι ακόμη και οι χρήστες μπορούν να συμφωνήσουν για την αναβάθμιση των Windows 10: "Επιπλέον, σε συνεργασία με ορισμένους από τους αξιόλογους συνεργάτες μας OEM, σχεδιάζουμε πολύ ελκυστικές προσφορές αναβάθμισης των Windows 10 για τους πελάτες τους που τρέχουν ένα από τα παλαιότερες συσκευές σε μη γνήσια κατάσταση », έγραψε. Έτσι, η Microsoft επεκτείνει ένα φιλικό χέρι και ελπίζει ότι θα το καταλάβετε.

Εάν είστε ένας από αυτούς που χρησιμοποιούν παράνομο αντίγραφο των Windows, ίσως αξίζει να αγοράσετε ένα νόμιμο αντίγραφο των Windows 7 ή Windows 8 και να το εγκαταστήσετε πριν τα Windows 10 βγει, πιθανώς στα τέλη Ιουλίου . Ναι, θα σας κοστίσει κάποια χρήματα τώρα, αλλά δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για αναβάθμιση. Επιπλέον, θα χρησιμοποιείτε ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο θα ενημερώνεται τακτικά και θα ενημερώνεται τακτικά, διατηρώντας τον υπολογιστή σας ασφαλέστερο και επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής του.

Μια πρόσκληση για να πειραχτεί

Τα απροσδιόριστα παράθυρα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ανοιχτή πρόσκληση προς τους Bad Guys του Διαδικτύου να καταλάβουν τον υπολογιστή σας και να τον χρησιμοποιήσουν για τους φουσκωμένους σκοπούς του. Θα είστε επίσης ιδιοκτήτης μιας μηχανής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας άλλος κρίκος στην αλυσίδα για να εξαπλωθούν οι ιοί και τα σκουλήκια στον κυβερνοχώρο γύρω από το Internet, βλάπτοντας την εμπειρία για όλους τους άλλους. Δεν θέλεις πραγματικά να το κάνεις αυτό, έτσι;