Παρακολουθήστε τη γρίπη με τις τάσεις της γρίπης Google

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τη γρίπη όταν είναι άρρωστοι. Η Google βρήκε έναν τρόπο να αξιοποιήσει αυτήν την τάση και να την χρησιμοποιήσει για να εκτιμήσει τη δραστικότητα της γρίπης ανά περιοχή. Ανακάλυψαν ότι τα δεδομένα τάσεων αναζήτησης ήταν στην πραγματικότητα περίπου δύο εβδομάδες γρηγορότερα από τις παραδοσιακές μεθόδους παρακολούθησης της επιδημίας γρίπης (CDC) (Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών).

Το Google Flu Trends θα σας δώσει μια εκτίμηση για το τρέχον επίπεδο επιδημίας στις Η.Π.Α. ή θα το καταργήσετε κατά κράτος. Μπορείτε επίσης να δείτε τις τάσεις από τα προηγούμενα χρόνια και να αναζητήσετε ένα μέρος για να βρείτε πλάσματα της γρίπης κοντά σας.

Μεγάλα δεδομένα

Το Google Flu Trends είναι ένα παράδειγμα των ανακαλύψεων που μπορούν να γίνουν με τα "μεγάλα δεδομένα", ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μαζικά δομημένα ή αδόμητα σύνολα δεδομένων που θα ήταν πολύ μεγάλα και σύνθετα για να εξεταστούν χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους.

Η παραδοσιακή ανάλυση των δεδομένων περιλαμβάνει συνήθως τη διατήρηση όσων συλλέξατε σε ένα διαχειρίσιμο μέγεθος. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μικρότερα στατιστικά δείγματα πολύ μεγάλων ομάδων για να κάνουν ενημερωμένες εικασίες για την μεγαλύτερη ομάδα. Για παράδειγμα, οι πολιτικές δημοσκοπήσεις πραγματοποιούνται καλώντας έναν σχετικά μικρό αριθμό ανθρώπων και τους ζητώντας ερωτήσεις. Εάν η δειγματοληψία μοιάζει με τη μεγαλύτερη ομάδα (ας πούμε, όλοι οι ψηφοφόροι στη Μασαχουσέτη), τότε τα αποτελέσματα της έρευνας της μικρής ομάδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν εικασίες για την ευρύτερη ομάδα. Πρέπει να έχετε ένα πολύ καθαρό σύνολο δεδομένων και να ξέρετε τι ψάχνετε.

Τα μεγάλα δεδομένα, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν σύνολα δεδομένων όσο το δυνατόν μεγαλύτερα - ας πούμε, όλα τα ερωτήματα αναζήτησης στο Google. Όταν χρησιμοποιείτε ένα σύνολο δεδομένων που είναι μεγάλο, παίρνετε και "ακατάστατα" δεδομένα: ελλιπείς καταχωρήσεις, καταχωρήσεις αναζήτησης από γάτες που περπατούν στα πληκτρολόγια κ.ο.κ. Είναι εντάξει. Μεγάλη ανάλυση δεδομένων μπορεί να λάβει υπόψη αυτό και εξακολουθεί να καταλήγει σε συμπεράσματα που διαφορετικά μπορεί να μην έχουν βρεθεί.

Μια από αυτές τις ανακαλύψεις ήταν η Google Flu Trends, η οποία εξετάζει τις αιχμές στα ερωτήματα αναζήτησης για τα συμπτώματα της γρίπης. Δεν είστε πάντα Google, "Γεια σου, έχω τη γρίπη. OK Google, όπου είναι ένας γιατρός κοντά μου;" Έχετε την τάση να ψάχνετε για πράγματα όπως "πονοκέφαλο και πυρετό". Η ελαφριά ανοδική τάση σε ένα κατά τα άλλα πολύ ακατάστατο και μεγάλο σύνολο ερωτημάτων αναζήτησης είναι το πράγμα που εξουσιάζει το Google Flu Trends.

Αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια καινοτομία δεδομένου ότι επισημαίνει αιχμές γρίπης γρηγορότερα από το CDC. Το CDC βασίζεται σε θετικές εξετάσεις γρίπης από γιατρούς και νοσοκομεία. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να αρρωστήσουν αρκετά για να επισκεφτούν έναν γιατρό σε αριθμούς που επαρκούν για να προκαλέσουν μια αιχμή στη δοκιμή της γρίπης, και τότε τα εργαστήρια πρέπει να αναφέρουν την τάση. Οι άνθρωποι θα είναι ήδη άρρωστοι από τη στιγμή που θα είστε σε θέση να κινητοποιήσετε τη θεραπεία.