Όλα για την παραγωγή χρημάτων με την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά

Πώς η επιχείρηση εφαρμογών για κινητά μπορεί να είναι κερδοφόρα για έναν Ddeveloper εφαρμογής

Με τόσους πολλούς τύπους κινητών συσκευών και νέο κινητό λειτουργικό σύστημα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, η ανάπτυξη εφαρμογών είναι πιο κερδοφόρα από ποτέ. Ο προγραμματιστής εφαρμογών , ακόμα και πριν από περίπου 5 χρόνια, είχε περιορισμένη επιλογή κινητού λειτουργικού συστήματος όπως τα Windows Mobile, BlackBerry και Apple. Αλλά σήμερα, με την εμφάνιση τόσων νέων κινητών πλατφορμών και των διαφορετικών τους εκδόσεων. επίσης με την έννοια της μορφοποίησης των εφαρμογών μεταξύ των πλατφορμών που γίνονται πιο δημοφιλείς. το πεδίο ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά γίνεται μια πραγματική θησαυρός για τον προγραμματιστή να κάνει ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό κάθε μήνα, με τη δημιουργία κινητών εφαρμογών .

Σε αυτό το άρθρο, συζητούμε τρόπους και μέσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα μέγιστα χρήματα από την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά.

Πολύ κερδοφόρα επιχείρηση

Όλα τα μεγάλα καταστήματα εφαρμογών , όπως το Apple App Store , το Google Android Market , το App World της RIM, το κατάστημα Nokia Ovi Store κ.ο.κ., έχουν ήδη κάνει δισεκατομμύρια δολάρια από πλευράς κέρδους, τα τελευταία χρόνια. Οι εφαρμογές για κινητά έχουν πλέον αναδειχθεί ως ένας από τους ευκολότερους και καλύτερους τρόπους για τη διαφήμιση και την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών, την ενθάρρυνση της κοινωνικής ανταλλαγής πληροφοριών και γενικά την ενθάρρυνση των χρηστών κινητής τηλεφωνίας να αναπτύξουν και να διατηρήσουν την αφοσίωσή τους στο σήμα.

Η αγορά ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά είναι τεράστια και προσφέρει μεγάλες δυνατότητες στους προγραμματιστές εφαρμογών και τις εταιρείες να πετύχουν πέρα ​​από τις προσδοκίες τους, κάνοντας πολύ λίγες αρχικές επενδύσεις. Angry Birds είναι μια μεγάλη εφαρμογή παιχνιδιών που έχει διατηρήσει την τεράστια δημοτικότητά της μεταξύ των μαζών. Ενώ πολλές άλλες τέτοιες εφαρμογές ήταν επιτυχείς, αυτή έχει εξελιχθεί σε μια κορυφαία εφαρμογή πώλησης , κάνοντας το μέγιστο ποσό εσόδων για τον δημιουργό της Rovio.

Η μυστική φόρμουλα της επιτυχίας του Mobile App

Υπάρχουν χιλιάδες δημοφιλείς εφαρμογές εκεί έξω, οι οποίες έχουν ληφθεί εκατομμύρια φορές από τους χρήστες. Αλλά πολύ λίγοι από αυτούς είναι ικανοί να δημιουργήσουν το είδος των εσόδων που έκαναν οι μεγαλύτεροι παίκτες. Ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτό δεν έχει καμία σχέση με την έλλειψη διορατικότητας της εταιρείας.

Παραθέτοντας για άλλη μια φορά το παράδειγμα των Angry Birds, η Rovio είχε κυκλοφορήσει μια δωρεάν έκδοση της εφαρμογής για το Android Market . Αυτή η έκδοση έρχεται επίσης με μια διαφημιστική μπάρα σε αυτό και αυτό ακριβώς προέρχεται από τα πραγματικά έσοδα. Σήμερα, η εταιρεία εξακολουθεί να καταφέρνει να κερδίσει πολύ περισσότερα από αυτές τις διαφημίσεις και όχι από τις πραγματικές πωλήσεις της εφαρμογής.

Φυσικά, η επιτυχία μιας εφαρμογής εξαρτάται από τον αριθμό των χρηστών που την χρησιμοποιούν, καθώς επίσης και από το χρόνο που ξοδεύουν σε αυτήν. Rovio είναι μια εδραιωμένη εταιρεία που έχει χρόνια εμπειρίας ανάπτυξης εφαρμογών πίσω από αυτό. Η ομάδα προγραμματιστών επικεντρώθηκε στην προσπάθεια να προσελκύσει χρήστες κινητών συσκευών , δημιουργώντας ένα παιχνίδι που θα τους ενθάρρυνε να χρησιμοποιούν επανειλημμένα την εφαρμογή. Η εταιρεία κυκλοφόρησε με τακτικές ενημερώσεις εφαρμογών, απελευθερώνοντας επίσης δωρεάν εκδόσεις των ενημερώσεων, οι οποίες αγωνίστηκαν ανυπόμονα από το ακροατήριό της. Το Angry Birds είναι πλέον πολύ περισσότερο από μια απλή εφαρμογή για κινητά - είναι τώρα ένα εμπορικό σήμα, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για χρήστες από όλο τον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας το Mobile Social Sharing σε Advantage

Η ανάπτυξη κινητών κοινωνικών εφαρμογών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την επιτυχία στην αγορά εφαρμογών . Αυτό ενθαρρύνει τους χρήστες να μοιράζονται τις πληροφορίες με τους φίλους τους online, με πολύ λίγη επιπλέον προσπάθεια εκ μέρους του προγραμματιστή εφαρμογών . Οι κινητές υπηρεσίες όπως το Facebook και το Twitter είναι τα καλύτερα παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών, οι οποίες είναι μια οργή μεταξύ της τρέχουσας γενιάς χρηστών.

Ενώ η ανάπτυξη εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να μην γκρεμίζει σε μαζικές επιστροφές, συνδυάζοντας αυτό με την αγορά εντός εφαρμογής θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για τους προγραμματιστές να προσελκύσουν πολύ περισσότερα έσοδα από την εφαρμογή τους. Όσον αφορά τα κινητά κοινωνικά τυχερά παιχνίδια , ο προγραμματιστής θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει στους χρήστες μια εντελώς δωρεάν έκδοση του παιχνιδιού με ονομαστική χρέωση. Ορισμένα παιχνίδια επίσης κερδίζουν χρήματα, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να αγοράζουν εικονικά μετρητά ή ενισχυμένα θέματα παιχνιδιών για μικρά ποσά χρημάτων. Αυτή η τεχνική, αν και αποτελεσματική, απαιτεί επίσης πολύ χρόνο και προσπάθεια εκ μέρους του προγραμματιστή εφαρμογών.

Συνεργασία με τις Μάρκες και τους Φορείς Κινητών Τηλεφώνων

Αρκετοί προγραμματιστές εφαρμογών και εταιρείες συνεργάζονται πλέον με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και φορείς κινητής τηλεφωνίας για να απελευθερώσουν τις εφαρμογές τους μαζί τους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μια κατάσταση win-win, εάν λειτουργήσει όπως είχε προβλεφθεί. Ωστόσο, ο προγραμματιστής εφαρμογών θα απολάμβανε μόνο ένα κλάσμα των εσόδων σε αυτή την περίπτωση, καθώς θα έπρεπε να μεταβιβάσει ένα μεγάλο ποσοστό των κερδών στη σχετική μάρκα ή φορέα κινητής συσκευής.

Εκτός αυτού, κάθε ένα από αυτά τα εμπορικά σήματα ή μεταφορείς μπορεί να έχει τη δική του διατύπωση σχετικά με την εμφάνιση και την αίσθηση της εφαρμογής. Αυτό θα μπορούσε τελικά να περιορίσει τη δημιουργικότητα του δημιουργού. Παρ 'όλα αυτά, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για τους νέους προγραμματιστές εφαρμογών να παρουσιάσουν το έργο τους και να παρατηρηθούν στην αγορά εφαρμογών .

Μια ενδιαφέρουσα συστροφή σε αυτή την εταιρική σχέση προέρχεται από το τέλος των παιχνιδιών: Οι παίκτες συνεργάζονται με μάρκες και άλλοι για να υποστηρίξουν το παιχνίδι τους για αμοιβή. Οι παίκτες Twitch, για παράδειγμα, κάνουν εντυπωσιακά εισοδήματα με αυτή τη μετάβαση από την ανάπτυξη εφαρμογών για να παίξουν για πληρωμή.