Τι είναι μια AirCard;

Οι AirCards παρέχουν σύνδεση στο internet με φορητό υπολογιστή

Όταν δεν βρίσκεστε κοντά σε ένα hot-spot Wi-Fi και πρέπει να συνδεθείτε στο δίκτυο γραφείων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια AirCard με το φορητό σας υπολογιστή για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η AirCard σας δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο.

Μια AirCard είναι ένας τύπος ασύρματου μόντεμ που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση κινητών συσκευών στο διαδίκτυο μέσω κυψελοειδών δικτύων . Οι AirCards παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από φορητούς υπολογιστές που βρίσκονται εκτός της περιοχής Wi-Fi hot spots . Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση για την υπηρεσία οικιακής τηλεφωνικής γραμμής μέσω διαδικτύου σε αγροτικές περιοχές ή σε άλλες περιοχές χωρίς υπηρεσία Internet υψηλής ταχύτητας. Συνήθως απαιτούν σύμβαση με έναν πάροχο κινητής τηλεφωνίας επιπλέον της υφιστάμενης κυψελοειδούς σύμβασής σας.

Τύποι αεροπορικών καρτών

Στο παρελθόν, οι πάροχοι υπηρεσιών κυψελοειδούς δικτύου συνήθως συσσωρεύονται και μερικές φορές επαναβαθμίζουν συμβατά ασύρματα μόντεμ με τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών τους. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, τόσο η AT & T όσο και η Verizon χρησιμοποιούσαν προϊόντα από την Sierra Wireless παρόλο που ονομάζονταν "AT & T AirCard" και "Verizon AirCard". Οι AirCards είναι ακόμα διαθέσιμες από μεγάλους προμηθευτές όπως το Netgear και το Sierra Wireless.

Τα ασύρματα modem AirCard έρχονται σε τρεις τυπικούς παράγοντες φόρμας και απαιτούν τη συμβατή λειτουργία μιας συμβατής θύρας ή υποδοχής σε φορητό υπολογιστή.

Τα ασύρματα μόντεμ υλοποιούν ένα ή περισσότερα από τα κοινά πρωτόκολλα κυψελοειδούς δικτύου. Οι καθυστερημένες AirCards παρέχουν ταχύτητα 3G / 4G LTE ευρυζωνικής ποιότητας σε πόλεις και ταχύτητα 3G σε πολλές αγροτικές περιοχές.

AirCard Speeds

Οι AirCards υποστηρίζουν πολύ υψηλότερες ταχύτητες δεδομένων από ότι οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Ενώ πολλές AirCards προσφέρουν ρυθμό δεδομένων μέχρι 3,1 Mbps για λήψεις και έως 1,8 Mbps για μεταφορτώσεις, τα νεότερα κυψελοειδή μόντεμ USB φτάνουν τα 7,2 Mbps και τα 5,76 Mbps προς τα πάνω. Παρόλο που οι τυπικοί ρυθμοί δεδομένων AirCard που είναι εφικτοί στην πράξη είναι χαμηλότεροι από αυτά τα θεωρητικά ανώτατα όρια, εξακολουθούν να υπερβαίνουν κατά πολύ τη διακίνηση μιας τηλεφωνικής σύνδεσης.

Μειονεκτήματα της χρήσης AirCards για σύνδεση στο Διαδίκτυο

Οι AirCards τείνουν να υποφέρουν από υψηλό λανθάνοντα χρόνο δικτύου, το οποίο μερικές φορές είναι ακόμη υψηλότερο από αυτό μιας σύνδεσης μέσω τηλεφώνου, παρόλο που η ταχύτητα σύνδεσης έχει βελτιωθεί, συνεπώς το πρόβλημα λανθάνοντος χρόνου. Εκτός αν βρίσκεστε σε σύνδεση 3G / 4G, αναμένετε να παρουσιάσετε υποτονικότητα και αργούς χρόνους απόκρισης κατά τη φόρτωση ιστοσελίδων μέσω μιας σύνδεσης AirCard. Τα παιχνίδια δικτύου είναι συνήθως ακατάλληλα για AirCards για αυτόν τον λόγο. Οι περισσότερες AirCards δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα συνολικά επίπεδα επιδόσεων DSL ή καλωδιακής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, αλλά οι νεώτερες παρέχουν ταχύτητες ίσες με τους κυψελοειδείς παρόχους τους, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ευρυζωνικής ποιότητας.