Είναι πραγματικά κερδοφόρα η ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά;

Μια ανάλυση κόστους Vs. Κέρδος ανάπτυξης κινητής τηλεφωνίας

Η κινητή ανάπτυξη και το μάρκετινγκ κινητής τηλεφωνίας έχουν καταστεί το σημερινό μάντρα για την επιτυχία κάθε βιομηχανίας. Ορισμένες προσωπικές υπηρεσίες όπως η διαφήμιση, η τραπεζική, η πληρωμή και ούτω καθεξής, έχουν πλέον γίνει κινητές. Η άνοδος πολλών τύπων κινητών συσκευών και η εισαγωγή νέου κινητού λειτουργικού συστήματος έχει δημιουργήσει αυτόματα περισσότερους προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά για αυτές τις συσκευές. Οι εφαρμογές για κινητά έχουν σαφές πλεονέκτημα σε σχέση με τους ιστότοπους για κινητά, καθώς στοχεύουν άμεσα τον ενδιαφερόμενο πελάτη. Ωστόσο, το ερώτημα εδώ είναι, ποιο είναι το κόστος δημιουργίας μιας τέτοιας εφαρμογής για κινητά και το πιο σημαντικό, είναι πραγματικά αποδοτικό να δημιουργήσετε μια εφαρμογή για κινητά ;

Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να αναπτύξουμε μια εφαρμογή για κινητά από την αρχή. Ο προγραμματιστής πρέπει πρώτα να εξετάσει το νευρώδες-gritty του συγκεκριμένου smartphone ή OS που αναπτύσσει για, να κατανοήσουν τον ακριβή τρόπο λειτουργίας της συσκευής και στη συνέχεια να πάει για τη δημιουργία εφαρμογών για αυτό. Το πρόβλημα γίνεται πιο σύνθετο στην περίπτωση μορφοποίησης μεταξύ πλατφόρμων, η οποία συνεπάγεται τη δημιουργία συμβατότητας για διαφορετικές συσκευές και OS.

Πόσο κερδοφόρα είναι λοιπόν η ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά; Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, θα πρέπει να εξετάσουμε μια σειρά από συναφείς πτυχές, οι οποίες έχουν ως εξής:

Κατηγορίες εφαρμογών για κινητά

Υπάρχουν γενικά δύο κατηγορίες εφαρμογών για κινητά - εκείνες που αναπτύσσονται αποκλειστικά για τη δημιουργία εισοδήματος και εκείνες τις εφαρμογές που αναπτύσσονται για σκοπούς μάρκετινγκ ή για σκοπούς επωνυμίας εφαρμογών.

Στην πρώτη περίπτωση, το κέρδος προέρχεται άμεσα και έμμεσα - από τις πωλήσεις της εφαρμογής καθώς και από τη διαφήμιση και τις συνδρομές εντός εφαρμογής. Τα καλύτερα παραδείγματα είναι εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών , ειδικά αυτές όπως το Angry Birds for Android. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που αποκομίζουν μεγάλο κέρδος από την ανάπτυξη τέτοιων εφαρμογών .

Ωστόσο, οι εφαρμογές που δημιουργούνται αποκλειστικά για μάρκετινγκ ή επωνυμία είναι συνήθως διαθέσιμες δωρεάν. Οι εφαρμογές που βασίζονται σε τοποθεσίες αποτελούν καλά παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών. Εδώ, η εφαρμογή απλώς λειτουργεί ως κανάλι μάρκετινγκ και η επιτυχία της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των ατόμων που είναι σε θέση να στοχεύσει.

Ενιαία πλατφόρμα Vs. Διασυνδεδεμένες εφαρμογές

Το άλλο σημαντικό ερώτημα εδώ είναι ότι είναι καλύτερα να αναπτύξετε εφαρμογές μιας πλατφόρμας ή εφαρμογές πολλαπλών πλατφορμών; Μια εφαρμογή μιας πλατφόρμας είναι πολύ πιο εύκολη στη χρήση, αλλά θα λειτουργήσει μόνο και μόνο για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Μια εφαρμογή iPhone , για παράδειγμα, θα λειτουργήσει μόνο για εκείνη την πλατφόρμα και τίποτα άλλο.

Είναι πολύ πιο περίπλοκο στην περίπτωση μορφοποίησης εφαρμογών μεταξύ πλατφόρμων. Η επιλογή των κατάλληλων πλατφορμών και η αποτελεσματική ανάπτυξη της εφαρμογής σας μπορεί να γίνει μια μεγάλη πρόκληση για εσάς. Αλλά από τη θετική πλευρά, αυξάνει επίσης την πρόσβαση των χρηστών σας από την εφαρμογή σας.

Από τώρα, οι τρεις πιο δημοφιλείς φορητές πλατφόρμες είναι το iOS , το Andriod και το BlackBerry. Εάν πρόκειται να αναπτύξετε τρεις διαφορετικές εφαρμογές για αυτές τις πλατφόρμες, το κόστος ανάπτυξης θα καταλήξει να τριπλασιαστεί σε αυτό που επρόκειτο να γίνει.

Κόστος Vs. Κέρδος

Ενώ δεν υπάρχει πραγματικό "πρότυπο" κόστος για την ανάπτυξη εφαρμογών, θα μπορούσε πιθανότατα να καταλήξει να σας κοστίσει πάνω από $ 25.000 για να σχεδιάσετε, να αναπτύξετε και να αναπτύξετε μια εφαρμογή καλής ποιότητας για το iPhone. Αυτή η εκτίμηση θα αυξηθεί σε περίπτωση που προσλάβετε έναν προγραμματιστή iPhone για να κάνετε τη δουλειά για σας. Το Android OS είναι εξαιρετικά κατακερματισμένο, όπως γνωρίζετε, και ως εκ τούτου, η ανάπτυξη για αυτήν την πλατφόρμα θα αυξήσει το κόστος σας.

Φυσικά, όλη αυτή η προσπάθεια και οι δαπάνες αξίζουν ακόμα αν περιμένετε μια καλή απόδοση επένδυσης (ROI) ή Επιστροφή Επενδύσεων. Αυτός ο συντελεστής ROI είναι συνήθως πολύ υψηλός για εταιρείες όπως τράπεζες και τεράστια καταστήματα λιανικής πώλησης, τα οποία διαθέτουν σημαντικό κεφάλαιο, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός πελατών, που γνωρίζουν, εξαρτώνται από τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, μπορεί να μην αποδειχθεί ότι είναι εξίσου επικερδής για έναν ανεξάρτητο προγραμματιστή κινητής εφαρμογής , ο οποίος δεν διαθέτει αρκετά υψηλό προϋπολογισμό γι 'αυτό.

Έτσι είναι Worth Developing Mobile Apps;

Στο τέλος της ημέρας, η ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά είναι πολύ περισσότερο από το κόστος ανάπτυξης και το συντελεστή κέρδους. Είναι μια πηγή τεράστιας ικανοποίησης για τον προγραμματιστή εφαρμογών να δημιουργήσει την εφαρμογή και στη συνέχεια να την έχει εγκρίνει και από την αγορά εφαρμογών.

Φυσικά, εάν προσπαθείτε μόνο να κερδίσετε χρήματα από την εφαρμογή σας και να αποκομίσετε κέρδη από αυτό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω σημεία και στη συνέχεια να αποφασίσετε πώς να πάτε για τη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών.