Πώς να αποθηκεύσετε ψηφιακές φωτογραφίες

Εξερευνήστε τις ψηφιακές επιλογές αποθήκευσης για τις πολύτιμες φωτογραφίες σας

Λίγα πράγματα είναι πιο απογοητευτικά από ό, τι συνειδητοποιώντας ότι η μεγάλη εικόνα που πήρατε πέρυσι έχει φύγει. Λαμβάνουμε τώρα περισσότερες φωτογραφίες από ό, τι έχουμε ποτέ και είναι σημαντικό να τα αποθηκεύσουμε σωστά ώστε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό το ζήτημα αποθήκευσης αποτελεί ανησυχία για τον καθένα, είτε χρησιμοποιείτε ένα DSLR είτε ένα σημείο και τραβάτε φωτογραφική μηχανή ή απλά τραβήξτε φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας. Ενώ είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε αυτές τις εικόνες για να τις μοιραστείτε αργότερα, ο χώρος στους σκληρούς δίσκους και τα τηλέφωνα είναι περιορισμένος και ποτέ δεν φαίνεται να έχουν αρκετό χώρο.

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να έχουν εκτυπώσεις από τις φωτογραφίες τους και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθεί η μνήμη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας ψηφιακών εικόνων, επειδή ούτε οι εκτυπώσεις ούτε οι υπολογιστές είναι αλάνθαστες. Είναι πάντα καλύτερο να έχετε ένα άλλο αντίγραφο των αρχείων σας μόνο σε περίπτωση.

Τύποι ψηφιακής αποθήκευσης

Από το 2015, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι ψηφιακής αποθήκευσης - μαγνητικοί, οπτικοί και σύννεφοι. Πολλοί φωτογράφοι θεωρούν καλύτερο να χρησιμοποιήσουν ένα συνδυασμό των τριών για να βεβαιωθούν ότι έχουν πάντα ένα αντίγραφο των εικόνων τους σε περίπτωση καταστροφής.

Η τεχνολογία αλλάζει διαρκώς, οπότε για έναν φωτογράφο με μια ζωή εργασίας, είναι καλύτερο να είστε έτοιμοι να αλλάξετε με αυτό. Αυτό μπορεί να σημαίνει τη μεταφορά όλων των φωτογραφιών σας σε κάποιο σημείο στο μέλλον.

Μαγνητική αποθήκευση

Αυτό αναφέρεται σε οποιαδήποτε αποθήκευση που περιλαμβάνει έναν "σκληρό δίσκο". Ενώ ο υπολογιστής σας διαθέτει δικό του σκληρό δίσκο (γνωστός ως σκληρός δίσκος), μπορείτε επίσης να αγοράσετε φορητούς σκληρούς δίσκους οι οποίοι συνδέονται στον υπολογιστή σας μέσω καλωδίων USB ή Firewire.

Η μαγνητική αποθήκευση είναι, κατά τη γνώμη μου, ο πιο σταθερός τύπος αποθήκευσης μέχρι σήμερα. Διαθέτει επίσης τεράστιο όγκο δεδομένων, καθώς ένας σκληρός δίσκος 250 GB ( gigabyte ) θα περιέχει περίπου 44.000 εικόνες JPEG 12MP ή 14.500 εικόνες RAW 12MP. Αξίζει να πληρώσετε λίγο επιπλέον για έναν σκληρό δίσκο που έρχεται με ανεμιστήρα ψύξης, καθώς μπορεί να πάρει αρκετά ζεστό!

Το μειονέκτημα για τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους είναι ότι εάν υπάρχει πυρκαγιά ή κάποια άλλη καταστροφή στο σπίτι ή στο γραφείο σας, η μονάδα μπορεί να καταστραφεί ή να καταστραφεί. Μερικοί άνθρωποι αποφάσισαν να αποθηκεύσουν μια δεύτερη μονάδα δίσκου σε άλλη τοποθεσία που είναι επίσης ασφαλής.

Οπτική αποθήκευση

Υπάρχουν δύο δημοφιλείς τύποι οπτικών αποθηκευτικών χώρων - CD και DVD. Και οι δύο τύποι διατίθενται σε διάφορες μορφές "R" και "RW".

Ενώ οι δίσκοι RW μπορούν να εγγραφούν εκ νέου, θεωρείται γενικά ότι είναι ασφαλέστερο (και πολύ φθηνότερο) να χρησιμοποιούν δίσκους R, καθώς μπορούν να καούν μόνο μία φορά και δεν υπάρχει κίνδυνος τυχαίας υπερβολικής γραφής των δίσκων. Κατά μέσο όρο, οι δίσκοι R είναι επίσης πιο σταθεροί σε μακροπρόθεσμη βάση από τους δίσκους RW.

Τα περισσότερα προγράμματα εγγραφής δίσκων έρχονται με μια επιλογή "επαλήθευσης" η οποία, αν και επιμηκύνει τη διαδικασία καύσης ενός δίσκου, είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί. Κατά τη διάρκεια της επαλήθευσης, το πρόγραμμα ελέγχει ότι οι πληροφορίες που έχουν εγγραφεί στο CD ή στο DVD είναι οι ίδιες με εκείνες που βρίσκονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή.

Τα σφάλματα δεν είναι ανυπολόγιστα κατά την εγγραφή CD ή DVD και μπορεί να είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα αν χρησιμοποιούνται άλλα προγράμματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγγραφής, οπότε κατά την εγγραφή ενός CD ή DVD κλείνετε όλα τα άλλα προγράμματα και χρησιμοποιείτε την επαλήθευση, συμβάλλοντας στην αποφυγή του ενδεχόμενου για σφάλματα.

Το κύριο μειονέκτημα για την οπτική αποθήκευση είναι ότι πολλοί υπολογιστές (ιδιαίτερα φορητοί υπολογιστές) πωλούνται τώρα χωρίς μονάδα DVD. Μπορεί να χρειαστεί να επενδύσετε σε μια καλή εξωτερική μονάδα DVD ώστε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε DVD και CD μετά την επόμενη αναβάθμιση του υπολογιστή σας.

Και πάλι, εάν η καταστροφή πλήττει την αποθήκευση του δίσκου σας, μπορεί εύκολα να καταστραφεί ή να καταστραφεί.

Cloud Storage

Η αυτόματη μεταφόρτωση αρχείων υπολογιστή στο 'cloud' είναι ο νέος τρόπος αποθήκευσης φωτογραφιών και σημαντικών εγγράφων και είναι ένας πολύ βολικός τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να προγραμματιστούν για να φορτώσουν αυτόματα ένα αρχείο στο διαδίκτυο.

Οι δημοφιλείς υπηρεσίες cloud όπως το Dropbox , το Google Drive , το Microsoft OneDrive και το Apple iCloud μπορούν να ενσωματωθούν σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή και υπολογιστή. Πολλοί περιλαμβάνουν ένα ορισμένο ποσό αποθηκευτικού χώρου δωρεάν και μπορείτε να πληρώσετε για περισσότερη αποθήκευση εάν χρειαστεί.

Οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως το Carbonite και το Code42 CrashPlan, είναι βολικοί τρόποι για τη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των αρχείων του υπολογιστή σας σε ηλεκτρονική αποθήκευση. Αυτές οι υπηρεσίες χρεώνουν ένα μηνιαίο ή ετήσιο τέλος αλλά είναι πολύ βολικό μακροπρόθεσμα. Θα κάνουν επίσης αυτόματες ενημερώσεις σε όλα τα αρχεία που αλλάζετε και τα περισσότερα αποθηκεύουν τα αρχεία ακόμα και μετά τη διαγραφή (τυχαία ή σκόπιμα) από το σκληρό σας δίσκο.

Η αποθήκευση Cloud εξακολουθεί να είναι μια νέα τεχνολογία και είναι σημαντικό όχι μόνο να διατηρείτε τις τρέχουσες συνδρομές, αλλά και να παρακολουθείτε την εταιρεία που αποθηκεύει τα αρχεία σας. Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη εταιρεία που πιστεύετε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε. Τίποτα δεν θα ήταν χειρότερο από το να αναθέτετε τις πολύτιμες φωτογραφίες σας σε μια επιχείρηση που περνά κάτω από ένα ή δύο χρόνια.

Όταν χρησιμοποιείτε την αποθήκευση σύννεφων, σκεφτείτε επίσης την οικογένειά σας, να συμβεί κάτι σε εσάς. Μπορεί να θέλουν να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες σας αφού πεθάνετε, οπότε καταλάβετε έναν τρόπο να τους πείτε πού αποθηκεύετε τα αρχεία και πώς να τα έχετε πρόσβαση (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης).

Ένα Word Σχετικά με USB Flash Drives

Οι μονάδες Flash είναι εξαιρετικά βολικοί τρόποι αποθήκευσης και μεταφοράς αρχείων και σήμερα κατέχουν περισσότερα αρχεία από ποτέ. Το μικρό τους μέγεθος τους καθιστά ελκυστικά για την αποθήκευση και τη διανομή πολλών εικόνων ταυτόχρονα.

Ωστόσο, ως μακροπρόθεσμη λύση αποθήκευσης, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή επειδή μπορούν εύκολα να καταστραφούν ή να χαθούν και οι πληροφορίες που κατέχουν μπορεί να είναι πολύ εύκολο να διαγραφούν.