Τι είναι οι κώδικες εντολών;

Μια επεξήγηση των εντολών εντολών εντολών

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Internet για τους κώδικες Command Prompt παράγει όλα τα είδη των αποτελεσμάτων ... τα περισσότερα από αυτά εντελώς διαφορετικά.

Γιατί όλη η σύγχυση σχετικά με τους κωδικούς της γραμμής εντολών; Δεν υπάρχει μια σταθερή λίστα με τους κώδικες εντολών εντολών που θα δούμε κάπου;

Τι είναι οι κώδικες εντολών;

Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει ακριβής λίστα "Κώδικες εντολών" που θα βρεθεί επειδή δεν υπάρχει κώδικας εντολών.

Σημαντικό: Ανατρέξτε στην ενότητα "Κωδικοί ταχείας εντολής " στο κάτω μέρος αυτού του άρθρου για μια σημαντική διευκρίνιση!

Για οποιονδήποτε λόγο, υπάρχει κάποια παρεξήγηση μεταξύ ορισμένων χρηστών υπολογιστών (και ορισμένων που πρέπει να γνωρίζουν καλύτερα) ότι τα εργαλεία και τα εκτελέσιμα αρχεία που διατίθενται από τη Γραμμή εντολών στα Windows ονομάζονται "κώδικες". Δεν είναι.

Ο όρος κώδικας , στον κόσμο των υπολογιστών, συνήθως αναφέρεται στον πηγαίο κώδικα , το οποίο είναι το κείμενο που χρησιμοποιείται σε μια γλώσσα προγραμματισμού του υπολογιστή.

Αυτό που πραγματικά ψάχνετε είναι μια εντολή κάποιου είδους. Μια εντολή είναι μια εντολή που δίνεται στον υπολογιστή σας, σίγουρα δεν είναι ένας κώδικας που πρέπει να αποκωδικοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Ακολουθεί κάποια βοήθεια για να καθορίσετε τι ψάχνετε πραγματικά εάν ήρθατε εδώ για αναζήτηση κωδικών Command Prompt:

Εντολές εντολών εντολών

Οι εντολές "Γραμμή εντολών" (Command Prompt) είναι προγράμματα με βάση την εντολή που εκτελούν διάφορες λειτουργίες, όπως προβολή λιστών αρχείων, αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης δικτύου, μορφοποίηση δίσκων κ.λπ.

Δείτε τις εντολές λίστας εντολών γραμμής εντολών για μια πλήρη λίστα αυτών των εντολών. Διατηρώ επίσης μια λίστα των εντολών DOS , καθώς και ένας πίνακας μιας σελίδας όλων των εντολών που έχουν χρησιμοποιήσει τα Windows και το MS-DOS.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που αναζητούν κώδικες εντολών είναι πιθανώς πραγματικά μετά από τις εντολές Command Prompt.

Εκτελέστε εντολές

Οι εντολές εκτέλεσης είναι τα εκτελέσιμα για τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε στα Windows. Με άλλα λόγια, μια εντολή εκτέλεσης είναι το όνομα του αρχείου που ξεκινάει ένα πρόγραμμα.

Για παράδειγμα, η εντολή τρέχει για τον Internet Explorer είναι iexplore .

Ανατρέξτε στη Λίστα εντολών εκτέλεσης των Windows 8 και Λίστα εντολών εκτέλεσης στα Windows 7 για μια πλήρη λίστα εντολών εκτέλεσης σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα .

Δεν έχω ακόμα μια λίστα για τα Windows 10 , τα Windows Vista ή τα Windows XP .

Κωδικοί ταχείας εντολής

Μία από τις πολλές εντολές που είναι διαθέσιμες από τη Γραμμή εντολών είναι η εντολή prompt. Η εντολή prompt θα χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει η εμφάνιση και η συμπεριφορά του κειμένου που εμφανίζεται πριν από την εισαγωγή εντολών στο παράθυρο "Γραμμή εντολών".

Οι πολλές επιλογές προσαρμογής που είναι διαθέσιμες στην εντολή prompt υποδεικνύονται μερικές φορές ως κωδικοί και όταν συζητούνται εκτός του πλαισίου της εντολής prompt, καλούνται μερικές φορές κώδικες Command Prompt , αν και ονομάζονται με περισσότερη ακρίβεια κώδικες Prompt Command .

Επομένως, αν ψάχνετε πραγματικά τους κωδικούς που είναι διαθέσιμοι στην εντολή prompt, ανοίξτε την εντολή Command Prompt και εκτελέστε την εντολή prompt /? για να τα δείτε.

Διαφορετικά, ελέγξτε τους συνδέσμους στις εντολές Command Prompt και εκτελέστε τις εντολές στις παραπάνω ενότητες.