Ξεκινώντας με το Google Blogger

Το Blogger είναι το δωρεάν εργαλείο της Google για τη δημιουργία ιστολογίων. Μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://www.blogger.com. Οι προηγούμενες εκδόσεις του Blogger χρησιμοποιούνταν με το λογότυπο του Blogger, αλλά η πιο πρόσφατη έκδοση είναι ευέλικτη και χωρίς επωνυμία, ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία και την προώθηση ιστολογίων χωρίς προϋπολογισμό.

Το κύριο πλεονέκτημα για τη χρήση του Blogger είναι ότι το Blogger είναι εντελώς δωρεάν, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας και της ανάλυσης. Αν επιλέξετε να προβάλλετε διαφημίσεις, μοιράζεστε τα κέρδη.

Ξεκινώντας με το Blogger

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα blogs για τα πάντα, από την ενημέρωση των φίλων και της οικογένειάς σας για τη ζωή σας, δίνοντας τη δική σας στήλη συμβουλών, συζητώντας τις πολιτικές σας απόψεις ή συνδέοντας την εμπειρία σας σε ένα θέμα ενδιαφέροντος. Μπορείτε να φιλοξενήσετε ιστολόγια με πολλούς συνεισφέροντες ή μπορείτε να εκτελέσετε το δικό σας σόλο θέαμα. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το Blogger για να δημιουργήσετε τις δικές σας ροές podcast.

Παρόλο που υπάρχουν εργαλεία για blog blogger, το μίγμα κόστους (δωρεάν) και ευελιξία κάνει το Blogger μια φανταστική επιλογή. Το ένα σημείωμα της προσοχής είναι ότι η Google δεν έχει καταβάλει τόση προσπάθεια για τη διατήρηση του Blogger, όπως έχουν στην κατασκευή νέων υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα η υπηρεσία Blogger να τερματίσει. Ιστορικά, η Google έχει παράσχει μονοπάτια για τη μεταφορά περιεχομένου σε κάποια άλλη πλατφόρμα όταν αυτό συμβαίνει, επομένως οι πιθανότητες είναι καλές που θα μπορούσατε να μεταφέρετε στο WordPress ή σε άλλη πλατφόρμα θα πρέπει η Google να αποφασίσει να τερματίσει το Blogger.

Ρύθμιση του ιστολογίου σας

Η δημιουργία ενός λογαριασμού στο Blogger απαιτεί τρία απλά βήματα. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό, ονομάστε το ιστολόγιό σας και επιλέξτε ένα πρότυπο. Μπορείτε να φιλοξενήσετε πολλά ιστολόγια με το ίδιο όνομα λογαριασμού, οπότε χρειάζεται μόνο να κάνετε αυτό το μέρος μία φορά. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διαχωρίσετε το επαγγελματικό σας blog σχετικά με την επιχείρησή σας από το προσωπικό σας blog σχετικά με τα σκυλιά, για παράδειγμα.

Φιλοξενήστε το Blog σας

Το Blogger θα φιλοξενήσει το ιστολόγιό σας δωρεάν στο blogspot.com. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προεπιλεγμένη διεύθυνση URL του Blogger, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας υπάρχοντα τομέα ή μπορείτε να αγοράσετε έναν τομέα μέσω των Domains Google καθώς ορίσατε ένα νέο ιστολόγιο. Το πλεονέκτημα της χρήσης των υπηρεσιών φιλοξενίας της Google είναι ότι κλιμακώνονται απίστευτα καλά, έτσι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για το γεγονός ότι το blog σας συντρίβεται αν γίνει δημοφιλές.

Δημοσίευση

Μόλις ρυθμιστεί το ιστολόγιό σας, το Blogger διαθέτει έναν βασικό επεξεργαστή WYSIWYG . (Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε). Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε μια απλή προβολή HTML αν προτιμάτε. Μπορείτε να ενσωματώσετε τους περισσότερους τύπους μέσων, αλλά, όπως και οι περισσότερες πλατφόρμες blog, η JavaScript είναι περιορισμένη.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες επιλογές μορφοποίησης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα Έγγραφα Google για να δημοσιεύσετε στο ιστολόγιο του Blogger.

Αποστολή μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μπορείτε να διαμορφώσετε προαιρετικά το Blogger με μια μυστική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μπορείτε να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις δημοσιεύσεις σας στο ιστολόγιό σας

Εικόνες

Το Blogger θα σας επιτρέψει να ανεβάσετε φωτογραφίες από την επιφάνεια εργασίας σας και να τα τοποθετήσετε στο ιστολόγιό σας. Απλά μεταφέρετε και αποθέστε τα από την επιφάνεια εργασίας σας στην ανάρτησή σας, όπως την γράφετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google Photos για να ενσωματώσετε εικόνες, παρόλο που από αυτήν τη γραφή εξακολουθεί να υπάρχει η ετικέτα " Λευκώματα Ιστού Picasa " μετά την αντικατάσταση της Google Photos που έχει διακοπεί τώρα.

Τα βίντεο YouTube μπορούν επίσης να ενσωματωθούν στις αναρτήσεις ιστολογίου, φυσικά.

Εμφάνιση

Το Blogger προσφέρει πολλά προεπιλεγμένα πρότυπα, αλλά μπορείτε επίσης να ανεβάσετε το δικό σας πρότυπο από πολλές δωρεάν πηγές. Μπορείτε να προσθέσετε και να χειριστείτε gadgets (το ισοδύναμο Blogger widgets του Blogger) για περαιτέρω προσαρμογή του ιστολογίου σας.

Κοινωνική προβολή

Το Blogger είναι συμβατό με την πιο κοινή κοινωνική προβολή, όπως το Facebook και το Pinterest, και μπορείτε να προωθήσετε αυτόματα τις αναρτήσεις σας στο Google+.

Πρότυπα

Αρχικά επιλέγετε ένα από τα διάφορα πρότυπα για το Blogger. Μπορείτε να μεταβείτε σε ένα νέο πρότυπο σε οποιοδήποτε σημείο. Το πρότυπο ελέγχει την εμφάνιση και την αίσθηση του ιστολογίου σας, καθώς και τους συνδέσμους στο πλάι.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε και να δημιουργήσετε το δικό σας πρότυπο, αν και αυτό απαιτεί πιο προηγμένες γνώσεις CSS και web design. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι και άτομα που προσφέρουν επίσης πρότυπα Blogger δωρεάν για προσωπική χρήση.

Μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη των περισσότερων στοιχείων σε ένα πρότυπο με σύρσιμο και απόθεση. Η προσθήκη νέων στοιχείων σελίδας είναι εύκολη και η Google σας προσφέρει μια καλή επιλογή, όπως λίστες συνδέσμων, τίτλους, εμβλήματα και ακόμη και διαφημίσεις AdSense.

Κερδίστε χρήματα

Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα απευθείας από το ιστολόγιό σας, χρησιμοποιώντας το AdSense για να τοποθετήσετε διαφημίσεις αυτόματα στη σελίδα του ιστολογίου σας. Το ποσό που κερδίζετε εξαρτάται από το θέμα σας και τη δημοτικότητα του ιστολογίου σας. Η Google βάζει έναν σύνδεσμο για την εγγραφή ενός λογαριασμού AdSense από το Blogger. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποφύγετε το AdSense και δεν θα εμφανίζονται διαφημίσεις στο ιστολόγιό σας, εκτός εάν τις τοποθετήσετε εκεί.

Κινητό φιλικό

Η ανάρτηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διευκολύνει τη χρήση κινητών συσκευών για την ανάρτηση στο ιστολόγιό σας. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε φωτογραφίες απευθείας από το κινητό σας τηλέφωνο με τη σχετική υπηρεσία Blogger Mobile.

Προς το παρόν, η Google δεν προσφέρει έναν τρόπο να πραγματοποιήσετε απευθείας αναρτήσεις φωνής στο Blogger από το κινητό σας τηλέφωνο.

Μυστικότητα

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε αναρτήσεις ιστολογίου, αλλά θέλετε να διατηρήσετε μόνο ένα ιδιωτικό περιοδικό ή θέλετε απλώς τους φίλους ή την οικογένειά σας να τις διαβάσετε, μπορείτε τώρα να επιλέξετε να κάνετε τις αναρτήσεις σας είτε ιδιωτικές είτε περιορισμένες σε εγκεκριμένους αναγνώστες.

Η ιδιωτική ανάρτηση ήταν μια πολύ απαραίτητη λειτουργία στο Blogger, αλλά μπορείτε να ορίσετε μόνο το επίπεδο απόσπασης για ολόκληρο το blog, όχι μεμονωμένες αναρτήσεις. Αν περιορίζετε την ανάρτησή σας σε ορισμένους αναγνώστες, κάθε άτομο πρέπει να έχει λογαριασμό Google και πρέπει να συνδεθεί.

Ετικέτες

Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες στις αναρτήσεις ιστολογίου έτσι ώστε όλες οι αναρτήσεις σας σχετικά με τις παραλίες, το μαγείρεμα ή τις μπανιέρες να αναγνωρίζονται σωστά. Αυτό διευκολύνει τους θεατές να βρίσκουν αναρτήσεις σε συγκεκριμένα θέματα και σας βοηθάει όταν θέλετε να επιστρέψετε στις δικές σας θέσεις.

Η κατώτατη γραμμή

Αν είστε σοβαροί στο blogging για κέρδος, ίσως θέλετε να επενδύσετε στο δικό σας διαδικτυακό χώρο και να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο blogging που σας δίνει περισσότερες επιλογές προσαρμογής και πληροφορίες παρακολούθησης. Ξεκινώντας από ένα ιστολόγιο του Blogger θα σας δώσουμε ακόμα μια ιδέα εάν είστε σε θέση να συμβαδίσετε με τακτικές δημοσιεύσεις blog ή αν μπορείτε να προσελκύσετε ένα κοινό.

Το Blogger δεν κάνει μια τροφοδοσία φιλική προς το podcast χωρίς κάποια αλλαγή στο Feedburner. Τα εργαλεία του Blogger για ιδιωτικά blogging εξακολουθούν να είναι πολύ βασικά και δεν επιτρέπουν την προσαρμογή τους όσο οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες blog κοινωνικής δικτύωσης, όπως το MySpace, το LiveJournal και το Vox.

Ωστόσο, για την τιμή, είναι πραγματικά ένα πολύ καλά στρογγυλεμένο εργαλείο blogging. Το Blogger είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε το blogging.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους