Μάθετε να κόβετε μια εικόνα σε σχήμα με το Paint Shop Pro

Εάν χρειάζεστε ποτέ να δημιουργήσετε ένα κολάζ φωτογραφιών διακοπών ή ένα ειδικό σύνθετο με τη μορφή καρδιές ή αστέρια, θα χρειαστείτε αυτό το εύχρηστο τέχνασμα για το Paint Shop Pro . Εδώ είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να κόψετε μια εικόνα σε σχήμα χρησιμοποιώντας τα προκαθορισμένα σχήματα στο Paint Shop Pro X2.

  1. Ανοίξτε την εικόνα που θέλετε να αποκόψετε.
  2. Στην παλέτα στρώσεων, κάντε δεξί κλικ στο παρασκήνιο και επιλέξτε "Προώθηση στρώματος φόντου"
  3. Επιλέξτε το προεπιλεγμένο εργαλείο σχήματος και επιλέξτε ένα σχήμα για την αποκοπή. Χρησιμοποιώ το σχήμα καρδιάς που συνοδεύει το Paint Shop Pro.
  4. Κάντε κλικ και σύρετε μέσα στην εικόνα για να δημιουργήσετε το σχήμα καρδιάς.
  5. Χρησιμοποιώντας τις λαβές που περιβάλλουν το σχήμα, ρυθμίστε το μέγεθος, την περιστροφή και τη θέση της καρδιάς, αν θέλετε. Μπορείτε να μειώσετε την αδιαφάνεια του στρώματος φορέα ενώ το κάνετε αυτό, ώστε να μπορείτε να δείτε καλύτερα πώς τοποθετείται το σχήμα σε σχέση με την εικόνα στο παρακάτω επίπεδο.
  6. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τη θέση του σχήματος, μεταβείτε στην επιλογή Επιλογές> Από αντικείμενο διάνυσμα.
  7. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Εικόνα> Περικοπή στην επιλογή.
  8. Διαγράψτε ή αποκρύψτε το στρώμα διανυσματικού σχήματος.
  9. Τώρα μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε την εικόνα κοπής για να την χρησιμοποιήσετε σε άλλο έγγραφο ή να την αποθηκεύσετε ως διαφανές αρχείο PNG για χρήση σε άλλο λογισμικό.

Συμβουλές:

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να κάνετε άλλα είδη περικοπών χρησιμοποιώντας κείμενο ή οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε σε μια επιλογή.