Εντολή Sfc (Έλεγχος αρχείων συστήματος)

Παραδείγματα εντολών SFC, διακόπτες, επιλογές και πολλά άλλα

Η εντολή sfc είναι μια εντολή Command Prompt που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση και την αντικατάσταση σημαντικών αρχείων συστήματος των Windows. Πολλά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων συμβουλεύουν τη χρήση της εντολής sfc.

Ο Έλεγχος Αρχείων Συστήματος (System File Checker) είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για χρήση όταν υποπτεύεστε προβλήματα με προστατευμένα αρχεία των Windows, όπως πολλά αρχεία DLL .

Διαθεσιμότητα εντολών Sfc

Η εντολή sfc είναι διαθέσιμη από τη γραμμή εντολών στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα των Windows , συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP και Windows 2000.

Ο έλεγχος αρχείων συστήματος είναι μέρος της προστασίας των πόρων των Windows στα Windows 10, τα Windows 8, τα Windows 7 και τα Windows Vista και μερικές φορές αναφέρεται ως Windows Resource Checker σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα.

Ο Έλεγχος αρχείων συστήματος είναι μέρος της προστασίας αρχείων των Windows στα Windows XP και Windows 2000.

Σημαντικό: Η εντολή sfc μπορεί να εκτελείται μόνο από τη γραμμή εντολών όταν ανοίγει ως διαχειριστής. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανοίγματος μιας ανυψωμένης γραμμής εντολών για πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Σημείωση: Η διαθεσιμότητα των διακοπτών εντολών sfc μπορεί να διαφέρει κάπως από το λειτουργικό σύστημα στο λειτουργικό σύστημα.

Σύνταξη εντολής Sfc

Η βασική του μορφή, αυτή είναι η σύνταξη που απαιτείται για την εκτέλεση των επιλογών Έλεγχος αρχείων συστήματος:

sfc επιλογές [= πλήρης διαδρομή αρχείου]

Ή, πιο συγκεκριμένα, αυτό είναι αυτό που μοιάζει με επιλογές:

sfc [ / scannow ] [ / verifyonly ] [ / scanfile = αρχείο ] [ / verifyfile = αρχείο ] [ / offbootdir = εκκίνηση ] [ / offwindir = win ] [ /? ]

Συμβουλή: Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανάγνωσης της σύνταξης εντολών αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να ερμηνεύσετε τη σύνταξη της εντολής sfc όπως έχει γραφτεί παραπάνω ή περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα.

/σάρωση τώρα Αυτή η επιλογή καθοδηγεί το sfc να σαρώσει όλα τα αρχεία του προστατευμένου λειτουργικού συστήματος και να επιδιορθώσει ανάλογα με τις ανάγκες.
/ verifyonly Αυτή η επιλογή εντολής sfc είναι ίδια με / scannow αλλά χωρίς επισκευή.
/ scanfile = αρχείο Αυτή η επιλογή sfc είναι ίδια με την / scannow, αλλά η σάρωση και η επιδιόρθωση είναι μόνο για το συγκεκριμένο αρχείο .
/ offbootdir = εκκίνηση Χρησιμοποιείται με / offwindir , αυτή η επιλογή sfc χρησιμοποιείται για τον ορισμό του καταλόγου εκκίνησης ( boot ) όταν χρησιμοποιείτε sfc εκτός των Windows.
/ offwindir = νίκη Αυτή η επιλογή sfc χρησιμοποιείται με το / offbootdir για να ορίσετε τον κατάλογο των Windows ( win ) όταν χρησιμοποιείτε το sfc offline.
/? Χρησιμοποιήστε το διακόπτη βοήθειας με την εντολή sfc για να δείτε λεπτομερή βοήθεια σχετικά με τις διάφορες επιλογές της εντολής.

Συμβουλή: Μπορείτε να αποθηκεύσετε την έξοδο της εντολής sfc σε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας έναν χειριστή ανακατεύθυνσης . Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανακατεύθυνσης εξόδου εντολών σε ένα αρχείο για οδηγίες ή ελέγξτε την ενότητα Εντολές προτροπής εντολών για περισσότερες συμβουλές όπως αυτή.

Sfc Command Παραδείγματα

sfc / scannow

Στο παραπάνω παράδειγμα, το βοηθητικό πρόγραμμα "Έλεγχος αρχείων συστήματος" (System File Checker) χρησιμοποιείται για τη σάρωση και στη συνέχεια την αυτόματη αντικατάσταση οποιωνδήποτε κατεστραμμένων ή ελλιπών αρχείων συστήματος. Η επιλογή / scannow είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος διακόπτης για την εντολή sfc.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος χρήσης του SFC / Scannow για την επιδιόρθωση αρχείων λειτουργικού συστήματος προστατευμένων Windows για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της εντολής sfc με αυτόν τον τρόπο.

sfc /scanfile=c:\windows\system32\ieframe.dll

Η παραπάνω εντολή sfc χρησιμοποιείται για τη σάρωση του ieframe.dll και στη συνέχεια την επιδιόρθωση σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα.

sfc / scannow / offbootdir = c: \ / offwindir = c: \ windows

Στο επόμενο παράδειγμα, τα προστατευμένα αρχεία των Windows σαρώνουν και επιδιορθώνονται αν είναι απαραίτητο ( / scannow ), αλλά αυτό συμβαίνει με διαφορετική εγκατάσταση των Windows ( / offwindir = c: \ windows ) σε διαφορετική μονάδα δίσκου ( / offbootdir = c: \ ) .

Συμβουλή: Το παραπάνω παράδειγμα είναι πώς θα χρησιμοποιούσατε την εντολή sfc από τη γραμμή εντολών στις επιλογές αποκατάστασης συστήματος ή από διαφορετική εγκατάσταση των Windows στον ίδιο υπολογιστή.

sfc / verifyonly

Χρησιμοποιώντας την εντολή sfc με την επιλογή / verifyonly , το System File Checker θα σαρώσει όλα τα προστατευμένα αρχεία και θα αναφέρει τυχόν προβλήματα, αλλά δεν γίνονται αλλαγές.

Σημαντικό: Ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης του υπολογιστή σας, μπορεί να χρειαστεί πρόσβαση στον αρχικό δίσκο εγκατάστασης των Windows ή στη μονάδα flash για να επιτραπεί η επιδιόρθωση αρχείων.

Sfc Σχετικές εντολές και περισσότερες πληροφορίες

Η εντολή sfc χρησιμοποιείται συχνά με άλλες εντολές Command Prompt, όπως η εντολή shutdown, ώστε να μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μετά την εκτέλεση του System File Checker.

Η Microsoft έχει κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Έλεγχο αρχείων συστήματος που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.