Μάθετε να χρησιμοποιείτε το Google για να κάνετε αναζήτηση σε έναν ενιαίο ιστότοπο

Περιορίστε την αναζήτησή σας σε έναν ενιαίο ιστότοπο με αυτήν την συμβουλή

Χρησιμοποιήστε την Google για να αναζητήσετε έναν ενιαίο ιστότοπο, όταν είστε βέβαιοι ότι οι πληροφορίες βρίσκονται σε συγκεκριμένο ιστότοπο, αλλά δεν γνωρίζετε από πού να το αναζητήσετε. Ίσως να θυμάστε ότι έχετε δει μια μεγάλη συνταγή στην ιστοσελίδα ενός περιοδικού αλλά δεν θυμάστε το θέμα. Μερικές φορές ο ίδιος ο ιστότοπος μπορεί να έχει προβληματική εσωτερική αναζήτηση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι συχνά ταχύτερη και ευκολότερη η αναζήτηση μιας φράσης-κλειδιού και καθορίστε ότι θέλετε μόνο αποτελέσματα από τον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Πώς να κάνετε αναζήτηση μέσα σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο

Χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο της Google : σύνταξη που ακολουθείται από τη διεύθυνση URL του ιστότοπου, για να περιορίσετε την αναζήτησή σας για να βρείτε μόνο αποτελέσματα σε αυτόν τον ενιαίο ιστότοπο. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κενό μεταξύ του ιστότοπου: και του ιστότοπου.

Ακολουθήστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου με ένα μόνο κενό και μετά πληκτρολογήστε τη φράση αναζήτησης. Πατήστε Return ή Enter για να ξεκινήσει η αναζήτηση.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το http: // ή το https: // τμήμα της διεύθυνσης URL του ιστότοπου, αλλά δεν προκαλεί καμία ζημιά αν το συμπεριλάβετε.

Παραδείγματα σύνταξης ιστότοπου

Αν θέλετε να αναζητήσετε ένα άρθρο σχετικά με τα κόλπα αναζήτησης ενέργειας, πληκτρολογήστε τα παρακάτω σε μια γραμμή αναζήτησης Google.

site: κόλπα αναζήτησης ενέργειας

Συνήθως είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία λέξεις στη φράση αναζήτησης για να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης. Η αναζήτηση για κάτι σαν "κόλπα" ή "αναζήτηση" θα ήταν υπερβολικά γενική.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης που επιστρέφονται περιλαμβάνουν οποιοδήποτε άρθρο από την ιστοσελίδα Lifewire που αφορά τα κόλπα αναζήτησης. Τα αποτελέσματα ακολουθούνται από αποτελέσματα από άλλους ιστότοπους.

Συνήθως, η αναζήτηση ενός ολόκληρου τομέα μεταφέρει υπερβολικά μεγάλο δίχτυ, αλλά εάν αναζητάτε κυβερνητικές πληροφορίες, θα μπορούσατε να αναζητήσετε μόνο σε ιστότοπους .gov. Για παράδειγμα:

site: .gov κατασχέθηκαν ιδιοκτησία ohio

Εάν γνωρίζετε τη συγκεκριμένη κυβερνητική υπηρεσία, προσθέστε την για να φιλτράρετε τα αποτελέσματά σας. Για παράδειγμα, αν αναζητάτε φορολογικά στοιχεία, χρησιμοποιήστε:

site: IRS.gov εκτιμώμενοι φόροι

να επιστρέφει αποτελέσματα μόνο από την ιστοσελίδα του IRS.

Αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Ο ιστότοπος της Google : η σύνταξη μπορεί να αναμειχθεί με άλλα κόλπα σύνταξης αναζήτησης, όπως αναζητήσεις AND και OR .