Ρύθμιση του Google Chromecast: Πώς να αρχίσετε να παρακολουθείτε γρήγορα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το φθηνό dongle

Το Google Chromecast είναι μια συσκευή που συνδέεται στην τηλεόρασή σας και σας επιτρέπει να προβάλλετε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες από το τηλέφωνό σας ή από άλλη κινητή συσκευή. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να το ρυθμίσετε.

Πριν ξεκινήσετε με το Chromecast

Συνδέεται στη θύρα HDMI της τηλεόρασής σας. Η συσκευή περιλαμβάνει ένα κομμάτι επιπλέον καλώδιο σε περίπτωση που οι θύρες HDMI βρίσκονται σε ακατάλληλη θέση, αλλά πρέπει να έχετε μια θύρα HDMI στην τηλεόρασή σας για να λειτουργήσει καθόλου και φυσικά για πρόσβαση στην εξουσία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μπορείτε να συνδέσετε το Chromecast στη θύρα USB της τηλεόρασής σας, για να το ενεργοποιήσετε.

Πρέπει να έχετε πρόσβαση στο Internet και ένα ασύρματο δίκτυο. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες Netflix , YouTube , HBO, Google Play ή άλλες υπηρεσίες συνεχούς ροής, θα πρέπει να έχετε και λογαριασμούς για αυτούς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηλέφωνα και tablet Android , iOS, καθώς και υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές για να ελέγξετε το Chromecast.

Ρύθμιση του Google Chromecast

Μόλις συνδέσετε το Chromecast στην τηλεόρασή σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη και να κάνετε λήψη της εφαρμογής ρύθμισης. Αυτό είναι πιο εύκολο από έναν φορητό υπολογιστή, αλλά είναι τεχνικά δυνατό να ρυθμίσετε το Chromecast από tablet ή τηλέφωνο Android .

Δεν έχει σημασία πώς ρυθμίζετε τις παραμέτρους του Chromecast. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι άλλο για να συνδεθείτε με αυτό. Η χρήση ενός smartphone για σύνδεση είναι η προτιμώμενη μέθοδος για πολλούς.

Χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια συσκευή αναπαραγωγής για κάθε συσκευή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με το Chromecast, αλλά δεν χρειάζεται να το ρυθμίσετε ξεχωριστά. Αν είστε συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με ένα Chromecast, μπορείτε να ελέγξετε αυτό το Chromecast.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Chromecast ως πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο

Το Chromecast μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή Netflix , Hulu , YouTube ή οποιασδήποτε εφαρμογής που είναι συμβατή με το Chromecast.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  2. Επιλέξτε την ταινία που θέλετε να δείτε.
  3. Πατήστε το κουμπί Cast από οποιαδήποτε κινητή συσκευή (έξυπνο τηλέφωνο, tablet, φορητό υπολογιστή). Το κουμπί θα βρίσκεται σε διαφορετικές θέσεις στη συσκευή σας, ανάλογα με το τι χρησιμοποιείτε.
  4. Επιλέξτε τη συσκευή Chromecast που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. (Μερικοί άνθρωποι έχουν πολλές ρυθμίσεις.)
  5. Χρησιμοποιήστε την κινητή συσκευή ως απομακρυσμένο για αναπαραγωγή, παύση και με άλλο τρόπο την καθοδήγηση της ταινίας.

Η αναπαραγωγή βίντεο στο Chromecast είναι εξαιρετικά ομαλή και συμβατή με τους υπόλοιπους τύπους υλικού όπως το Xbox, το Playstation 3, το Roku και οι έξυπνες τηλεοράσεις .

Η αναπαραγωγή βίντεο από φορητό υπολογιστή Chromebook ή Mac μπορεί να μην είναι εξίσου ομαλή, επειδή προβάλλετε τα βίντεο αντί να τα στέλνετε μόνο στη συσκευή, όπως κάνατε με την κινητή συσκευή σας.

Σημειώσεις επέκτασης ChromeCast

Με τη σωστή προσθήκη, μπορείτε να προβάλετε το screencast από την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης. Οτιδήποτε στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης Chrome αντικατοπτρίζεται στην τηλεόρασή σας. Αυτό είναι σπουδαίο θεωρητικά. Τότε θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε τον Hulu και όλα τα άλλα βίντεο που έχουν απαγορευτεί αυθαίρετα από τις συσκευές ροής βίντεο, σωστά; Λοιπόν.

Οι υπηρεσίες ροής είναι ελεύθερες να απαγορεύσουν τη συμπεριφορά και κάποιοι κάνουν. Επίσης, θα μπείτε σε εμπόδια εάν θέλετε να μεταδώσετε κάτι από μια καρτέλα προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιεί διακομιστή μεσολάβησης. Δοκιμάστε, όμως, είναι νόμιμη και η επέκταση είναι δωρεάν.