Ρυθμίσεις ποιότητας φωτογραφιών μικρής φωτογραφικής φωτογραφίας

Βρείτε τις καλύτερες ρυθμίσεις για κάθε κατάσταση φωτογραφίας

Όταν πρόκειται να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής σας για να επιτύχετε τις καλύτερες δυνατές εικόνες, μια πτυχή που ξεχνούν πολλοί φωτογράφοι είναι η ρύθμιση της ποιότητας εικόνας και του μεγέθους της εικόνας στα καλύτερα δυνατά επίπεδα. Τις περισσότερες φορές, η λήψη με μέγιστη ανάλυση είναι η καλύτερη επιλογή. Αλλά μερικές φορές, ένα μικρό μέγεθος αρχείου φωτογραφικής μηχανής είναι η καλύτερη ρύθμιση για μια συγκεκριμένη κατάσταση λήψης.

Ο καθορισμός των καλύτερων ρυθμίσεων δεν είναι πάντα εύκολος. Για παράδειγμα, εάν η κάρτα μνήμης αρχίζει να γεμίζει, μπορεί να θέλετε να φωτογραφίζετε σε μικρότερα μεγέθη ή ποιότητα εικόνας για να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους. Ή αν γνωρίζετε ότι χρησιμοποιείτε μόνο ένα συγκεκριμένο σύνολο φωτογραφιών στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή σε ένα κοινωνικό δίκτυο, μπορείτε να πυροβολήσετε με χαμηλότερη ανάλυση και χαμηλότερη ποιότητα εικόνας, ώστε οι φωτογραφίες να μην διαρκούν τόσο πολύ μεταφόρτωση.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να βρείτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για τις ανάγκες της φωτογραφίας σας σε μια συγκεκριμένη κατάσταση λήψης.

Κάθε megapixel δεν δημιουργείται ίσος

Μια περιοχή που προκαλεί σύγχυση για τους φωτογράφους που μετακινούνται από ένα σημείο και φωτογραφίζει τη φωτογραφική μηχανή σε ένα DSLR προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μόνο megapixel για να μετρήσει την ποιότητα της εικόνας. Οι κάμερες DSLR και οι προηγμένες κάμερες σταθερών φακών χρησιμοποιούν συνήθως έναν αισθητήρα εικόνας πολύ μεγαλύτερου από τις κάμερες σημείου και λήψης, πράγμα που τους επιτρέπει να δημιουργήσουν πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας ενώ χρησιμοποιούν τον ίδιο αριθμό μεγεθών. Έτσι, ο ορισμός μιας φωτογραφικής μηχανής DSLR για να τραβήξετε μια εικόνα 10 megapixel θα πρέπει να δημιουργήσει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από τη ρύθμιση του σημείου και να τραβήξετε φωτογραφική μηχανή για να τραβήξετε μια εικόνα 10 megapixel.

Χρησιμοποιήστε το κουμπί Πληροφορίες προς όφελός σας

Για να δείτε τις τρέχουσες ρυθμίσεις ποιότητας εικόνας με την κάμερά σας, πατήστε το κουμπί Πληροφορίες στην κάμερά σας και θα πρέπει να δείτε τις τρέχουσες ρυθμίσεις στην οθόνη LCD. Επειδή τα κουμπιά Πληροφορίες συνήθως περιορίζονται στις φωτογραφικές μηχανές DSLR, αν η φωτογραφική μηχανή σας δεν διαθέτει κουμπί πληροφοριών, ίσως χρειαστεί να εργαστείτε μέσω των μενού της φωτογραφικής μηχανής για να βρείτε τις ρυθμίσεις ποιότητας εικόνας. Πιο συχνά με νεότερες κάμερες, όμως, θα βρείτε τον αριθμό των megapixel στους οποίους φωτογραφίζετε αυτήν τη στιγμή θα εμφανίζεται στη γωνία της οθόνης LCD.

Εξετάστε τα αρχεία ποιότητας εικόνας RAW

Οι περισσότερες κάμερες DSLR μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη σε τύπους αρχείων RAW ή JPEG . Για όσους επιθυμούν να επεξεργαστούν οι ίδιοι τις φωτογραφίες τους, προτιμάται η μορφή αρχείου RAW, επειδή δεν υπάρχει συμπίεση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα αρχεία RAW πρόκειται να καταλαμβάνουν αρκετά μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο από τα αρχεία JPEG. Επίσης, ορισμένοι τύποι λογισμικού δεν μπορούν να εμφανίζουν αρχεία RAW τόσο εύκολα όσο αρχεία JPEG.

Ή χρησιμοποιήστε μαζί RAW και JPEG

Με πολλές φωτογραφικές μηχανές DSLR, μπορείτε να αποθηκεύσετε ταυτόχρονα φωτογραφίες σε αρχεία JPEG και RAW, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε με την καλύτερη δυνατή εικόνα. Και πάλι, όμως, αυτό θα σας κάνει να χρειαστείτε πολύ περισσότερο αποθηκευτικό χώρο για μία φωτογραφία απ ​​'ό, τι η λήψη σε JPEG μόνο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης. Για τους αρχάριους φωτογράφους, η λήψη σε RAW δεν είναι πιθανόν απαραίτητη, καθώς μόνο οι φωτογράφοι που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας στις φωτογραφίες τους πρέπει να ασχοληθούν με τη λήψη RAW.

Οι αναλογίες συμπίεσης JPEG έχουν σημασία

Με τους τύπους αρχείων JPEG, έχετε μερικές φορές την επιλογή μεταξύ δύο ή τριών επιλογών JPEG. Το JPEG Fine υποδεικνύει μια αναλογία συμπίεσης 4: 1. Το JPEG Normal χρησιμοποιεί αναλογία συμπίεσης 8: 1. και το JPEG Basic χρησιμοποιεί αναλογία συμπίεσης 16: 1. Μία χαμηλότερη αναλογία συμπίεσης σημαίνει μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου και καλύτερη ποιότητα.

Κατανοήστε τη διαφορά μεταξύ ποιότητας και μεγέθους

Λάβετε υπόψη ότι το μέγεθος της εικόνας είναι διαφορετικό από την ποιότητα της εικόνας στις ρυθμίσεις της κάμερας . Το μέγεθος εικόνας αναφέρεται στον πραγματικό αριθμό εικονοστοιχείων που η φωτογραφική μηχανή αποθηκεύει με κάθε φωτογραφία, ενώ η ποιότητα της εικόνας αναφέρεται ακριβώς στο πόσο ακριβές ή σε ποιο μέγεθος είναι αυτά τα εικονοστοιχεία. Η ποιότητα της εικόνας μπορεί συχνά να είναι "κανονική", "λεπτή" ή "εξαιρετική" και αυτές οι ρυθμίσεις αφορούν την ακρίβεια των εικονοστοιχείων. Πιο συγκεκριμένα εικονοστοιχεία θα οδηγήσουν σε καλύτερη συνολική εικόνα, αλλά θα απαιτήσουν επίσης μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης σε μια κάρτα μνήμης, με αποτέλεσμα μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων.

Επιλέγοντας μεγάλα, μεσαία ή μικρά

Ορισμένες κάμερες αρχικού επιπέδου δεν σας δείχνουν τον ακριβή αριθμό των megapixel στην ανάλυση κάθε φωτογραφίας, αντί να καλούν τις φωτογραφίες "μεγάλες", "μέτριες" και "μικρές", οι οποίες μπορεί να είναι απογοητευτικές. Η επιλογή μεγάλου ως μεγέθους εικόνας μπορεί να οδηγήσει σε μια φωτογραφία με 12-14 megapixel, ενώ επιλέγετε μικρό μέγεθος, καθώς το μέγεθος της εικόνας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα 3-5 megapixel. Ορισμένες κάμερες αρχικού επιπέδου εμφανίζουν μόνο τον αριθμό των megapixel ως μέρος του μενού μεγέθους εικόνας.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα μεγέθη των αρχείων βίντεο

Αξίζει επίσης να θυμάστε ότι κατά τη λήψη βίντεο, πολλές από αυτές τις ίδιες οδηγίες ισχύουν όσον αφορά την ανάλυση βίντεο και την ποιότητα βίντεο. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις μέσω των μενού της κάμερας, επιτρέποντάς σας να φωτογραφίζετε με την σωστή ποιότητα βίντεο για να καλύψετε τις ανάγκες σας.