Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Nintendo 3DS

Το Nintendo 3DS είναι ο διάδοχος της σειράς φορητών συστημάτων τυχερών παιχνιδιών της Nintendo DS. Το 3DS είναι ικανό να παράγει εφέ 3D χωρίς τη βοήθεια ειδικών ποτηριών

Η Nintendo παρουσίασε το 3DS στο E3 2010 παράλληλα με ανακοινώσεις για πολλά παιχνίδια πρώτου και τρίτου. Οι τίτλοι Nintendo 3DS έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το σύστημα , αν και το 3DS είναι επίσης συμβατό με τα παιχνίδια από όλες τις επαναλήψεις του Nintendo DS και μπορεί επίσης να παίξει παιχνίδια DSiWare με δυνατότητα λήψης προγραμματισμένα για το Nintendo DSi.

Παρόλο που το εσωτερικό υλικό του Nintendo 3DS είναι αρκετά πιο ισχυρό από τα εσωτερικά της οικογένειας Nintendo DS, το εξωτερικό περίβλημα πρέπει να φέρει μια γνωστή νότα. Το σχέδιο clamshell παραμένει από το Nintendo DS, όπως και η εγκατάσταση δύο οθονών. Η επάνω οθόνη του 3DS εμφανίζει τρισδιάστατα γραφικά, ενώ η μικρότερη οθόνη στο κάτω μέρος διατηρεί τη λειτουργία ευαίσθητης στην αφή της DS.

Υπάρχουν ακόμα μερικές αξιοσημείωτες αισθητικές διαφορές μεταξύ των Nintendo DS, Nintendo DSi και Nintendo 3DS: Το 3DS είναι σε θέση να τραβά 3D εικόνες, ενώ το DSi δεν είναι, και το 3DS έχει επίσης ένα αναλογικό nub που βρίσκεται πάνω από το παραδοσιακό σταυρό του σχήμα d -μπλοκ.

Πότε κυκλοφόρησε το Nintendo 3DS;

Το Nintendo 3DS έπληξε την Ιαπωνία στις 26 Φεβρουαρίου 2011. Η Βόρεια Αμερική έλαβε το σύστημα στις 27 Μαρτίου και η Ευρώπη την έλαβε στις 25 Μαρτίου.

Ποιες είναι οι προδιαγραφές του Nintendo 3DS;

Η μονάδα επεξεργασίας γραφικών του 3DS (GPU) είναι το τσιπ Pica200 που αναπτύχθηκε από τους Digital Media Professionals. Το Pica200 μπορεί να παράγει 15,3 εκατομμύρια πολυγώνια ανά δευτερόλεπτο στα 200MHz και είναι ικανό να αντιπαραβάλλει (που εξομαλύνει τα γραφικά), φωτισμό ανά εικονοστοιχείο και διαδικαστικές υφές. Για να χρησιμοποιήσετε μια ανεπίσημη περιγραφή, τα γραφικά του 3DS είναι οπτικά συγκρίσιμα με αυτά που θα βρείτε σε ένα GameCube.

Η κορυφαία οθόνη του 3DS είναι 3,53 ιντσών, περίπου 11,3% μεγαλύτερη από την επάνω οθόνη του Nintendo DS Lite. Η κάτω οθόνη (touch) είναι 3.02 ίντσες ή περίπου 3.2% μικρότερη από την κάτω οθόνη της Nintendo DS Lite.

Η μπαταρία του Nintendo 3DS διαρκεί περίπου τρεις έως πέντε ώρες πριν το σύστημα χρειάζεται να επαναφορτιστεί. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του 3DS επηρεάζεται από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το σύστημα: για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το Wi-Fi, την τρισδιάστατη οθόνη ή μια πιο φωτεινή ρύθμιση οθόνης, απομακρύνεται η μπαταρία ταχύτερα.

Το Nintendo 3DS διαθέτει αισθητήρα κίνησης (σκέφτεστε παιχνίδια iPhone) και γυροσκόπιο. Η οθόνη αφής κάνει μια επιστροφή, όπως συμβαίνει με τα παραδοσιακά κουμπιά A, B, X, Y, L και R και το σταυροειδές d-pad. Ένα αναλογικό πλήκτρο που ονομάζεται "κύκλος pad" βρίσκεται πάνω από το d-pad, ιδανικό για πλοήγηση σε 3D παιχνίδια. Ένας ρυθμιστής ρυθμίζει το βάθος της εικόνας 3D στην επάνω οθόνη ή απενεργοποιεί εντελώς το εφέ 3D.

Το Nintendo 3DS διαθέτει τρεις κάμερες: μία που αντιμετωπίζει ο χρήστης πάνω από την επάνω οθόνη και δύο που βρίσκονται στο εξωτερικό του συστήματος για 3D φωτογραφίες.

Όπως και το Nintendo DS και το DSi, το Nintendo 3DS είναι σε θέση να προχωρήσει ασύρματα μέσω διαδικτύου και να επικοινωνήσει με άλλα 3DS σε τοπικό περιβάλλον. Μια ενσωματωμένη λειτουργία που ονομάζεται "Street Pass" ανταλλάσσει τις πληροφορίες του Miis και του παιχνιδιού με άλλα 3DS στην περιοχή, ακόμα και όταν το 3DS βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας (κλειστό).

Κοιτάξτε τις προδιαγραφές του Nintendo 3DS εναντίον του Nintendo DS Lite και του Nintendo DSi / DSi XL.

Τι είδος παιχνιδιών έχει το Nintendo 3DS;

Το 3DS έχει μια μεγάλη υποστήριξη τρίτων μερών πίσω του σε μια ποικιλία ειδών. τα βετεράνος studios όπως το Capcom, το Konami και το Square-Enix αναπτύσσουν δόσεις για διάσημα franchises όπως το Resident Evil, το Metal Gear Solid και το Final Fantasy. Η Nintendo αναβίωσε τη μακρόχρονη σειρά Kid Icarus στο 3DS με το Kid Icarus Uprising και κυκλοφόρησε ένα 3D remake του The Legend of Zelda: Ocarina of Time , αναμφισβήτητα του πιο αγαπημένου παιχνιδιού Legend of Zelda όλων των εποχών. Επιπλέον, τα πιο δημοφιλή franchise της Nintendo συνεχίζουν την κληρονομιά τους στο 3DS, συμπεριλαμβανομένου του Super Mario.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Game Boy, Game Boy Color και παιχνίδια Game Boy Advance μέσω μιας υπηρεσίας που ονομάζεται "eShop" που είναι παρόμοια με την Virtual Console του Wii.