Πώς να ανοίξετε τη γραμμή εντολών

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών για την εκτέλεση εντολών στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Η γραμμή εντολών είναι ένα από τα προγράμματα διασύνδεσης γραμμής εντολών που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση εντολών στα λειτουργικά συστήματα των Windows.

Ορισμένες δημοφιλείς εντολές εντολών εντολών που ίσως έχετε ακούσει περιλαμβάνουν ping , netstat , tracert , shutdown και attrib , αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα. Έχουμε μια πλήρη λίστα εδώ .

Ενώ η Command Prompt πιθανώς δεν είναι ένα εργαλείο που οι περισσότεροι από εσάς θα χρησιμοποιήσετε σε τακτική βάση, μπορεί πραγματικά να έρθει πολύ χρήσιμο από καιρό, ίσως για την αντιμετώπιση συγκεκριμένου προβλήματος των Windows ή για την αυτοματοποίηση κάποιου είδους εργασίας.

Σημείωση: Ο τρόπος με τον οποίο ανοίγετε τη γραμμή εντολών διαφέρει μεταξύ των εκδόσεων των Windows, επομένως θα βρείτε τα παρακάτω βήματα για Windows 10 , Windows 8 ή Windows 8.1 και Windows 7 , Windows Vista ή Windows XP . Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε βέβαιοι.

Χρόνος που απαιτείται: Το άνοιγμα της Γραμμής εντολών θα σας πάρει μόνο μερικά δευτερόλεπτα, ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε και πολύ λιγότερο από τη στιγμή που θα μάθετε πώς να το κάνετε.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών στα Windows 10

  1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη , ακολουθούμενο από Όλες οι εφαρμογές .
    1. Αν δεν χρησιμοποιείτε την επιφάνεια εργασίας στα Windows 10, επιλέξτε αντί για το κουμπί " Όλες οι εφαρμογές " στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης σας. Είναι η εικόνα που μοιάζει με τη μικρή λίστα αντικειμένων.
    2. Συμβουλή: Το μενού Power User είναι ένας πολύ πιο γρήγορος τρόπος για να μεταβείτε στη γραμμή εντολών στα Windows 10 αλλά μόνο εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο ή ποντίκι . Απλά επιλέξτε " Γραμμή εντολών" από το μενού που εμφανίζεται μετά το πάτημα του WIN + X ή με δεξί κλικ στο κουμπί "Έναρξη" .
  2. Βρείτε το φάκελο System των Windows από τη λίστα των εφαρμογών και πατήστε ή κάντε κλικ στο.
  3. Κάτω από το φάκελο " Σύστημα των Windows ", κάντε κλικ ή πιέστε " Γραμμή εντολών" .
    1. Η γραμμή εντολών πρέπει να ανοίξει αμέσως.
  4. Τώρα μπορείτε να εκτελέσετε οποιεσδήποτε εντολές στα Windows 10 που θέλετε να εκτελέσετε.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών στα Windows 8 ή 8.1

  1. Σύρετε προς τα επάνω για να εμφανιστεί η οθόνη Apps . Μπορείτε να ολοκληρώσετε το ίδιο πράγμα με ένα ποντίκι κάνοντας κλικ στο εικονίδιο κάτω βέλους στο κάτω μέρος της οθόνης.
    1. Σημείωση: Πριν από την ενημέρωση των Windows 8.1 , μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην οθόνη Εφαρμογές από την οθόνη Έναρξη , μεταβαίνοντας από το κάτω μέρος της οθόνης ή κάνοντας δεξί κλικ οπουδήποτε και στη συνέχεια επιλέγοντας Όλες οι εφαρμογές .
    2. Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο ή ποντίκι, ένας πολύ γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε ένα παράθυρο γραμμής εντολών στα Windows 8 είναι μέσω του μενού Power User - απλά κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα WIN και X ή κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Start , και επιλέξτε Γραμμή εντολών .
  2. Τώρα που βρίσκεστε στην οθόνη εφαρμογών, σύρετε ή μετακινηθείτε προς τα δεξιά και εντοπίστε την επικεφαλίδα του τμήματος συστήματος των Windows .
  3. Κάτω από το Σύστημα των Windows , πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Γραμμή εντολών .
    1. Ένα νέο παράθυρο γραμμής εντολών θα ανοίξει στην επιφάνεια εργασίας.
  4. Τώρα μπορείτε να εκτελέσετε οποιαδήποτε εντολή χρειάζεστε για να τρέξετε.
    1. Ανατρέξτε στις εντολές της λίστας εντολών γραμμής εντολών των Windows 8 για μια πλήρη λίστα των εντολών που είναι διαθέσιμες μέσω της γραμμής εντολών (Command Prompt) στα Windows 8, συμπεριλαμβανομένων των σύντομων περιγραφών και των συνδέσμων σε πιο εμπεριστατωμένες πληροφορίες, αν το διαθέτουμε.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών στα Windows 7, Vista ή XP

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Windows XP) ή στο κουμπί Έναρξη (Windows 7 ή Vista).
    1. Συμβουλή: Στα Windows 7 και στα Windows Vista, είναι λίγο πιο γρήγορα να εισαγάγετε εντολή στο πλαίσιο αναζήτησης στο κάτω μέρος του μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Γραμμή εντολών όταν εμφανίζεται στα αποτελέσματα.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Όλα τα προγράμματα , ακολουθούμενο από Αξεσουάρ .
  3. Επιλέξτε Γραμμή εντολών από τη λίστα προγραμμάτων.
    1. Η γραμμή εντολών πρέπει να ανοίξει αμέσως.
  4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών για να εκτελέσετε εντολές.
    1. Ακολουθούν οι εντολές λίστας των Windows 7, οι εντολές των Windows Vista και η λίστα των εντολών των Windows XP αν χρειάζεστε μια αναφορά εντολών για οποιαδήποτε από αυτές τις εκδόσεις των Windows.

Η εντολή CMD, τα ανυψωμένα ερωτήματα εντολών και & amp; Τα Windows 98 & amp; 95

Σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, η εντολή Command Prompt μπορεί επίσης να ανοιχτεί εκτελώντας την εντολή cmd run, την οποία μπορείτε να κάνετε από οποιοδήποτε πεδίο αναζήτησης ή Cortana στα Windows ή μέσω του παραθύρου διαλόγου Εκτέλεση (μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση με το παράθυρο Win + R συντόμευση πληκτρολογίου).

Στις εκδόσεις των Windows που κυκλοφόρησαν πριν από τα Windows XP, όπως τα Windows 98 και τα Windows 95, δεν υπάρχει Command Prompt. Ωστόσο, η παλαιότερη και πολύ παρόμοια προτροπή MS-DOS κάνει. Αυτό το πρόγραμμα βρίσκεται στο μενού Έναρξη και μπορεί να ανοίξει με την εντολή τρέχουσας εντολής.

Ορισμένες εντολές, όπως η εντολή sfc που χρησιμοποιείται για την επιδιόρθωση αρχείων των Windows, απαιτούν να ανοίξει η γραμμή εντολών ως διαχειριστής πριν να εκτελεστεί. Θα ξέρετε αν συμβαίνει αυτό εάν λάβετε ένα μήνυμα "Έλεγχος ότι έχετε δικαιώματα διαχειριστή" ή "... η εντολή μπορεί να εκτελεστεί μόνο από ένα μήνυμα αυξημένης εντολής" αφού προσπαθήσετε να εκτελέσετε την εντολή.

Βλ. Πώς να ανοίξετε μια αυξημένη γραμμή εντολών για να ξεκινήσετε την εντολή Command Prompt ως διαχειριστής, μια διαδικασία που είναι λίγο πιο περίπλοκη από ό, τι περιγράφεται παραπάνω.