Πώς να κάνετε μια αναζήτηση τύπου Boolean στο Google

Υπάρχουν δύο βασικές εντολές αναζήτησης Boole υποστηρίζονται στο Google: AND και OR , και αυτό σημαίνει ακριβώς αυτό που υποθέτουν ότι σημαίνει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αναζητήσεις Boolean για να καθορίσετε τι θέλετε να βρείτε, αν θέλετε να το κάνετε πιο συγκεκριμένο (χρησιμοποιώντας AND ) ή λιγότερο συγκεκριμένο (για αυτό το λόγο είναι το OR ).

Χρησιμοποιώντας τον λειτουργό boolean AND

Χρησιμοποιήστε τις αναζητήσεις AND στο Google για να αναζητήσετε όλους τους όρους αναζήτησης που καθορίζετε. Είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε το AND όταν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το θέμα που ερευνάτε είναι στην πραγματικότητα το θέμα που θα έχετε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για παράδειγμα, λέτε ότι αναζητάτε τη λέξη Amazon στο Google. Τα αποτελέσματα πιθανότατα θα σας δείξουν τα πράγματα στο Amazon.com, όπως η αρχική σελίδα του ιστότοπου, ο λογαριασμός τους στο Twitter, οι πληροφορίες του Amazon Prime και άλλα πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε στο Amazon.com.

Ωστόσο, εάν αναζητούσατε πληροφορίες σχετικά με το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, ακόμη και η αναζήτηση τροπικού δάσους του Αμαζονίου μπορεί να σας δώσει αποτελέσματα που αφορούν ακριβώς το Amazon.com ή τη λέξη "Amazon" γενικά. Για να βεβαιωθείτε ότι κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης περιλαμβάνει τόσο τις λέξεις "Amazon" όσο και το "Rainforest", θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον τελεστή AND.

Παραδείγματα:

Χρησιμοποιώντας τον τελεστή boolean OR

Η Google χρησιμοποιεί τον τελεστή OR για να αναζητήσει έναν όρο ή τον άλλο . Αυτό σημαίνει ότι το άρθρο μπορεί να περιέχει είτε λέξη, αλλά δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει και τα δύο. Αυτό συνήθως λειτουργεί καλά όταν χρησιμοποιείτε δύο παρόμοιες λέξεις ή λέξεις που μπορεί να είναι εναλλάξιμες.

Ορισμένοι συγγραφείς θα επιλέξουν τη λέξη "κλήρωση" αντί για "σκίτσο" όταν μιλάμε για σχέδια, για παράδειγμα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν χρήσιμο να πείτε στο Google ότι δεν σας ενδιαφέρει ποια λέξη χρησιμοποιείται, καθώς και οι δύο σημαίνουν βασικά το ίδιο πράγμα.

Μπορείτε να δείτε πώς ο χειριστής OR είναι διαφορετικός από AND όταν συγκρίνετε τα αποτελέσματα για το πώς να σχεδιάσετε ή να ζωγραφίσετε σε σχέση με το πώς να σχεδιάσετε και να βάψετε. Δεδομένου ότι το πρώτο δίνει στην Google την ελευθερία να σας δείξει περισσότερο περιεχόμενο (καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε λέξη), υπάρχουν πολύ περισσότερα αποτελέσματα από ό, τι εάν περιορίσετε την αναζήτηση στις δύο λέξεις (όπως στο παράδειγμα AND).

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον χαρακτήρα σπάσει (|) στη θέση του OR (αυτό είναι το συνημμένο στο πλήκτρο προς τα εμπρός).

Παραδείγματα:

Πώς να συνδυάσετε τις αναζητήσεις Boolean και να χρησιμοποιήσετε τις ακριβείς φράσεις

Εάν αναζητάτε μια φράση και όχι μόνο μία λέξη, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις λέξεις μαζί με τα εισαγωγικά.

Για παράδειγμα, η αναζήτηση για "μπισκότα λουκάνικων" (με τα εισαγωγικά που περιλαμβάνονται) θα δείξει αποτελέσματα μόνο για φράσεις που περιλαμβάνουν τις λέξεις μαζί χωρίς κάτι μεταξύ τους. Θα αγνοήσει φράσεις όπως μπισκότα λουκάνικων και τυριού .

Ωστόσο, με τη χρήση "μπισκότων λουκάνικων" η "σάλτσα τυριού" θα δώσει αποτελέσματα είτε από ακριβή φράση, έτσι θα βρείτε άρθρα που μιλάνε για σάλτσα τυριού αλλά και μπισκότα λουκάνικων.

Εάν αναζητάτε περισσότερες από μία φράση ή λέξη-κλειδί επιπλέον του Boolean, μπορείτε να τις ομαδοποιήσετε με παρενθέσεις, όπως οι συνταγές σάλτσα (λουκάνικο | μπισκότο) για να ψάξετε συνταγές σάλτσας για λουκάνικα ή μπισκότα. Θα μπορούσατε ακόμη να συνδυάσετε ακριβείς φράσεις και να αναζητήσετε "μπισκότα λουκάνικου" (συνταγή | επισκόπηση) .

Για να ακολουθήσετε σε αυτό το παράδειγμα, αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλα τα αποτελέσματα της Google σας δείχνουν συνταγές παλατιού λουκάνικου που περιλαμβάνουν τυρί, ένα παράδειγμα θα ήταν να πληκτρολογήσετε (με εισαγωγικά) "συνταγή παλεό" (λουκάνικο ΚΑΙ τυρί) .