Βασικά στοιχεία προενισχυτή για το σπίτι

Τι είναι προενισχυτής;

Ένας προενισχυτής (προενισχυτής) είναι μια συσκευή στην οποία ο χρήστης μπορεί να συνδέσει όλα τα στοιχεία ήχου ή ήχου / εικόνας πηγής (όπως CD, DVD ή Blu-ray Disc players). Ο προενισχυτής μπορεί στη συνέχεια να αλλάζει μεταξύ πηγών, να επεξεργάζεται ήχο ή / και βίντεο, αλλά επίσης να παρέχει ένα σήμα εξόδου ήχου σε αυτό που αναφέρεται ως ενισχυτής ισχύος .

Σε μια διαμόρφωση προενισχυτή / ενισχυτή ισχύος, ενώ το Preamp φροντίζει τις πηγές εισόδου και συμπεριλαμβάνει την επεξεργασία ήχου / εικόνας, ο ενισχυτής ισχύος είναι το στοιχείο που παρέχει το σήμα και την ισχύ που απαιτούνται για τα ηχεία για την παραγωγή ήχου.

Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να συνδέσετε ηχεία κατευθείαν σε έναν προενισχυτή (δεν υπάρχουν ακροδέκτες σύνδεσης ηχείων σε προενισχυτή), εκτός αν είναι αυτόνομα τροφοδοτημένα ηχεία για τα οποία παρέχονται έξοδοι προενισχυτή. Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι προενισχυτές / επεξεργαστές AV παρέχουν επίσης έξοδο (-ες) προενίσχυσης που μπορούν να συνδεθούν με ένα Powered Subwoofer

Άλλα ονόματα για προενισχυτές

Στο home theater, οι προενισχυτές μπορεί επίσης να αναφέρονται ως ενισχυτές ελέγχου, επεξεργαστές AV, προενισχυτές AV ή προενισχυτές / επεξεργαστές, λόγω του αυξανόμενου ρόλου τους στην παροχή τόσο αποκωδικοποίησης / επεξεργασίας ήχου όσο και δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας / αναβάθμισης.

Πρόσθετες λειτουργίες μπορεί να περιλαμβάνει ένα προενισχυτή

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας επεξεργαστής προενισχυτή AV μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την ικανότητα να είναι ο κεντρικός διανομέας μιας ρύθμισης ήχου πολλαπλών δωματίων είτε μέσω της δυνατότητας πολλαπλών ζωνών ή ασύρματων πολλαπλών δωματίων, καθώς και να δέχεται άμεση ροή από το Apple AirPlay ή Συσκευές με δυνατότητα Bluetooth, όπως πολλά smartphones και tablet.

Είναι επίσης πιθανό ότι ένας προενισχυτής / επεξεργαστής AV μπορεί να είναι εξοπλισμένος με θύρα USB για πρόσβαση σε συμβατό περιεχόμενο ψηφιακού πολυμέσων απευθείας από μονάδες flash plug-in ή άλλες συμβατές συσκευές USB.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι πέραν των βασικών λειτουργιών αποκωδικοποίησης και επεξεργασίας ήχου, παρέχονται χαρακτηριστικά διανομής βίντεο, ροής ή / και πολλαπλών δωματίων και ελέγχου, κατά την κρίση του κατασκευαστή. Αυτό σημαίνει ότι, όταν εξετάζετε την αγορά προενισχυτή / επεξεργαστή AV, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει, εκτός από τον ήχο, οποιαδήποτε χαρακτηριστικά βίντεο ή δικτύωσης που επιθυμείτε.

Ενσωματωμένοι ενισχυτές

Όταν ένας προενισχυτής και ένας ενισχυτής ισχύος συνδυάζονται σε μία μονάδα, ονομάζεται Ενσωματωμένος Ενισχυτής. Επιπλέον, εάν ένας ενσωματωμένος ενισχυτής περιλαμβάνει επίσης ραδιοφωνικό δέκτη (AM / FM ή / και δορυφορικό ραδιόφωνο ή / και ραδιόφωνο Internet) τότε αναφέρεται ως δέκτης.

Η επιλογή είναι δική σου

Έτσι, εκεί το έχετε. Παρόλο που οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν έναν δέκτη οικιακού κινηματογράφου ως κεντρικό κόμβο σύνδεσης και ελέγχου στο σπίτι, έχετε τη δυνατότητα να διαχωρίσετε τις λειτουργίες ενός δέκτη οικιακού κινηματογράφου σε δύο ξεχωριστά εξαρτήματα - έναν προενισχυτή / επεξεργαστή AV και έναν ενισχυτή ισχύος. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι μια πολύ πιο ακριβή επιλογή. Η επιλογή εξαρτάται από εσάς, αλλά η πρότασή μου είναι να συμβουλευτείτε έναν αντιπρόσωπο ή έναν εγκαταστάτη οικιακού κινηματογράφου για να προσδιορίσετε ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου.

Παραδείγματα προενισχυτών / επεξεργαστών AV περιλαμβάνουν τα εξής:

NuForce AVP18 - Αγοράστε από την Amazon

Onkyo PR-RZ5100 - Αγοράστε από την Amazon

Outlaw Audio Model 975 7.1 Επεξεργαστής HDMI AV Surround - Αγοράστε από την Amazon

Marantz AV7702mk2 - Αγοράστε από την Amazon

Marantz AV7703 - Αγοράστε από την Amazon

Marantz AV8802A - Αγοράστε από την Amazon

Yamaha CX-A5100 - Αγοράστε από την Amazon

Αποκάλυψη: Ο σύνδεσμος ηλεκτρονικού εμπορίου που περιλαμβάνεται σε αυτό το άρθρο είναι ανεξάρτητος από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.