Πώς να καθορίσετε μια κατ 'αποκοπή τιμή για έργα γραφικού σχεδιασμού

01 του 01

Πώς να καθορίσετε μια επίπεδη τιμή σχεδιασμού

Ήρωες εικόνες / Getty εικόνες

Η χρέωση ενός κατ 'αποκοπή ποσοστού για έργα γραφικού σχεδιασμού είναι συχνά μια καλή ιδέα επειδή τόσο εσείς όσο και ο πελάτης σας γνωρίζετε το κόστος από την αρχή. Εάν δεν αλλάξει το πεδίο εφαρμογής του έργου , ο πελάτης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την υπέρβαση του προϋπολογισμού και ο σχεδιαστής εγγυάται ένα συγκεκριμένο εισόδημα. Ο καθορισμός ενός κατ 'αποκοπή ποσοστού δεν είναι τόσο δύσκολος όσο νομίζετε.

Καθορίστε την ωριαία σας χρέωση

Για να ορίσετε ένα κατ 'αποκοπή ποσό για ένα έργο, πρέπει πρώτα να έχετε ωριαία τιμή. Ενώ η ωριαία σας τιμή καθορίζεται εν μέρει από το τι μπορεί να φέρει η αγορά, υπάρχει μια διαδικασία που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι να χρεώσετε από την ώρα. Εάν δεν έχετε ακόμη ωριαία τιμή, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Επιλέξτε έναν μισθό για τον εαυτό σας με βάση τις προηγούμενες εργασίες πλήρους απασχόλησης.
  2. Καθορίστε τα ετήσια έξοδα για υλικό, λογισμικό, διαφήμιση, είδη γραφείου, ονόματα τομέα και άλλα επαγγελματικά έξοδα.
  3. Προσαρμόστε τις δαπάνες αυτοαπασχόλησης όπως η ασφάλιση, οι πληρωμένες διακοπές και οι συνεισφορές σε ένα πρόγραμμα συνταξιοδότησης.
  4. Καθορίστε τις συνολικές χρεώσιμες ώρες σας σε ένα χρόνο.
  5. Προσθέστε το μισθό σας στις δαπάνες και τις προσαρμογές σας και διαιρέστε με το συνολικό αριθμό χρεωστικών ωρών για να φτάσετε σε ωριαία τιμή.

Εκτιμήστε τις ώρες

Αφού καθορίσετε την ωριαία σας ισοτιμία, υπολογίστε πόσο χρόνο θα σας φτάσει η εργασία σχεδιασμού για να ολοκληρώσετε. Εάν έχετε ολοκληρώσει παρόμοια έργα, χρησιμοποιήστε τα ως σημείο εκκίνησης και προσαρμόστε τις λεπτομέρειες του έργου που έχετε ετοιμάσει. Αν δεν έχετε ολοκληρώσει παρόμοια έργα, προχωρήστε σε κάθε βήμα της διαδικασίας και υπολογίστε πόσο καιρό θα σας πάρει. Η εκτίμηση των ωρών μπορεί να είναι δύσκολη στην αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα έχετε ένα σώμα εργασίας για σύγκριση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να παρακολουθείτε προσεκτικά το χρόνο σας, για να δείτε αν και πού εσείς εσφαλμένα το χρόνο για να ολοκληρώσετε μια εργασία.

Ένα έργο δεν περιλαμβάνει μόνο σχεδιασμό. Περιλάβετε άλλες συναφείς δραστηριότητες, όπως:

Υπολογίστε το επιτόκιο για τις υπηρεσίες σας

Για να υπολογίσετε το ποσοστό σας μέχρι αυτό το σημείο, πολλαπλασιάστε τον αριθμό ωρών που χρειάζεστε με την ωριαία σας χρέωση. Σημειώστε αυτόν τον αριθμό, καθώς δεν είναι το τελικό ποσοστό του έργου σας. Εξακολουθείτε να πρέπει να εξετάσετε τα έξοδα και τις απαραίτητες προσαρμογές.

Προσθέστε τις δαπάνες

Τα έξοδα είναι οποιεσδήποτε πρόσθετες δαπάνες που δεν σχετίζονται άμεσα με το σχεδιαστικό σας έργο ή το χρόνο σας. Πολλά έξοδα είναι τα σταθερά επιτόκια και πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην προσφορά που δίνεται στον πελάτη σας. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να διαχωρίσετε τα έξοδα από την εκτίμησή σας για να βοηθήσετε τον πελάτη να κατανοήσει το συνολικό ποσό. Τα έξοδα περιλαμβάνουν:

Ρυθμίστε ως απαραίτητο

Συχνά, πρέπει να γίνουν προσαρμογές στο επιτόκιο σας προτού υποβάλετε μια εκτίμηση στον πελάτη. Ένα μικρό ποσοστό μπορεί να προστεθεί, ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του έργου, για απρόβλεπτες αλλαγές. Αυτή είναι μια κρίση για τον σχεδιαστή που βασίζεται στο έργο. Η προσθήκη ενός ποσοστού σας δίνει κάποιους χώρους αναπνοής για να μην χρεώνετε επιπλέον για κάθε μικρή αλλαγή. Καθώς ο χρόνος περνάει και υπολογίζετε περισσότερες θέσεις εργασίας, μπορείτε να δείτε τις ώρες που εργάστηκαν μετά το γεγονός και να καθορίσετε αν αναφέρετε σωστά. Αυτό σας βοηθά να προσδιορίσετε αν είναι απαραίτητο να προσθέσετε ένα ποσοστό.

Μπορούν επίσης να γίνουν προσαρμογές για το είδος της εργασίας που κάνετε. Για παράδειγμα, τα σχέδια των λογοτύπων είναι πολύτιμα και μπορεί να αξίζουν περισσότερο από τις ώρες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της εργασίας. Ο αριθμός των εκτυπώσεων που πρέπει να γίνουν μπορεί επίσης να επηρεάσει την τιμή σας. Μπορεί να γίνει προσαρμογή για τη χρήση του έργου. Μια απεικόνιση που χρησιμοποιείται σε έναν ιστότοπο στον οποίο έχουν πρόσβαση χιλιάδες άτομα αξίζει περισσότερο από έναν πελάτη περισσότερο από έναν που εμφανίζεται μόνο στο ενημερωτικό δελτίο των εργαζομένων.

Ρωτήστε τον πελάτη εάν υπάρχει προϋπολογισμός για το έργο. Θα πρέπει να υπολογίσετε τον συντελεστή σας και, στη συνέχεια, να καθορίσετε αν μπορείτε να ολοκληρώσετε την εργασία εντός του προϋπολογισμού ή κοντά σε αυτόν. Αν έχετε υπερβεί τον προϋπολογισμό, μπορεί να καταλήξετε να χάσετε τη δουλειά, εκτός αν είστε πρόθυμοι να μειώσετε την τιμή σας για να προσπεράσετε την εργασία, η οποία μπορεί να γίνει είτε πριν συναντήσετε τον πελάτη ή κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Διαπραγμάτευση αμοιβής σχεδιασμού

Όταν έχετε καθορίσει το κατ 'αποκοπή ποσό σας, είναι καιρός να το παρουσιάσετε στον πελάτη. Αναπόφευκτα, ορισμένοι προσπαθούν να διαπραγματευτούν. Πριν πάτε σε μια διαπραγμάτευση, έχετε δύο αριθμούς στο κεφάλι σας. το ένα είναι το κατ 'αποκοπή ποσό και το άλλο είναι το χαμηλότερο ποσό που θα δεχόσαστε για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί οι αριθμοί μπορεί να είναι κοντά ή ίδιοι. Κατά τη διαπραγμάτευση, αξιολογεί την αξία του έργου για σας πέρα ​​από τα χρήματα. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι χαρτοφυλακίου ; Υπάρχει μεγάλο δυναμικό για εργασία παρακολούθησης; Έχει ο πελάτης πολλές επαφές στον τομέα σας για πιθανές παραπομπές; Παρόλο που δεν θέλετε να υποπραγμάτε και να υποστεί υπερβολική εργασία, αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν πόσο ένα ποσοστό είστε πρόθυμοι να μειώσετε την τιμή σας για να προσγειώσετε το έργο. Όπως και με τη δημιουργία της αρχικής εκτίμησης, η εμπειρία θα σας βοηθήσει να γίνετε καλύτερος διαπραγματευτής.