Τρόπος χρήσης της συμπίεσης αρχείων των Windows

01 από 03

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη συμπίεση αρχείων των Windows

Επιλέξτε ένα αρχείο για συμπίεση.

Χρησιμοποιήστε τη Συμπίεση αρχείων των Windows για να μειώσετε το μέγεθος ενός αρχείου. Το όφελος για εσάς θα είναι ο λιγότερος χώρος που χρησιμοποιείται στον σκληρό σας δίσκο ή σε άλλα μέσα (CD, DVD, Flash Memory Drive) και ταχύτερη αποστολή email σε συνημμένα. Ο τύπος αρχείου θα καθορίσει πόση συμπίεση αρχείων θα μειώσει το μέγεθός του. Για παράδειγμα, οι ψηφιακές φωτογραφίες (jpegs) συμπιέζονται ούτως ή άλλως, οπότε η συμπίεση ενός χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο μπορεί να μην μειώσει το μέγεθός του. Ωστόσο, εάν έχετε μια παρουσίαση του PowerPoint με πολλές εικόνες σε αυτό, η συμπίεση αρχείων σίγουρα θα μειώσει το μέγεθος του αρχείου - ίσως κατά 50 με 80 τοις εκατό.

02 του 03

Κάντε δεξί κλικ για να επιλέξετε Συμπίεση αρχείων

Συμπιέστε το αρχείο.

Για να συμπιεστείτε αρχεία, πρώτα επιλέξτε το αρχείο ή τα αρχεία που θέλετε να συμπιέσετε. (Μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο CTRL για να επιλέξετε πολλά αρχεία - μπορείτε να συμπιέσετε ένα αρχείο, μερικά αρχεία, ακόμα και έναν κατάλογο αρχείων, αν θέλετε). Μόλις επιλέξετε τα αρχεία, κάντε δεξί κλικ, επιλέξτε Αποστολή και κάντε κλικ στην επιλογή Συμπιεσμένο φάκελο (συμπιεσμένο).

03 του 03

Το αρχικό αρχείο είναι συμπιεσμένο

Το πρωτότυπο και το συμπιεσμένο αρχείο.

Τα Windows θα συμπιέσουν το αρχείο ή τα αρχεία σε ένα φάκελο με φερμουάρ (οι συμπιεσμένοι φάκελοι εμφανίζονται ως φάκελος με φερμουάρ) και τοποθετούνται στον ίδιο φάκελο με το πρωτότυπο. Μπορείτε να δείτε ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός συμπιεσμένου φακέλου δίπλα στην αρχική.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συμπιεσμένο αρχείο για ό, τι θέλετε: αποθήκευση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ. Το αρχικό αρχείο δεν θα αλλάξει από αυτό που κάνετε με το συμπιεσμένο - πρόκειται για 2 χωριστά αρχεία.