Ένας οδηγός για αρχάριους για τη λήψη βίντεο HD σε ένα DSLR

Ξεκινήστε τη λήψη μεγάλων βίντεο HD με αυτές τις γρήγορες συμβουλές

Οι κάμερες DSLR και άλλες εξελιγμένες φωτογραφικές μηχανές απέκτησαν τα τελευταία χρόνια τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν όχι μόνο ακίνητες εικόνες αλλά και βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD). Αυτή η λειτουργία επιτρέπει σε ένα χρήστη να αλλάζει από τη λήψη φωτογραφιών σε βίντεο με το πάτημα ενός κουμπιού και μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό.

Η επιλογή βίντεο HD έχει ανοίξει πραγματικά τις δυνατότητες μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Με ένα DSLR, είναι διαθέσιμος ένας ευρύ φάσμα φακών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ενδιαφέροντα εφέ και η ανάλυση των σύγχρονων DSLR επιτρέπει τη μετάδοση βίντεο υψηλής ποιότητας.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη λειτουργία.

Μορφές αρχείων

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές αρχείων διαθέσιμες για εγγραφή βίντεο. Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Canon χρησιμοποιούν μια παραλλαγή της μορφής αρχείου MOV, οι κάμερες Nikon και Olympus χρησιμοποιούν τη μορφή AVI και η Panasonic και η Sony χρησιμοποιούν τη μορφή AVCHD.

Μην ανησυχείτε πάρα πολύ για αυτό, καθώς όλα τα βίντεο μπορούν να μεταφραστούν σε διαφορετικές μορφές στο στάδιο επεξεργασίας και εξόδου.

Ποιότητα βίντεο

Τα περισσότερα από τα νέα ψηφιακά DSLR prosumer και top-end μπορούν να καταγράφουν σε πλήρη ανάλυση HD (ίσο με ανάλυση 1080x1920 pixel ) με ρυθμό 24 έως 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).

Τα DSLR επιπέδου εισόδου μπορούν συχνά να εγγράφονται μόνο στην χαμηλότερη ανάλυση 720p HD (ανάλυση 1280x720 pixels). Αυτό εξακολουθεί να είναι διπλάσιο από την ανάλυση σε μορφή DVD, όμως, και κάνει εξαιρετική ποιότητα.

Παρόλο που ένα DSLR διαθέτει περισσότερα pixel από αυτά, μόνο λίγες τηλεοράσεις - 4k ή UHP (εξαιρετικά υψηλή ανάλυση) - μπορούν να παίξουν βίντεο υψηλότερης ποιότητας από 1080p HD.

Ζωντανή μετάδοση

Οι συσκευές DSLR χρησιμοποιούν αυτή τη λειτουργία για την εγγραφή βίντεο HD. Ο καθρέφτης της κάμερας είναι ανυψωμένος και το σκόπευτρο δεν είναι πλέον χρήσιμο. Αντ 'αυτού, η εικόνα μεταδίδεται απευθείας στην οθόνη LCD της κάμερας.

Αποφύγετε την αυτόματη εστίαση

Επειδή τα βίντεο λήψης απαιτούν την κάμερα να είναι σε λειτουργία ζωντανής προβολής (όπως σημειώθηκε παραπάνω), ο καθρέφτης θα είναι ανεπτυγμένος και η αυτόματη εστίαση θα αγωνίζεται και θα είναι πολύ αργή. Είναι καλύτερο να ρυθμίζετε την εστίαση με το χέρι κατά τη λήψη βίντεο για να εξασφαλίσετε ακριβή αποτελέσματα.

Χειροκίνητη λειτουργία

Κατά τη λήψη βίντεο, η γκάμα επιλογών για την ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα θα μειωθεί προφανώς.

Κατά τη λήψη βίντεο σε 25 fps, για παράδειγμα, θα πρέπει να ρυθμίσετε την ταχύτητα κλείστρου περίπου 1 / 100th του δευτερολέπτου. Οποιαδήποτε υψηλότερη ρύθμιση και κινδυνεύετε να δημιουργήσετε ένα εφέ "book-flick" σε οποιοδήποτε κινούμενο θέμα. Προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στην περιοχή πλήρους ανοίγματος, είναι καλύτερο να παίξετε με το ISO και να επενδύσετε σε ένα φίλτρο ND .

Τρίποδα

Ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο κατά τη λήψη βίντεο HD, καθώς θα χρησιμοποιήσετε την οθόνη LCD για να πλαισιώσετε το βίντεο. Κρατώντας τη φωτογραφική μηχανή σε απόσταση το βραχίονα, ώστε να μπορείτε να δείτε την οθόνη LCD, πιθανόν να οδηγήσει σε κάποιες πολύ ταλαντούμενες εικόνες.

Εξωτερικά Μικρόφωνα

Τα DSLR έρχονται με ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο, αλλά αυτό καταγράφει μόνο ένα κομμάτι. Εκτός αυτού, η εγγύτητα του μικροφώνου με τον φωτογράφο έναντι του θέματος συνήθως σημαίνει ότι θα καταγράψει την αναπνοή σας και οποιοδήποτε άγγιγμα της κάμερας.

Είναι πολύ καλύτερο να επενδύσετε σε ένα εξωτερικό μικρόφωνο, το οποίο μπορείτε να φτάσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη δράση. Οι περισσότερες συσκευές DSLR παρέχουν μια υποδοχή στερεοφωνικού μικροφώνου για το σκοπό αυτό.

Φακοί

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από τη μεγάλη γκάμα των φακών που είναι διαθέσιμα στους χρήστες DSLR και να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε διαφορετικά εφέ στη δουλειά σας.

Οι συμβατικές βιντεοκάμερες έχουν συχνά ενσωματωμένους τηλεφακούς, αλλά συνήθως δεν διαθέτουν αξιοπρεπείς δυνατότητες ευρείας γωνίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους φακών, όπως ένα ψαροτούφεκο (ή σούπερ ευρεία γωνία), για να καλύψετε μια τεράστια περιοχή. Ή μπορείτε να επωφεληθείτε από το μικρό βάθος πεδίου που προσφέρει ακόμα και ένας φτηνός φακός 50mm f / 1.8.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, οπότε μην φοβάστε να δοκιμάσετε μια ποικιλία επιλογών!