Το Μοντέλο Ροκού Streaming Stick Model 3600R εξέτασε

01 από 07

Εισαγωγή στο πακέτο ροής Roku - Μοντέλο 3600R

Ροκού 3600R Stick - Περιεχόμενα συσκευασίας. Φωτογραφία © Robert Silva για

Roku ήταν πάντα στο προσκήνιο της διαδικτυακής τρέλα τρέλα. Το 2012, πήρε ένα μεγάλο άλμα όταν εισήγαγε το Streaming Stick . Από τότε, αρκετοί ανταγωνιστές έχουν προσφέρει παρόμοια προϊόντα, όπως το Google Chromecast και το Amazon Fire TV Stick .

Βασικά Χαρακτηριστικά του Stream Stick της Roku 3600R

Αυτή η έκδοση του σχεδιασμού Streaming Stick διαθέτει το ίδιο compact, λίγο μεγαλύτερο από τον τυπικό τύπο plug-in USB flash drive των προκατόχων του. Ολόκληρη η συσκευή μετρά μόνο 5 x 3,3 x 8 ίντσες και ζυγίζει λίγο περισσότερο από 1/2 ουγκιά.

Η ίδρυση του Stick Streaming Stick 3600R είναι ένας ενσωματωμένος επεξεργαστής Quad-Core , ο οποίος υποστηρίζει γρήγορη πλοήγηση μενού και λειτουργιών, καθώς και πιο αποτελεσματική πρόσβαση στο περιεχόμενο. Εδώ είναι τι άλλο προσφέρει.

Τι έρχεται στο κουτί

Όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, τα περιεχόμενα του πακέτου περιλαμβάνουν (από αριστερά προς τα δεξιά): καλώδιο micro USB για USB, προσαρμογέα τροφοδοσίας USB, ρυθμιστή ροής, οδηγό γρήγορης εκκίνησης και οδηγούς πληροφοριών, (στην περίπτωση αυτή, το τηλεχειριστήριο με δυνατότητα φωνής) και δύο μπαταρίες AAA για την τροφοδοσία του τηλεχειριστηρίου. Ένα εξάρτημα που δεν περιλαμβάνεται είναι ένας σύνδεσμος HDMI (Buy From Amazon) που θα έκανε κάποιες συνδέσεις με τηλεοράσεις, βιντεοπροβολείς ή / και δέκτες οικιακού κινηματογράφου λίγο πιο ευέλικτες ώστε το ραβδί να μην προεξέχει τόσο πολύ από την πλάτη.

02 του 07

Σύνδεση του ρακόρ Roku Stick 3600R στην τηλεόρασή σας

Ροκού 3600R Stick - Ρυθμίσεις σύνδεσης. Φωτογραφία © Robert Silva για

Το Roku 3600R μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε τηλεόραση που διαθέτει διαθέσιμη είσοδο HDMI . Αυτό μπορεί να γίνει συνδέοντας το απευθείας στη θύρα HDMI (όπως φαίνεται στην αριστερή εικόνα παραπάνω).

Για τροφοδοσία, πρέπει επίσης να συνδέσετε το Streaming Stick σε μια πρίζα USB ή εναλλασσόμενου ρεύματος (παρέχεται ένα καλώδιο προσαρμογέα που επιτρέπει είτε τις επιλογές τροφοδοσίας USB είτε εναλλασσόμενου ρεύματος).

Πρόσθετες συμβουλές σύνδεσης:

Αν έχετε συνδέσει το 3600R με μια τηλεόραση που μπορεί να μεταφέρει ήχο σε δέκτη home theater μέσω του ψηφιακού οπτικού ή HDMI Audio Return Channel, είναι δυνατή η αποκωδικοποίηση ήχου Dolby και DTS (συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης της τηλεόρασης για να δείτε αν αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες εσείς).

Ωστόσο, για καλύτερα αποτελέσματα ήχου, αντί να συνδέσετε το Streaming Stick απευθείας σε μια τηλεόραση, συνδέστε το σε ένα δέκτη Home Cinema που διαθέτει εισόδους HDMI με video pass-through. Με τη χρήση αυτής της επιλογής, ο δέκτης θα δρομολογήσει το σήμα βίντεο στην τηλεόραση και ο δέκτης θα αποκωδικοποιήσει τα σήματα Dolby Digital / DTS, αν αυτό παρέχεται στο περιεχόμενο στο οποίο έχετε πρόσβαση.

Το μειονέκτημα της χρήσης της σύνδεσης απευθείας λήψης του δέκτη είναι ότι θα πρέπει να εκτελέσετε το δέκτη οικιακού κινηματογράφου όταν θέλετε να παρακολουθήσετε περιεχόμενο από το ραβδί συνεχούς ροής - αλλά η αντιστάθμιση για την πρόσβαση σε καλύτερο ήχο είναι σίγουρα ένας από αυτούς.

Μια άλλη επιλογή είναι να συνδέσετε το 3600R απευθείας σε βιντεοπροβολέα που διαθέτει διαθέσιμη είσοδο HDMI (δείτε τη δεξιά φωτογραφία στην κορυφή αυτής της σελίδας), αλλά εάν ο προβολέας δεν διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία ή συνδέσεις ήχου, δεν θα ακούσετε κανέναν ήχο εκτός εάν χρησιμοποιήσετε την επιλογή Ακούγοντας Smartphone μέσω της εφαρμογής Roku Mobile που συζητήθηκε προηγουμένως σε αυτήν την αναθεώρηση.

03 του 07

Roku Streaming Stick Remote Control και Mobile App

Roku 3600R Stick - τηλεχειριστήριο με το Android Remote App. Φωτογραφία © Robert Silva Για

Για να ενεργοποιήσετε, να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Streaming Stick, έχετε τη δυνατότητα χρήσης του παρεχόμενου τηλεχειριστηρίου (κορυφαία φωτογραφία) ή ενός Android ή iOS Smartphone (παράδειγμα εμφανίζεται: τηλέφωνο Android HTC One M8 Harman Kardon Edition ).

Το φυσικό απομακρυσμένο σύστημα παρέχει όλα τα απαραίτητα μενού για πρόσβαση / πλοήγηση καθώς και ένα σύνολο κουμπιών για τον έλεγχο των λειτουργιών αναπαραγωγής (αναπαραγωγή, παύση, γρήγορη μετακίνηση προς τα εμπρός).

Υπάρχει επίσης μια πρόσθετη ομάδα κουμπιών που παρέχουν άμεση πρόσβαση σε Netflix, Amazon Video, Sling και Google Play χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείτε στο μενού της οθόνης.

Επίσης, στην παραπάνω φωτογραφία εμφανίζονται μερικά παραδείγματα μενού που περιλαμβάνονται στο Mobile App του Roku.

Ξεκινώντας από τα αριστερά είναι το μενού Main Mobile App, το οποίο παρέχει μια συντομευμένη λίστα των επιλογών που έχετε επίσης διαθέσιμες στο μενού της τηλεόρασης στην οθόνη σας (που εμφανίζεται αργότερα σε αυτήν την επισκόπηση).

Η κεντρική εικόνα εμφανίζει το τμήμα Remote του μενού και παρέχει παρόμοιες επιλογές με το μενού που εμφανίζεται στην επάνω φωτογραφία. Ωστόσο, υπάρχουν δύο διαφορές. Πρώτον, δεν υπάρχουν εικονίδια άμεσης πρόσβασης Netflix, Amazon, Sling και Google Play. Επίσης, υπάρχουν δύο πρόσθετα εικονίδια που είναι πολύ πρακτικά.

Μετακίνηση στη φωτογραφία στα δεξιά είναι το μενού αναζήτησης, το οποίο μπορεί να δεχτεί είτε φωνητικές εντολές είτε καταχωρήσεις πληκτρολογίου για τίτλους TV, ταινίες, ηθοποιούς και εφαρμογές περιεχομένου αναζήτησης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λειτουργίες αναζήτησης και τις πρόσθετες κατηγορίες στην ενότητα "Χρήση του ροκ".

04 του 07

Ροκού Streaming Stick Μοντέλο 3600R Ρύθμιση

Roku 3600R Ραδιόφωνο - Ρυθμίσεις οθόνης. Φωτογραφία © Robert Silva για

Οι εικόνες παραπάνω δείχνουν αυτό που βλέπετε όταν ενεργοποιείτε για πρώτη φορά το ραβδί ροής (ισχύει επίσης για οποιοδήποτε προϊόν Roku).

Πρώτα, επιλέξτε τη γλώσσα σας, η διαδικασία εγκατάστασης απαιτεί τη δημιουργία της πρόσβασης στο δίκτυο Wifi. Το Stick θα αναζητήσει όλα τα διαθέσιμα δίκτυα - επιλέξτε το δικό σας και εισάγετε τον αριθμό του κλειδιού δικτύου Wifi.

Στη συνέχεια, θα δείτε μια εικόνα στην οθόνη που απαιτεί έναν αριθμό κωδικού για να ενεργοποιήσετε το Streaming Stick. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε τον υπολογιστή σας, το φορητό υπολογιστή, το tablet ή το smartphone και μεταβείτε στη διεύθυνση Roku.com/Link.

Μόλις είστε στη σελίδα Roku.com/Link, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό αριθμό και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής.

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό Roku, βρίσκεστε γρήγορα μέσα και έξω. Εάν πρέπει να ρυθμίσετε ένα νέο λογαριασμό, θα πρέπει να δώσετε ένα όνομα χρήστη, έναν κωδικό πρόσβασης και πληροφορίες διεύθυνσης, καθώς και μια πιστωτική κάρτα ή έναν αριθμό λογαριασμού PayPal.

Δεν υπάρχει χρέωση για τη χρήση του Roku Stick, αλλά ο Roku δηλώνει ότι ο λόγος αυτής της απαίτησης είναι να καταστεί γρήγορη και εύκολη η πραγματοποίηση πληρωμών ενοικίασης περιεχομένου, αγορών ή πρόσθετων συνδρομών εάν χρειαστεί. Ειλικρινά, προτιμώ να παρέχω αυτές τις πληροφορίες σε βάση μεμονωμένων συναλλαγών - Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε την κάρτα σας ή τον τύπο πληρωμής, όπως απαιτείται.

Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή σας, εισαγάγετε τον κώδικα που εμφανίστηκε στην οθόνη της τηλεόρασής σας και θα πρέπει να ρυθμίσετε την επιλογή σας.

Αφού ολοκληρωθούν τα βήματα για τη ρύθμιση και εισαχθεί ο κωδικός, θα μεταφερθείτε στο αρχικό μενού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι πιθανό ο κωδικός που εισάγετε να μην πάρει την πρώτη φορά - Εάν συμβεί αυτό, επιστρέψτε στο ραβδί συνεχούς ροής, ξεκινήστε από την αρχή και θα σας δοθεί ένας νέος κώδικας.

05 του 07

Χρησιμοποιώντας το μοντέλο ραπτομηχανών Roku Model 3600R

Roku 3600R Streaming Stick - Κύριο μενού. Φωτογραφία © Robert Silva για

Αν έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως μια ταινία πολυμέσων , όπως το Roku Box, η Amazon Fire TV, η έξυπνη τηλεόραση ή το Smart Blu-ray Disc player, το σύστημα μενού της οθόνης του ραβδιού ραδιοσυχνοτήτων 3600R θα φαίνεται εξοικειωμένο, αλλά εάν είστε αρχάριος, είναι αρκετά απλή.

Το μενού χωρίζεται σε κατηγορίες (που φαίνονται στην παραπάνω φωτογραφία) τις οποίες μετακινηθείτε στα αριστερά της οθόνης.

Εκτός από τις παραπάνω κατηγορίες, το Roku έχει επίσης κατάλογο καναλιών / εφαρμογών από τα Genres, όπως Παιδεία, Γυμναστήριο, Τρόφιμα, Παιδιά και Οικογένεια, Sci-Tech, Αθλητισμός και πολλά άλλα.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το Amazon Fire TV και το Fire TV Stick , όπου το Amazon's Movie and TV store εμφανίζεται στο κεντρικό μενού, η πλατφόρμα Roku είναι ουδέτερη υπηρεσία περιεχομένου. Ενώ το κατάστημα καναλιών ροής του Roku παρέχει πρόσβαση στο Amazon Video (και παρέχει επίσης ένα κουμπί άμεσης πρόσβασης στο τηλεχειριστήριο), είναι ένα από τα πάνω από 3.000 κανάλια περιεχομένου μέσω Διαδικτύου (Hulu, Crackle, Netflix και Vudu περιλαμβάνονται όλα - μαζί με πολλές εφαρμογές, όπως το web-browser του Firefox). Ο αριθμός των καναλιών, των παιχνιδιών και των εφαρμογών ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την τοποθεσία.

Ελέγξτε την περιοδικά ενημερωμένη λίστα του Roku με όλα τα διαθέσιμα κανάλια και εφαρμογές.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου ότι, αν και ορισμένα κανάλια διαδικτύου είναι δωρεάν, πολλοί απαιτούν είτε μηνιαία συνδρομή είτε συνδρομή αμοιβής ανά προβολή. Με άλλα λόγια, το κουτί Roku και η πλατφόρμα παρέχουν πρόσβαση σε διαθέσιμες υπηρεσίες streaming μέσω διαδικτύου, αυτό που παρακολουθείτε και θέλετε να πληρώσετε πέρα ​​από αυτό εξαρτάται από εσάς.

06 του 07

Πρόσθετα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του πακέτου ροής 3600R

Roku 3600R Streaming Stick - Οθόνη Mirroring Παράδειγμα. Φωτογραφία © Robert Silva για

Εκτός από τη δυνατότητα πρόσβασης σε χιλιάδες κανάλια διαδικτυακής ροής, υπάρχουν κάποιες άλλες δυνατότητες που μπορείτε να επωφεληθείτε από την έκδοση 3600R του Stick Streaming Stick Roku.

Οθόνη Mirroring

Όταν χρησιμοποιείτε συμβατό smartphone ή tablet, μπορείτε να μοιράζεστε περιεχόμενο φωτογραφιών και βίντεο στην τηλεόρασή σας από συμβατό smartphone ή tablet. Το τεχνικό όνομα για αυτό το χαρακτηριστικό είναι Miracast , αλλά Roku Αναφέρεται σε αυτό ως το "Play On Roku Feature".

Η παραπάνω εικόνα δείχνει ότι μια φωτογραφία σε ένα smartphone (πολύ μικρή εικόνα στο κάτω μέρος της εικόνας) εμφανίζεται ταυτόχρονα στην ευρύτερη οθόνη της τηλεόρασης. Το smartphone που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα Android Phone της HTC One M8 Harman Kardon Edition .

Κοινή χρήση περιεχομένου

Μια άλλη μέθοδος πρόσβασης στο περιεχόμενο είναι μέσω του DLNA ή / και του UPnP. Αυτή η λειτουργία δεν ενσωματώνεται αυτόματα στο Streaming Stick, αλλά είναι προσβάσιμη μέσω μερικών δωρεάν εφαρμογών που μπορείτε να επιλέξετε, να κατεβάσετε και να προσθέσετε τη βιβλιοθήκη του Roku Apps.

Χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις εφαρμογές και τον έλεγχο εφαρμογών από απόσταση ή κινητό, θα μπορείτε να μοιράζεστε περιεχόμενο ήχου, βίντεο και φωτογραφιών που έχετε αποθηκεύσει σε έναν υπολογιστή, φορητό υπολογιστή ή διακομιστή μέσων που είναι συνδεδεμένος στο οικιακό σας δίκτυο (μέσω του δρομολογητή σας στο διαδίκτυο) στην τηλεόρασή σας μέσω του Stick Streaming.

07 του 07

Η κατώτατη γραμμή

Ροκού 3600R Streaming Stick - Κοντινή όψη. Φωτογραφία © Robert Silva για

Αν έχετε ήδη μια έξυπνη τηλεόραση και είστε ευχαριστημένοι με τις προσφορές περιεχομένου στις οποίες έχετε πρόσβαση, προσθέτοντας το Stick Streaming Stick Roku 3600R μπορεί να είναι περιττό.

Εάν διαθέτετε μια παλαιότερη τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας που διαθέτει εισόδους HDMI, αλλά δεν παρέχει δυνατότητες ροής Smart TV ή διαδικτυακής ροής (ή μια έξυπνη τηλεόραση που προσφέρει μόνο περιορισμένη επιλογή περιεχομένου στο διαδίκτυο, με την οποία δεν είστε ικανοποιημένοι), το Streaming Stick Roku 3600R σίγουρα ένα πρακτικό add-on που μπορεί να ενισχύσει την εμπειρία ψυχαγωγίας στο σπίτι σας.

Ένα μεγάλο πράγμα για το 3600R είναι ότι είναι γρήγορο. Από μια κρύα εκκίνηση (αν την αποσυνδέετε και την συνδέσετε ξανά), χρειάζονται λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα για να ζωντανέψουν και υπάρχει πολύ μικρή καθυστέρηση κατά την πλοήγηση στα μενού της οθόνης. Επίσης, όταν κάνετε κλικ στις διάφορες εφαρμογές, εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε σχέση με την ταχύτητα του Internet σας, η προσβάσιμη υπηρεσία και το περιεχόμενό της είναι γρήγορα προσβάσιμες.

Η ποιότητα του ήχου και του βίντεο είναι πολύ καλή, είτε είναι συνδεδεμένη με τηλεόραση, βιντεοπροβολέα ή μέσω δέκτη οικιακού κινηματογράφου που διαθέτει δυνατότητα μετάδοσης βίντεο.

Όταν συνδέεστε σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου, η πρόσβαση σε μορφές ήχου όπως Dolby Digital, Dolby Digital Plus και DTS Digital Surround δεν αποτελεί πρόβλημα εάν οι μορφές αυτές παρέχονται σε συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Η ποιότητα του βίντεο ποικίλλει, καθώς η ταχύτητα ευρυζωνικών συνδέσεων και η πραγματική ποιότητα της πηγής περιεχομένου (τα βίντεο από το YouTube που μεταφορτώνονται στο σπίτι και τα ερασιτεχνικά κανάλια σε σχέση με τις τελευταίες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από υπηρεσίες όπως το Netflix και το Vudu) επηρεάζουν αμφότερα το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, το 3600R παρέχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που το Streaming Stick μπορεί να βγει μέχρι 1080p , για όσους είναι ανεμιστήρες Blu-ray Disc, δεν θα δείτε τόσο καλό αποτέλεσμα, καθώς πολλές πηγές περιεχομένου χρησιμοποιούν διάφορα σχήματα συμπίεσης για να αποσπάσουν υψηλή ανάλυση βίντεο ώστε να μπορεί να μεταδίδεται εύκολα. Επίσης, η δική σας ευρυζωνική ταχύτητα είναι ένας παράγοντας (όπως αναφέρθηκε παραπάνω) - αυτό που θα δείτε στις καλύτερες πηγές είναι κάτι που μπορεί να προσεγγίσει την ποιότητα δίσκου Blu-ray, αλλά δεν είναι το ίδιο.

Για όσους τηλεοράσεις 720p - δεν υπάρχει πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της αρχικής διαδικασίας ρύθμισης, το Roku Stick θα προσαρμόσει αναλόγως την ανάλυση εξόδου του και μπορείτε να αλλάξετε με μη αυτόματο τρόπο τη ρύθμιση από 720p σε 1080p εάν το μετακινήσετε σε διαφορετικές τηλεοράσεις που απαιτούν όπως αλλαγή αλλαγής.

Οι κατόχους 4K Ultra HD TV μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το 3600R, αλλά δεν θα έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ροής 4K. Αν θέλετε αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει να έχετε και μια συμβατή τηλεόραση 4K Ultra HD και να επιλέξετε ένα κουτί με δυνατότητα 4K της Roku ή παρόμοια ταινία πολυμέσων που παρέχει δυνατότητα ροής 4K.

Μια μικρή απογοήτευση είναι ότι η υπηρεσία φωνητικής αναζήτησης είναι προσβάσιμη μόνο μέσω της εφαρμογής για κινητά Roku και όχι μέσω του τηλεχειριστηρίου που παρέχεται. Ωστόσο, το Roku Mobile App είναι πολύ εκτεταμένο, διπλασιάζοντας όλες τις λειτουργίες του τηλεχειριστηρίου, καθώς και με την προσθήκη ορισμένων αποκλειστικών, όπως η προαναφερθείσα φωνητική αναζήτηση, η δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου από τα 3600R σε συμβατά smartphones και η δυνατότητα κοινής χρήσης μουσικής, φωτογραφιών , και βίντεο από το smartphone σας με το Streaming Stick και ακούστε / παρακολουθήστε αυτό το περιεχόμενο στην τηλεόρασή σας και στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου.

Δύο επιπλέον πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το 3600R είναι πολύ ζεστό αφού τρέχει για λίγο - και δεν μπορείτε να το απενεργοποιήσετε. Μετά από μια περίοδο μη δραστηριότητας, απλώς πηγαίνει στον ύπνο - αλλά αναπηδά πίσω σε δευτερόλεπτα όταν θέλετε να έχετε πρόσβαση.

Από την άλλη πλευρά, μία ευκολία στο Roku Stick Stick είναι ότι είναι εύκολο να συνδεθεί ξανά. Με άλλα λόγια, όχι μόνο μπορείτε να το αποσυνδέσετε από μια τηλεόραση και να συνδεθείτε με μια άλλη χωρίς να περάσετε πρόσθετες ρυθμίσεις, αλλά μπορείτε επίσης να το πάρετε μαζί σας και να το χρησιμοποιήσετε σε κάποιο ξενοδοχείο, σχολείο, κοιτώνα και άλλες ρυθμίσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα προσφέρει το Roku Streaming Stick 3600R, καθώς και η ευκολία χρήσης και επιδόσεων του, είναι σίγουρα μια μεγάλη ψυχαγωγική αξία και κάνει εξαιρετική προσθήκη στην εμπειρία της οικιακής σας ψυχαγωγίας.

Το Ροτόου 3600R Streaming Stick κερδίζει 4,5 από τα 5 αστέρια.

Αγοράστε από την Amazon

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.

Αποκάλυψη: Ο σύνδεσμος ηλεκτρονικού εμπορίου που περιλαμβάνεται σε αυτό το άρθρο είναι ανεξάρτητος από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.