Τι είναι Media Streamer;

Ο όρος "streaming media" χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει τόσο τις ταινίες πολυμέσων όσο και τους παίκτες media media . Ωστόσο, υπάρχει μια διαφορά.

Τα μέσα εκτύπωσης ρέουν όταν το αρχείο βίντεο, μουσικής ή φωτογραφίας αποθηκεύεται εκτός της συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων. Μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων αναπαράγει το αρχείο από την τοποθεσία πηγής του.

Μπορείτε να κάνετε streaming media από

Ή

Όλοι οι φορείς αναπαραγωγής πολυμέσων είναι Media Streamers, αλλά δεν είναι όλες οι Streamers Media αναγκαστικά Media Player Network.

Οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου μπορούν να μεταδώσουν περιεχόμενο από τις πηγές στο διαδίκτυο και από το οικιακό σας δίκτυο απευθείας από το κουτί και κάποιοι μπορούν επίσης να κάνουν λήψη και αποθήκευση περιεχομένου. Από την άλλη πλευρά, ένα Media Streamer μπορεί να περιορίζεται στο περιεχόμενο συνεχούς ροής μόνο από το Διαδίκτυο, εκτός εάν διαθέτει προσβάσιμες εφαρμογές με δυνατότητα λήψης που του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο από το οικιακό σας δίκτυο - τέτοιες εφαρμογές πρέπει να ληφθούν και να εγκατασταθούν, με αυτή τη δυνατότητα.

Παραδείγματα Streamers Media

Τα δημοφιλή streamers των μέσων ενημέρωσης περιλαμβάνουν κιβώτια και ραβδιά ροής από Roku, Amazon (Fire TV) και Google (Chromecast). Όλες αυτές οι συσκευές μπορούν να μεταδώσουν βίντεο, μουσική και φωτογραφίες από υπηρεσίες που περιλαμβάνουν Netflix, Pandora, Hulu, Vudu, Flickr και εκατοντάδες ή χιλιάδες επιπλέον κανάλια βίντεο, μουσικής και ειδικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο, αυτές οι συσκευές δεν μπορούν να μεταφορτώσουν περιεχόμενο στη μνήμη για αναπαραγωγή αργότερα. Από την άλλη πλευρά, ορισμένες υπηρεσίες ροής παρέχουν την επιλογή Cloud Storage αντί της λήψης. Ορισμένοι παίκτες δικτύου Media διαθέτουν ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο για την αποθήκευση περιεχομένου με ροή ή λήψης.

Η , και γενιά Apple TV θα μπορούσε επίσης να ονομαστεί streamers των μέσων ενημέρωσης, ειδικά όταν τα συγκρίνουν με την Apple TV πρώτης γενιάς. Η αρχική Apple TV είχε έναν σκληρό δίσκο που θα μπορούσε να συγχρονίσει - δηλαδή να αντιγράψει τα αρχεία - με το iTunes στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια θα έπαιζε τα αρχεία από το δικό του σκληρό δίσκο. Θα μπορούσε επίσης να προβάλλει μουσική, φωτογραφίες και ταινίες απευθείας από τις ανοικτές βιβλιοθήκες του iTunes στους υπολογιστές σας. Αυτό θα καθιστούσε την αρχική Apple TV τόσο μια ταινία πολυμέσων όσο και ένα media player δικτύου.

Ωστόσο, οι επόμενες γενιές της Apple TV δεν έχουν πλέον σκληρό δίσκο και μπορούν να μεταφέρουν μόνο μέσα από άλλες πηγές. Για να προβάλετε μέσα ενημέρωσης, πρέπει είτε να νοικιάσετε ταινίες από το κατάστημα iTunes, να παίξετε μουσική από Netflix, Pandora και άλλες πηγές Διαδικτύου. ή να αναπαράγετε μουσική από ανοικτές βιβλιοθήκες iTunes στους υπολογιστές του οικιακού σας δικτύου. Έτσι, όπως συμβαίνει, η Apple TV περιγράφεται με τον καλύτερο τρόπο ως ταινία πολυμέσων.

Ένας Δίκτυο Media Player κάνει περισσότερα από Stream Βίντεο και Μουσική

Μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου μπορεί να έχει περισσότερες δυνατότητες ή δυνατότητες από απλώς streaming media. Πολλοί παίκτες διαθέτουν θύρα USB για τη σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου ή μονάδας flash USB απευθείας στη συσκευή ή μπορεί να έχουν ενσωματωμένο σκληρό δίσκο. Αν το μέσο αναπαραγωγής αναπαράγεται από συνδεδεμένο σκληρό δίσκο , δεν γίνεται streaming από εξωτερική πηγή.

Παραδείγματα συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων περιλαμβάνουν τα προγράμματα NVidia Shield και Shield Pro, Sony PS3 / 4 και Xbox 360, One and One S και φυσικά τον υπολογιστή ή το φορητό σας υπολογιστή.

Δικτυωμένες συσκευές με χαρακτηριστικά ροής πολυμέσων

Εκτός από τις ειδικές ταινίες πολυμέσων, υπάρχουν και άλλες συσκευές που διαθέτουν δυνατότητες ροής πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων τηλεοράσεων και των περισσότερων παικτών Blu-ray Discs. Επίσης, ένας αυξανόμενος αριθμός δεκτών οικιακού κινηματογράφου διαθέτει δυνατότητες ροής πολυμέσων που είναι αφιερωμένες σε υπηρεσίες ροής μουσικής. Επιπλέον, το PS 3/4 και το Xbox 360 μπορούν επίσης να αντιγράψουν τα αρχεία πολυμέσων στους σκληρούς δίσκους τους και να αναπαράγουν άμεσα τα μέσα, καθώς και να τα μεταδίδουν απευθείας από το οικιακό σας δίκτυο και από το διαδίκτυο.

Επίσης, ορισμένες συσκευές Smart TV και συσκευές Blu-ray Disc μπορούν να μεταφέρουν περιεχόμενο από το διαδίκτυο και από τις τοπικές συσκευές δικτύου, αλλά ορισμένες από αυτές περιορίζονται μόνο στη ροή μέσω διαδικτύου. Το ίδιο ισχύει και για τους δέκτες οικιακού κινηματογράφου που ενσωματώνουν λειτουργίες ροής, μερικοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ραδιοφωνικές εκπομπές μέσω διαδικτύου και σε ροές υπηρεσιών μουσικής στο διαδίκτυο, ενώ άλλοι μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση και να αναπαράγουν μουσικά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο οικιακό σας δίκτυο.

Όταν πραγματοποιείτε αγορές για μια συσκευή με δυνατότητα streaming πολυμέσων ή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου, ελέγξτε τις δυνατότητες για να δείτε εάν παρέχει όλη την πρόσβαση, την αναπαραγωγή και τις δυνατότητες αποθήκευσης που μπορεί να χρειαστείτε.

Όταν ψάχνετε να αγοράσετε μια συσκευή που μπορεί να μεταφέρει μέσα ενημέρωσης στην τηλεόρασή σας , βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες streaming που επιθυμείτε.

Η κατώτατη γραμμή

Το πιο σημαντικό πράγμα που λαμβάνετε υπόψη όταν αγοράζετε μια ταινία πολυμέσων ή μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου είναι να μην πιαστείτε με το εάν διατίθεται στο εμπόριο ή φέρει ετικέτα ως media player δικτύου, ταινία πολυμέσων, τηλεοπτικό κιβώτιο, έξυπνη τηλεόραση ή σύστημα παιχνιδιών. με δυνατότητα πρόσβασης και αναπαραγωγή του περιεχομένου που επιθυμείτε, ανεξάρτητα από το εάν μεταδίδεται από το διαδίκτυο ή / και τις μορφές αρχείων στις βιβλιοθήκες περιεχομένου που έχετε αποθηκεύσει στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο σπίτι σας.

Αν η κύρια εστίασή σας είναι η ροή μέσων από διαδικτυακές τοποθεσίες όπως Netflix, Hulu και Pandora, μια ροή μέσων όπως το Roku / Amazon Box / Stick ή το Google Chromecast ή αν αγοράζετε έναν νέο τηλεοπτικό ή Blu-ray Disc player - σκεφτείτε ένα με ενσωματωμένες δυνατότητες συνεχούς ροής που θα κάνουν τη δουλειά.