Δημιουργία συμφωνίας διατήρησης

Ένας επιτηρητής είναι ένα τέλος που πληρώνεται για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα ή εργασία, συνήθως κατά τη διάρκεια ενός μήνα ή ενός έτους. Ένας αποταμιευτής ωφελεί τόσο τον γραφίστη όσο και τον πελάτη και πρέπει να βασίζεται σε γραπτή σύμβαση.

Ένας κατακτητής ωφελεί τον ανάδοχο

Για έναν γραφικό σχεδιαστή, ένας συγκρατητής είναι ένα δίχτυ ασφαλείας, ένα εγγυημένο ποσό εισοδήματος με την πάροδο του χρόνου. Με ένα μεγάλο μέρος του ανεξάρτητου εισοδήματος που συχνά βασίζεται σε σποραδικά έργα, ένας επιτηρητής είναι μια ευκαιρία να εξαρτάται από ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό από έναν συγκεκριμένο πελάτη. Ένας υπόχρεος μπορεί να δημιουργήσει μακροπρόθεσμη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη με τους πελάτες και ακόμη και να οδηγήσει σε πρόσθετη εργασία εκτός της αρχικής συμφωνίας επιτήρησης.

Επίσης, απαλλάσσει τον ανεξάρτητο σχεδιαστή από το να ξοδεύει τόσο πολύ χρόνο για την αναζήτηση νέων πελατών, ώστε να μπορεί να εργάζεται πιο αποτελεσματικά και παραγωγικά στα υπάρχοντα έργα του.

Ένας διαχειριστής ωφελεί τον πελάτη

Για τον πελάτη, ένας συνεταίρος εγγυάται ότι ένας γραφίστας θα παρέχει ένα ορισμένο ποσό εργασίας και ενδεχομένως να δώσει προτεραιότητα σε αυτό το έργο. Με freelancers συχνά τράβηξε σε πολλές κατευθύνσεις, δίνει στον πελάτη συνεχείς ώρες από έναν σχεδιαστή. Δεδομένου ότι ο πελάτης προπληρώνει και εγγυάται ένα ορισμένο ποσό εργασίας, οι πελάτες μπορούν επίσης να λάβουν έκπτωση στην ωριαία χρέωση του σχεδιαστή .

Πώς να ρυθμίσετε έναν συγκρατητή

Επικεντρωθείτε σε υπάρχοντες πελάτες . Ένας συντηρητής είναι ιδανικός για υπάρχοντες πελάτες με τους οποίους έχετε ένα ιστορικό: εργάζεστε καλά μαζί, έχετε ήδη παραδώσει κορυφαία εργασία, σας αρέσει ο πελάτης και ο πελάτης σας αρέσει. Ποτέ μην προτείνετε μια σχέση διατήρησης με ένα brand, νέο πελάτη.

Βάλτε το ως συνεργάτη . Εάν έχετε ήδη εργαστεί με αυτόν τον πελάτη, θα μάθετε ποια καθήκοντα δύσκολα μπορεί να διαχειριστεί από μόνο του ή τυχόν προβλήματα που έχει. Εξετάστε πώς η συμμετοχή σας μπορεί να την βοηθήσει να τα λύσει, ώστε να διαφοροποιήσετε τις υπηρεσίες σας. Εάν εστιάζετε στο σχεδιασμό, ανοίξτε τα κοινωνικά μέσα. αν δεν έχετε γραπτές δεξιότητες, πάρτε μερικά βασικά.

Προσδιορίστε το επιτόκιο σας . Και τι γίνεται με το επιτόκιο σας; Ένας πελάτης πιθανόν να αναμένει ή να ζητήσει ένα προεξοφλημένο επιτόκιο - αλλά αυτή η απόφαση είναι εξαιρετικά υποκειμενική και δεν έχουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσφορές εκπτώσεων για συμφωνίες επιτήρησης. Αν είστε καθιερωμένος ελεύθερος επαγγελματίας και γνωρίζετε ότι τα ποσοστά σας είναι δίκαια, πείτε "όχι" σε μια έκπτωση και επικεντρωθείτε στα αποτελέσματα που μπορείτε να επιτύχετε κατά τη διαπραγμάτευση της σύμβασης και όχι στην τιμή των υπηρεσιών σας. Από την άλλη πλευρά, εάν αυτός ο πελάτης είναι κρίσιμος για εσάς, ή μόλις ξεκινάτε, η προσφορά έκπτωσης μπορεί να είναι μια σοφή στρατηγική.

Προσδιορίστε το πεδίο εργασίας . Βεβαιωθείτε ότι ακριβώς συμφωνείτε με τη δουλειά σας και καταστήστε σαφές ότι θα προκύψουν επιπλέον τέλη αν η εργασία ξεπεράσει. Ποτέ μην δουλεύετε δωρεάν!

Έχετε γραπτή σύμβαση . Αυτό είναι απολύτως καθοριστικό. Πάρτε τα πάντα γραπτώς και υπογράψτε . Η σύμβαση πρέπει να περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία, όπως το ακριβές ποσό που θα λάβετε, το αναμενόμενο εύρος εργασίας, την ημερομηνία και το χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο θα πληρωθείτε και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει την εργασία σας. Ο Αμερικανός δικηγορικός σύλλογος παρέχει μερικές συμβουλές για την ανάπτυξη συμφωνιών οι οποίες μπορεί να είναι χρήσιμες.

Κοινές ρυθμίσεις συγκράτησης

Μηνιαίος. Ένας σχεδιαστής πληρώνεται μια μηνιαία αμοιβή, συχνά εκ των προτέρων, για ορισμένο αριθμό ωρών εργασίας. Ο σχεδιαστής παρακολουθεί τις ώρες και τους λογαριασμούς του πελάτη για εργασία πέραν του συμφωνηθέντος ποσού, είτε με την ίδια έκπτωση είτε με πλήρη χρέωση. Εάν ο σχεδιαστής εργάζεται λιγότερο από το συμφωνημένο ποσό, ο χρόνος αυτός μπορεί να μετατραπεί ή να χαθεί.

Ετησίως . Ένας σχεδιαστής καταβάλλεται ένα συγκεκριμένο ποσό ανά έτος για συγκεκριμένο αριθμό ωρών ή ημερών εργασίας. Μια ετήσια συμφωνία δεν κρατά τον σχεδιαστή με τόσο αυστηρό χρονοδιάγραμμα όπως ένα μηνιαίο συμβόλαιο, αλλά ισχύουν οι ίδιοι όροι.

Με το Έργο . Ένας σχεδιαστής πληρώνεται για να εργαστεί σε ένα συνεχιζόμενο έργο, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή έως ότου ολοκληρωθεί το έργο. Αυτό είναι παρόμοιο με το να εργάζεται κανείς για ένα κατ 'αποκοπή ποσό για ένα έργο, αλλά είναι γενικά πιο συνηθισμένο για συνεχιζόμενες εργασίες αντί για την ανάπτυξη ενός νέου σχεδίου.

Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες της ρύθμισης, ο συντηρητής είναι συχνά ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλιστεί κάποιο συνεχές εισόδημα, ενώ συχνά δίνει στον πελάτη έκπτωση και δημιουργεί μια μακροπρόθεσμη σχέση.