Πώς να αλλάξετε την αρχική σας σελίδα στον Internet Explorer 8

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν τον Internet Explorer 8 σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Ο Internet Explorer 8 σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε ή να αλλάξετε εύκολα την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε πολλές αρχικές σελίδες, γνωστές ως καρτέλες αρχικής σελίδας. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Internet Explorer.

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε να γίνει η νέα σας αρχική σελίδα. Κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά του κουμπιού "Αρχική σελίδα", που βρίσκεται στην άκρα δεξιά πλευρά της γραμμής καρτών IE. Θα εμφανιστεί τώρα το αναπτυσσόμενο μενού Αρχική σελίδα. Επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Προσθήκη ή Αλλαγή αρχικής σελίδας ...

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το παράθυρο " Προσθήκη ή αλλαγή αρχικής σελίδας" , επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Το πρώτο στοιχείο πληροφοριών που εμφανίζεται σε αυτό το παράθυρο είναι η διεύθυνση URL της τρέχουσας σελίδας.

Το IE8 σας δίνει την επιλογή να έχετε είτε μια αρχική σελίδα είτε πολλές αρχικές σελίδες. Αν έχετε πολλές αρχικές σελίδες, επίσης γνωστές ως καρτέλες αρχικής σελίδας, τότε κάθε μία θα ανοίξει σε μια ξεχωριστή καρτέλα. Αυτό το παράθυρο περιέχει δύο επιλογές, αν έχετε αυτήν τη στιγμή μόνο μία καρτέλα και τρεις επιλογές εάν είναι ανοιχτές περισσότερες από μία καρτέλες. Κάθε επιλογή συνοδεύεται από ένα κουμπί επιλογής.

Η πρώτη επιλογή με τίτλο Χρήση αυτής της ιστοσελίδας ως μοναδικής αρχικής σας σελίδας θα κάνει την τρέχουσα ιστοσελίδα τη νέα σας αρχική σελίδα.

Η δεύτερη επιλογή με τίτλο Προσθήκη αυτής της ιστοσελίδας στις καρτέλες της αρχικής σελίδας θα προσθέσει την τρέχουσα σελίδα στη συλλογή των καρτελών αρχικής σελίδας. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να έχετε περισσότερες από μία αρχικές σελίδες. Σε αυτή την περίπτωση, όταν αποκτάτε πρόσβαση στην αρχική σας σελίδα, θα ανοίξει ξεχωριστή καρτέλα για κάθε σελίδα μέσα στις καρτέλες της αρχικής σας σελίδας.

Η τρίτη επιλογή, με την ένδειξη Χρήση της τρέχουσας καρτέλας ως αρχικής σελίδας , είναι διαθέσιμη μόνο όταν έχετε αυτήν τη στιγμή περισσότερες από μία καρτέλες. Αυτή η επιλογή θα δημιουργήσει τη συλλογή καρτελών αρχικής σελίδας χρησιμοποιώντας όλες τις καρτέλες που έχετε ανοίξει.

Μόλις επιλέξετε την επιλογή που επιθυμείτε, κάντε κλικ στο κουμπί με την ένδειξη Ναι .

Αφαίρεση μιας αρχικής σελίδας

Για να καταργήσετε μια αρχική σελίδα ή μια συλλογή καρτελών αρχικής σελίδας, κάντε πρώτα κλικ στο βέλος στα δεξιά του κουμπιού "Αρχική σελίδα" που βρίσκεται στην άκρα δεξιά πλευρά της γραμμής καρτών IE.

Θα εμφανιστεί τώρα το αναπτυσσόμενο μενού Αρχική σελίδα. Επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Κατάργηση . Θα εμφανιστεί τώρα ένα δευτερεύον μενού που θα εμφανίζει την αρχική σας σελίδα ή τη συλλογή καρτελών αρχικής σελίδας. Για να καταργήσετε μια ενιαία αρχική σελίδα, κάντε κλικ στο όνομα της συγκεκριμένης σελίδας. Για να καταργήσετε όλες τις αρχικές σελίδες σας, επιλέξτε Κατάργηση όλων ...

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το παράθυρο Διαγραφή αρχικής σελίδας , επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Αν θέλετε να καταργήσετε την αρχική σελίδα που επιλέξατε στο προηγούμενο βήμα, κάντε κλικ στην επιλογή με την ένδειξη Ναι . Αν δεν θέλετε πλέον να καταργήσετε την εν λόγω σελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή με την ένδειξη No (Νο) .

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην αρχική σας σελίδα ή σε μια σειρά από καρτέλες αρχικής σελίδας σε οποιοδήποτε σημείο, κάντε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα πλήκτρα συντόμευσης αντί για κλικ στο κουμπί μενού: Alt + M.