Είναι το Android ή το iPhone το καλύτερο smartphone;

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε ένα τηλέφωνο Apple μέσω Android

Όταν πρόκειται για την αγορά ενός από τα καλύτερα smartphones , η πρώτη επιλογή μπορεί να είναι η πιο σκληρή: iPhone ή Android. Δεν είναι απλό. και οι δύο προσφέρουν πολλά εξαιρετικά χαρακτηριστικά και μπορεί να φαίνονται ουσιαστικά τα ίδια εκτός από την μάρκα και την τιμή.

Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει ότι υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε μερικές από αυτές τις διαφορές για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν ένα smartphone iPhone ή Android είναι κατάλληλο για εσάς.

01 από 20

Hardware: Επιλογή εναντίον Πολωνίας

εικόνα πίστωσης: Apple Inc.

Το υλικό είναι το πρώτο μέρος όπου οι διαφορές μεταξύ του iPhone και του Android γίνονται σαφείς.

Μόνο η Apple κάνει iPhones, οπότε έχει εξαιρετικά αυστηρό έλεγχο σχετικά με το πώς το λογισμικό και το υλικό λειτουργούν από κοινού. Από την άλλη πλευρά, η Google προσφέρει το λογισμικό Android σε πολλούς κατασκευαστές τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένων των Samsung , HTC , LG και Motorola. Εξαιτίας αυτού, τα τηλέφωνα Android ποικίλλουν ευρέως σε μέγεθος, βάρος, χαρακτηριστικά και ποιότητα.

Τα premium κινητά τηλέφωνα Android τείνουν να είναι τόσο καλά όσο το iPhone από την άποψη της ποιότητας υλικού, αλλά φθηνότερες επιλογές Android είναι πιο επιρρεπείς σε προβλήματα. Φυσικά τα iPhones μπορούν να έχουν και προβλήματα υλικού, αλλά είναι γενικά υψηλότερης ποιότητας.

Εάν αγοράζετε ένα iPhone, πρέπει απλώς να επιλέξετε ένα μοντέλο. Επειδή πολλές εταιρείες κάνουν Android συσκευές, πρέπει να επιλέξετε τόσο μια μάρκα και ένα μοντέλο, το οποίο μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο.

Κάποιοι μπορεί να προτιμούν τη μεγαλύτερη επιλογή Android προσφέρει, αλλά άλλοι εκτιμούν την απλότητα και την ποιότητα της Apple.

Νικητής: Ισοπαλία

02 από 20

Συμβατότητα λειτουργικού συστήματος: Ένα παιχνίδι αναμονής

εικόνα πίστωσης: Apple Inc.

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα την πιο πρόσφατη και καλύτερη έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος smartphone, πρέπει να έχετε ένα iPhone.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι κατασκευαστές Android αργούν να ενημερώσουν τα τηλέφωνά τους στην πιο πρόσφατη έκδοση της έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Android και μερικές φορές δεν ενημερώνουν καθόλου τα τηλέφωνά τους.

Παρόλο που αναμένεται ότι τα παλαιότερα τηλέφωνα θα χάσουν τελικά την υποστήριξη για το τελευταίο λειτουργικό σύστημα, η υποστήριξη της Apple για παλαιότερα τηλέφωνα είναι γενικά καλύτερη από την Android.

Πάρτε το iOS 11 ως παράδειγμα. Περιλαμβάνει πλήρη υποστήριξη για το iPhone 5S, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013. Χάρη στην υποστήριξη για μια τέτοια παλιά συσκευή και πλήρη διαθεσιμότητα για όλα τα άλλα μοντέλα, το iOS 11 εγκαταστάθηκε σε περίπου 66% των συμβατών μοντέλων εντός 6 εβδομάδων από την κυκλοφορία του .

Από την άλλη πλευρά, το Android 8 , με την κωδική ονομασία Oreo, τρέχει σε μόλις 0,2% των συσκευών Android περισσότερο από 8 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, ενώ ακόμη και ο προκάτοχός του, Android 7, μετά την απελευθέρωσή του. Οι κατασκευαστές των τηλεφώνων - όχι οι χρήστες - ελέγχουν όταν το λειτουργικό σύστημα κυκλοφορεί για τα τηλέφωνά τους και, όπως δείχνει τα στατιστικά στοιχεία, οι περισσότερες εταιρείες είναι πολύ αργά για την ενημέρωση.

Έτσι, εάν θέλετε το τελευταίο και το καλύτερο μόλις είναι έτοιμο, χρειάζεστε ένα iPhone.

Νικητής: iPhone

03 από 20

Εφαρμογές: Επιλογή έναντι ελέγχου

Η Google Inc. και η Apple Inc.

Το App Store της Apple προσφέρει λιγότερες εφαρμογές από το Google Play (περίπου 2,1 εκατομμύρια έναντι 3,5 εκατομμύρια, από τον Απρίλιο του 2018), αλλά η συνολική επιλογή δεν είναι ο σημαντικότερος παράγοντας.

Η Apple είναι περίφημα αυστηρή (μερικοί θα έλεγαν πολύ αυστηρές) σχετικά με τις εφαρμογές που επιτρέπει, ενώ τα πρότυπα της Google για Android είναι χαλαρά. Ενώ ο έλεγχος της Apple μπορεί να φανεί υπερβολικά σφιχτός, αποτρέπει επίσης καταστάσεις όπως αυτή όπου μια ψεύτικη έκδοση του WhatsApp δημοσιεύθηκε στο Google Play και κατεβάστηκε από 1 εκατομμύριο άτομα πριν αφαιρεθεί. Αυτή είναι μια σημαντική δυνητική απειλή για την ασφάλεια.

Πέρα από αυτό, ορισμένοι προγραμματιστές έχουν διαμαρτυρηθεί για τη δυσκολία ανάπτυξης για τόσα πολλά διαφορετικά τηλέφωνα. Ο κατακερματισμός - ο μεγάλος αριθμός συσκευών και εκδόσεων λειτουργικών συστημάτων που υποστηρίζουν - καθιστά την ανάπτυξη για το Android δαπανηρή. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές του Temple Run ανέφεραν ότι στις αρχές της εμπειρίας τους στο Android, σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα υποστήριξης τους είχαν να κάνουν με μη υποστηριζόμενες συσκευές , παρόλο που υποστηρίζουν πάνω από 700 τηλέφωνα Android.

Συνδυάστε το κόστος ανάπτυξης με την έμφαση στις δωρεάν εφαρμογές για Android και μειώνει την πιθανότητα οι προγραμματιστές να καλύψουν το κόστος τους. Οι βασικές εφαρμογές σχεδόν πάντοτε κάνουν το πρώτο ντεμπούτο τους στο iOS, με τις εκδόσεις Android να έρχονται αργότερα, αν έρθουν καθόλου.

Νικητής: iPhone

04 από 20

Τυχερά παιχνίδια: Ένα κινητό Powerhouse

AleksandarNakic / Ε + / Getty Images

Υπήρξε μια εποχή κατά την οποία το κινητό βιντεοπαιχνίδι κυριάρχησε από το 3DS της Nintendo και το Playstation Vita της Sony . Το iPhone άλλαξε αυτό.

Οι συσκευές της Apple, όπως το iPhone και το iPod touch, είναι ίσως οι κυριότεροι παίκτες στην αγορά κινητών τηλεοπτικών παιχνιδιών, με δεκάδες χιλιάδες υπέροχα παιχνίδια και δεκάδες εκατομμύρια παίκτες. Η ανάπτυξη του iPhone ως πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών έχει οδηγήσει ορισμένους παρατηρητές να προβλέψουν ότι η Apple θα κατακλύσει τη Nintendo και τη Sony ως την κορυφαία πλατφόρμα παιχνιδιών για κινητά (η Nintendo έχει αρχίσει ακόμα να κυκλοφορεί παιχνίδια για το iPhone, όπως το Super Mario Run).

Η σφιχτή ενσωμάτωση του υλικού και του λογισμικού της Apple που αναφέρθηκαν παραπάνω οδήγησε το γεγονός του να είναι σε θέση να δημιουργήσει ισχυρές τεχνολογίες τυχερών παιχνιδιών χρησιμοποιώντας υλικό και λογισμικό που κάνουν τα τηλέφωνά του τόσο γρήγορα όσο ορισμένοι φορητοί υπολογιστές.

Η γενική προσδοκία ότι οι εφαρμογές Android θα είναι ελεύθερες οδήγησε τους προγραμματιστές παιχνιδιών που ενδιαφέρονται να κερδίσουν χρήματα για την ανάπτυξη για το iPhone πρώτα και το Android δεύτερο. Στην πραγματικότητα, λόγω προβλημάτων με την ανάπτυξη για το Android, ορισμένες εταιρείες παιχνιδιών έχουν σταματήσει να δημιουργούν παιχνίδια για όλα μαζί.

Ενώ το Android έχει το μερίδιό του στα παιχνίδια χτυπήματος, το iPhone έχει το σαφές πλεονέκτημα.

Νικητής: iPhone

05 από 20

Ενσωμάτωση με άλλες συσκευές: Εγγυημένη συνέχεια

Apple, Inc.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν tablet, υπολογιστή ή φορητό εκτός από το smartphone τους. Για αυτούς τους ανθρώπους, η Apple προσφέρει μια πιο συνεκτική και ολοκληρωμένη εμπειρία.

Επειδή η Apple κάνει τους υπολογιστές, τα δισκία και τα ρολόγια μαζί με το iPhone, προσφέρει τα πράγματα ότι το Android (το οποίο συνήθως τρέχει σε smartphones, αν και υπάρχουν δισκία και φορητά που το χρησιμοποιούν) δεν μπορεί.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα Continuity της Apple σάς επιτρέπουν να ξεκλειδώσετε το Mac σας χρησιμοποιώντας το Apple Watch, να αρχίσετε να γράφετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο iPhone σας ενώ περπατάτε και να το τελειώσετε στο Mac σας στο σπίτι ή να λαμβάνετε όλες τις συσκευές σας κλήσεις που έρχονται στο iPhone σας .

Οι υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail, οι Χάρτες, το Google Now κ.λπ., λειτουργούν σε όλες τις συσκευές Android, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο. Αλλά εκτός αν το ρολόι, το tablet, το τηλέφωνο και ο υπολογιστής σας κατασκευάζονται από την ίδια εταιρεία - και δεν υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες εκτός της Samsung που κάνουν προϊόντα σε όλες αυτές τις κατηγορίες - δεν υπάρχει ενοποιημένη εμπειρία.

Νικητής: iPhone

06 από 20

Υποστήριξη: Το ασύγκριτο κατάστημα της Apple

Artur Debat / Στιγμιότυπο Mobile ED / Getty Images

Και οι δύο πλατφόρμες smartphone λειτουργούν γενικά αρκετά καλά και, για καθημερινή χρήση, συνήθως δεν δυσλειτουργούν. Ωστόσο, όλα καταρρέουν μια φορά σε λίγο, και όταν συμβεί αυτό, πώς παίρνετε θέματα υποστήριξης.

Με την Apple, μπορείτε απλά να πάρετε τη συσκευή σας στο πλησιέστερο κατάστημα της Apple, όπου ένας εξειδικευμένος ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημά σας. (Είναι όμως απασχολημένοι, οπότε πληρώνει για να κάνει ένα ραντεβού μπροστά από το χρόνο .)

Δεν υπάρχει ισοδύναμο στην πλευρά του Android. Σίγουρα, μπορείτε να λάβετε υποστήριξη για συσκευές Android από την εταιρία τηλεφώνου που αγοράσατε από το τηλέφωνο, από τον κατασκευαστή ή ίσως από το κατάστημα λιανικής πώλησης από όπου το αγοράσατε, αλλά ποιο πρέπει να επιλέξετε και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι άνθρωποι είναι καλά εκπαιδευμένοι;

Έχοντας μια μόνο πηγή για την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων δίνει την Apple το πάνω χέρι σε αυτή την κατηγορία.

Νικητής: iPhone

07 από 20

Ευφυής Βοηθός: Βοηθός Google χτυπά το Siri

PASIEKA / Επιστημονική βιβλιοθήκη φωτογραφιών / Getty Images

Τα επόμενα σύνορα των χαρακτηριστικών και της λειτουργικότητας των smartphone θα καθοδηγούνται από τεχνητή νοημοσύνη και φωνητικές διεπαφές. Σε αυτό το μέτωπο, το Android έχει ξεκάθαρο προβάδισμα.

Ο Βοηθός Google , η πιο σημαντική τεχνητή νοημοσύνη / έξυπνος βοηθός στο Android, είναι εξαιρετικά ισχυρός. Χρησιμοποιεί όλα όσα γνωρίζει η Google για εσάς και τον κόσμο για να διευκολύνετε τη ζωή σας. Για παράδειγμα, αν το Ημερολόγιο Google σας γνωρίζει ότι συναντάτε κάποιον στις 5:30 και η κίνηση είναι τρομερή, ο Βοηθός Google μπορεί να σας στείλει μια ειδοποίηση που σας λέει ότι πρέπει να φύγετε νωρίς.

Το Siri είναι η απάντηση της Apple στο Google Assistant για τεχνητή νοημοσύνη. Βελτιώνεται συνεχώς με κάθε νέα έκδοση του iOS. Ωστόσο, εξακολουθεί να περιορίζεται σε απλές εργασίες και δεν προσφέρει τα προηγμένα χαρακτηριστικά του Google Assistant (το Google Assistant είναι επίσης διαθέσιμο για το iPhone).

Νικητής: Android

08 από 20

Διάρκεια ζωής μπαταρίας: Συνεχής Βελτίωση

iStock

Τα πρώτα iPhones χρειάζονται για να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες τους κάθε φορά. Τα πιο πρόσφατα μοντέλα μπορούν να πάνε ημέρες χωρίς χρέωση, αν και οι νέες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος τείνουν να μειώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέχρι να βελτιστοποιηθούν σε μεταγενέστερες εκδόσεις.

Η κατάσταση της μπαταρίας είναι πιο πολύπλοκη με το Android, λόγω της μεγάλης ποικιλίας των επιλογών υλικού. Ορισμένα μοντέλα Android έχουν οθόνες 7 ιντσών και άλλες λειτουργίες που εξομαλύνουν πολύ περισσότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας .

Αλλά, χάρη στη μεγάλη ποικιλία των μοντέλων Android, υπάρχουν και ορισμένα που προσφέρουν μπαταρίες εξαιρετικής χωρητικότητας. Αν δεν σας πειράζει το επιπλέον χύμα και χρειάζεστε πραγματικά μια μακράς διάρκειας μπαταρία, το Android μπορεί να παραδώσει μια συσκευή που λειτουργεί πολύ περισσότερο από ένα iPhone σε μία μόνο φόρτιση.

Νικητής: Android

09 από 20

Εμπειρία χρήστη: Elegance vs. Customization

Με ένα ξεκλείδωτο iPhone, θα νιώσετε αυτό το δωρεάν. Cultura RM / Matt Dutile / Getty Images

Τα άτομα που θέλουν τον πλήρη έλεγχο για να προσαρμόσουν τα τηλέφωνά τους θα προτιμούν το Android χάρη στο μεγαλύτερο άνοιγμα του.

Ένα μειονέκτημα αυτού του ανοίγματος είναι ότι κάθε εταιρεία που κατασκευάζει τηλέφωνα Android μπορεί να τις προσαρμόσει, ορισμένες φορές αντικαθιστώντας τις προεπιλεγμένες εφαρμογές Android με κατώτερα εργαλεία που αναπτύσσονται από αυτήν την εταιρεία.

Η Apple, από την άλλη πλευρά, κλειδώνει το iPhone κάτω πολύ πιο σφιχτά. Οι προσαρμογές είναι πιο περιορισμένες και δεν μπορείτε να αλλάξετε προεπιλεγμένες εφαρμογές . Αυτό που εγκαταλείπετε στην ευελιξία με ένα iPhone εξισορροπείται από την ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια, μια συσκευή που μοιάζει ακριβώς και είναι καλά ενσωματωμένη με άλλα προϊόντα.

Αν θέλετε ένα τηλέφωνο που λειτουργεί καλά, προσφέρει μια εμπειρία υψηλής ποιότητας και είναι εύκολο στη χρήση, η Apple είναι ο σαφής νικητής. Από την άλλη πλευρά, εάν εκτιμήσετε την ευελιξία και την επιλογή αρκετά για να δεχτείτε κάποια πιθανά ζητήματα, προτιμάτε πιθανώς το Android.

Νικητής: Ισοπαλία

10 από 20

Καθαρή εμπειρία: Αποφύγετε Junk Apps

Daniel Grizelj / Stone / Getty Images

Το τελευταίο στοιχείο ανέφερε ότι το άνοιγμα του Android σημαίνει ότι μερικές φορές οι κατασκευαστές εγκαθιστούν τις δικές τους εφαρμογές στη θέση των τυποποιημένων εφαρμογών υψηλότερης ποιότητας.

Αυτό είναι επιδεινωμένο από τις τηλεφωνικές εταιρείες που εγκαθιστούν επίσης τις δικές τους εφαρμογές. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι εφαρμογές θα εμφανίζονται στη συσκευή σας Android και αν θα είναι καλοί.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό με το iPhone. Η Apple είναι η μόνη εταιρεία που προεγκαθιστά εφαρμογές στο iPhone, έτσι ώστε κάθε τηλέφωνο να διαθέτει τις ίδιες, κυρίως υψηλής ποιότητας εφαρμογές.

Νικητής: iPhone

11 από 20

Συντήρηση χρηστών: Αποθήκευση και μπαταρία

Michael Haegele / EyeEm / Getty Images

Η Apple υπογραμμίζει την κομψότητα και την απλότητα στο iPhone πάνω απ 'όλα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι χρήστες δεν μπορούν να αναβαθμίσουν την αποθήκευση ή να αντικαταστήσουν τις μπαταρίες στα iPhones τους (είναι πιθανό να βρεθούν μπαταρίες iPhone αντικατάστασης, αλλά πρέπει να εγκατασταθούν από ειδικευμένο άτομο επισκευής).

Το Android, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν την μπαταρία του τηλεφώνου και να επεκτείνουν τη χωρητικότητα αποθήκευσης.

Το συμβιβασμό είναι ότι το Android είναι λίγο πιο περίπλοκο και λίγο λιγότερο κομψό, αλλά αυτό μπορεί να αξίζει τον κόπο σε σύγκριση με την εξάντληση της μνήμης ή την αποφυγή πληρωμής για μια ακριβή αντικατάσταση της μπαταρίας.

Νικητής: Android

12 από 20

Περιφερειακή συμβατότητα: Το USB είναι παντού

Sharleen Chao / Moment Open / Getty Images

Η κατοχή ενός smartphone σημαίνει συνήθως την κατοχή ορισμένων αξεσουάρ για αυτό, όπως ηχεία, θήκες μπαταριών ή απλά επιπλέον καλώδια φόρτισης .

Τα τηλέφωνα Android προσφέρουν την ευρύτερη επιλογή αξεσουάρ. Αυτό συμβαίνει επειδή το Android χρησιμοποιεί θύρες USB για σύνδεση σε άλλες συσκευές, ενώ οι θύρες USB είναι διαθέσιμες σχεδόν παντού.

Η Apple, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί την ιδιόκτητη θύρα Lightning για σύνδεση με αξεσουάρ. Υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα για την Lightning, όπως και ότι δίνει στην Apple μεγαλύτερο έλεγχο της ποιότητας των εξαρτημάτων που λειτουργούν με το iPhone, αλλά είναι λιγότερο ευρέως συμβατά.

Επιπλέον, αν χρειαστεί να φορτίσετε το τηλέφωνό σας τώρα , οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να έχουν ένα καλώδιο USB εύχρηστο.

Νικητής: Android

13 από 20

Ασφάλεια: Δεν υπάρχει ερώτηση γι 'αυτό

Roy Scott / Εικόνες Ikon / Getty Images

Εάν ενδιαφέρεστε για την ασφάλεια του smartphone σας, υπάρχει μόνο μία επιλογή: iPhone .

Οι λόγοι για αυτό είναι μυριάδες και πάρα πολύ καιρό για να μπουν εντελώς εδώ. Για τη σύντομη έκδοση, εξετάστε αυτά τα δύο γεγονότα:

Αυτό λέει όλα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν σημαίνουν ότι το iPhone είναι άτρωτο από κακόβουλο λογισμικό. Δεν είναι. Είναι πολύ λιγότερο πιθανό να στοχεύσετε και κινητά τηλέφωνα Android.

Νικητής: iPhone

14 από 20

Μέγεθος οθόνης: Η ιστορία της ταινίας

Samsung

Αν ψάχνετε για τις μεγαλύτερες οθόνες που διατίθενται σε smartphones, το Android είναι η επιλογή σας.

Υπήρξε μια τάση για υπερ-μεγέθους οθόνες smartphone-τόσο πολύ ώστε μια νέα λέξη, phablet , έχει σχεδιαστεί για να περιγράψει ένα υβριδικό τηλέφωνο και συσκευή δισκίο.

Το Android προσέφερε τα πρώτα phablets και συνεχίζει να προσφέρει τις περισσότερες και μεγαλύτερες επιλογές. Το Galaxy Note 8 της Samsung έχει μια οθόνη 8 ιντσών, για παράδειγμα.

Με το iPhone X , το κορυφαίο iPhone προσφέρει οθόνη 5.8 ιντσών. Παρόλα αυτά, αν το μέγεθος σας είναι ένα ασφάλιστρο, το Android είναι η επιλογή.

Νικητής: Android

15 από 20

GPS πλοήγηση: Δωρεάν κερδίζει για όλους

Chris Gould / Επιλογή Φωτογράφων / Getty Images

Εφόσον έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε ένα smartphone, δεν χρειάζεται να χάσετε ξανά χάρη στην ενσωματωμένη εφαρμογή GPS και χάρτες τόσο στο iPhone όσο και στο Android.

Και οι δύο πλατφόρμες υποστηρίζουν εφαρμογές GPS τρίτων κατασκευαστών, οι οποίες μπορούν να δώσουν στους οδηγούς τη δυνατότητα περιστροφής προς τα πίσω. Οι Χάρτες της Apple είναι αποκλειστικές για το iOS και ενώ η εφαρμογή είχε μερικά γνωστά προβλήματα όταν έκανε το ντεμπούτο της, γίνεται σταθερά καλύτερη όλη την ώρα. Είναι μια ισχυρή εναλλακτική λύση στους Χάρτες Google για πολλούς χρήστες.

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να δοκιμάσετε τους Apple Maps, οι Χάρτες Google είναι διαθέσιμοι και στις δύο πλατφόρμες (γενικά προφορτωμένοι στο Android), οπότε η εμπειρία είναι σχεδόν ίδια.

Νικητής: Ισοπαλία

16 από 20

Δικτύωση: Δεμένα σε 4G

Tim Robberts / Stone / Getty Images

Για την ταχύτερη εμπειρία ασύρματου διαδικτύου, χρειάζεστε πρόσβαση σε δίκτυα 4G LTE. Όταν η 4G LTE άρχισε να κυκλοφορεί σε ολόκληρη τη χώρα, τα τηλέφωνα Android ήταν τα πρώτα που την προσέφεραν.

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που το Android ήταν το μόνο μέρος για να πάμε για φλεγόμενο-γρήγορο διαδίκτυο, όμως.

Η Apple εισήγαγε το 4G LTE στο iPhone 5 το 2012 και όλα τα επόμενα μοντέλα το προσφέρουν. Με το υλικό ασύρματης δικτύωσης περίπου ισοδύναμο και στις δύο πλατφόρμες, ο κύριος παράγοντας στον προσδιορισμό της ταχύτητας ασύρματων δεδομένων είναι τώρα ακριβώς το δίκτυο τηλεφωνικών εταιρειών στο οποίο είναι συνδεδεμένο το τηλέφωνο .

Νικητής: Ισοπαλία

17 από 20

Φορείς: Δεμένα στις 4

Paul Taylor / Η Τράπεζα Εικόνων / Getty Images

Όταν πρόκειται για την τηλεφωνική εταιρεία με την οποία χρησιμοποιείτε το smartphone σας, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των πλατφορμών. Και οι δύο τύποι τηλεφώνου δουλεύουν στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ: AT & T, Sprint, T-Mobile, Verizon.

Για χρόνια, το iPhone καθυστέρησε πίσω από την επιλογή φορέα Android (στην πραγματικότητα, όταν έκανε το ντεμπούτο, το iPhone εργάστηκε μόνο στην AT & T). Όταν η T-Mobile άρχισε να προσφέρει το iPhone το 2013, όμως, και οι τέσσερις αερομεταφορείς προσέφεραν το iPhone και η διαφορά αυτή διαγράφηκε.

Και οι δύο τύποι τηλεφώνου είναι επίσης διαθέσιμοι μέσω των πολλών μικρών περιφερειακών φορέων στις ΗΠΑ στο εξωτερικό, θα βρείτε περισσότερες επιλογές και υποστήριξη για το Android, το οποίο έχει μεγαλύτερο marketshare εκτός των ΗΠΑ

Νικητής: Ισοπαλία

18 από 20

Κόστος: Είναι δωρεάν πάντα πάντα καλύτερο;

Tetra Images / Getty Images

Αν ανησυχείτε περισσότερο για το κόστος του τηλεφώνου σας, πιθανότατα θα επιλέξετε το Android. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλά Android τηλέφωνα που μπορεί να είχε για φθηνά, ή ακόμα και δωρεάν. Το φθηνότερο τηλέφωνο της Apple είναι το iPhone SE, το οποίο ξεκινά από $ 349.

Για όσους έχουν πολύ σφιχτό προϋπολογισμό, αυτό μπορεί να είναι το τέλος της συζήτησης. Αν όμως έχετε κάποια χρήματα για να ξοδέψετε στο τηλέφωνό σας, κοιτάξτε λίγο πιο βαθιά.

Τα δωρεάν τηλέφωνα είναι συνήθως δωρεάν για έναν λόγο: είναι συχνά λιγότερο ικανά ή αξιόπιστα από τους πιο δαπανηρούς ομολόγους τους. Να πάρει ένα δωρεάν τηλέφωνο μπορεί να σας αγοράζει περισσότερο πρόβλημα από ένα πληρωμένο τηλέφωνο.

Τα τηλέφωνα με τις υψηλότερες τιμές και στις δύο πλατφόρμες μπορούν εύκολα να κοστίζουν κοντά - ή μερικές φορές πάνω από - $ 1000, αλλά το μέσο κόστος μιας συσκευής Android είναι χαμηλότερο από ένα iPhone.

Νικητής: Android

19 από 20

Τιμή μεταπώλησης: Το iPhone διατηρεί τα κέρδη του

Sean Gallup / Ειδήσεις Getty Images / Getty Images

Με τα νέα smartphones που κυκλοφορούν τόσο συχνά, οι άνθρωποι τείνουν να αναβαθμίσουν γρήγορα. Όταν το κάνετε αυτό, θέλετε να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να μεταπωλούν παλιό σας μοντέλο για τα περισσότερα χρήματα για να βάλουν προς το νέο.

Η Apple κερδίζει σε αυτό το μέτωπο. Τα παλιά iPhones φέρνουν περισσότερα χρήματα σε μεταπώληση από τα παλιά ανδροειδή.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα, χρησιμοποιώντας τιμές από την εταιρεία μεταπώλησης smartphone Gazelle:

Νικητής: iPhone

20 από 20

Συμπέρασμα

εικόνα πίστωσης: Apple Inc.

Η απόφαση για το αν θα αγοράσετε ένα τηλέφωνο iPhone ή Android δεν είναι τόσο απλή όσο η καταμέτρηση των νικητών παραπάνω και η επιλογή του τηλεφώνου που κέρδισε περισσότερες κατηγορίες (αλλά για αυτούς που μετράνε, είναι 8-6 για το iPhone και 5 δεσμοί).

Οι διαφορετικές κατηγορίες υπολογίζονται για διαφορετικά ποσά σε διαφορετικά άτομα. Μερικοί άνθρωποι θα εκτιμήσουν περισσότερο την επιλογή υλικού, ενώ άλλοι θα ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή το κινητό τυχερό παιχνίδι.

Και οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν καλές επιλογές για διαφορετικούς ανθρώπους. Θα πρέπει να αποφασίσετε ποιοι παράγοντες είναι πιο σημαντικοί για εσάς και στη συνέχεια να επιλέξετε το τηλέφωνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Αποκάλυψη

Το Περιεχόμενο Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.