Πώς να κάνω μια άκρη σκισμένου χαρτιού στο GIMP

01 από 04

Πώς να κάνω μια άκρη σκισμένου χαρτιού στο GIMP

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς μπορείτε να προσθέσετε ένα σκισμένο αποτέλεσμα χάρτινης άκρης σε ένα γραφικό στο GIMP. Αυτή είναι μια πολύ απλή τεχνική που είναι κατάλληλη για πλήρεις αρχάριους στο GIMP, ωστόσο, επειδή χρησιμοποιεί μια βούρτσα μικρού μεγέθους, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος εάν εφαρμόζετε αυτήν την τεχνική σε μεγάλες άκρες. Αν ξοδεύετε λίγο χρόνο σε αυτό, όμως, θα επιβραβευτείτε με πειστικά αποτελέσματα.

Για αυτό το σεμινάριο, πρόκειται να εφαρμόσω το σχισμένο άκρο σε ένα κομμάτι της ψηφιακής ταινίας Washi που δημιούργησα σε ένα άλλο φροντιστήριο. Για τους σκοπούς αυτού του σεμιναρίου, έχω δώσει την ταινία ίσια άκρα για να μπορέσω να επιδείξω πλήρως πώς να επιτύχουμε την εμφάνιση ενός σχισμένου άκρου.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα αντίγραφο του ελεύθερου και ανοιχτού κώδικα επεξεργασίας εικόνας GIMP και αν δεν έχετε ήδη πάρει ένα αντίγραφο, μπορείτε να διαβάσετε γι 'αυτό και να πάρετε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπο λήψης στην αναθεώρηση του GIMP 2.8 .

Εάν έχετε ένα αντίγραφο του GIMP και έχετε κατεβάσει την κασέτα ή έχετε μια άλλη εικόνα που θέλετε να εργαστείτε, τότε μπορείτε να πατήσετε επάνω στην επόμενη σελίδα.

02 από 04

Χρησιμοποιήστε το Ελεύθερο εργαλείο επιλογής για να εφαρμόσετε ένα μη ομοιόμορφο άκρο

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen
Το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε το Ελεύθερο Εργαλείο επιλογής για να εφαρμόσετε βασικές τραχείες και ανομοιόμορφες άκρες στο χαρτί.

Μεταβείτε στο Αρχείο> Άνοιγμα και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο αρχείο σας και κάντε κλικ στο Άνοιγμα. Τώρα κάντε κλικ στο Ελεύθερο εργαλείο επιλογής στην παλέτα Εργαλείων για να το ενεργοποιήσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε για να σχεδιάσετε μια ανομοιογενή γραμμή στην άκρη της ταινίας ή του χαρτιού στο οποίο εργάζεστε και στη συνέχεια, χωρίς να απελευθερώσετε το κουμπί του ποντικιού, σύρετε ένα επιλογή γύρω από το εξωτερικό του χαρτιού μέχρι να επιστρέψετε στο σημείο εκκίνησης. Τώρα μπορείτε να απελευθερώσετε το κουμπί του ποντικιού και να μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Διαγραφή για να διαγράψετε την περιοχή μέσα στην επιλογή. Τέλος, για αυτό το βήμα, μεταβείτε στην Επιλογή> Καμία για να καταργήσετε την επιλογή.

Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο Smudge Tool για να προσθέσετε την πτερωτή άκρη που είναι χαρακτηριστική του σκισμένου χαρτιού.

03 του 04

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο λεκέδων για να φέρετε την άκρη

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Αυτό το βήμα είναι το χρονοβόρο μέρος αυτής της τεχνικής και είναι πολύ εύκολο να δοκιμάσετε και να επιταχύνετε τη διαδικασία, αλλάζοντας μερικές από τις ρυθμίσεις. Ωστόσο, η επίδραση του σχισμένου χαρτιού είναι πιο αποτελεσματική όταν διατηρείται πολύ λεπτή και έτσι σας συμβουλεύω να τηρείτε τις ρυθμίσεις που περιγράφω.

Αρχικά, επιλέξτε το εργαλείο Smudge και στην παλέτα επιλογών εργαλείων που εμφανίζεται κάτω από την παλέτα εργαλείων, ορίστε το βούρτσα σε "2. Hardness 050", Μέγεθος σε "1.00" και Rate to "50.0". Στη συνέχεια, θα βρείτε αυτό το πιο εύκολο να εργαστείτε εάν προσθέσετε ένα στρώμα φόντου. Κάντε κλικ στο κουμπί Νέο στρώμα στην παλέτα στρώσεων και κάντε κλικ στο μικρό πράσινο κουμπί κάτω βέλους για να μετακινήσετε αυτό το στρώμα προς τα κάτω. Τώρα μεταβείτε στο Εργαλεία> Προκαθορισμένα χρώματα, ακολουθούμενο από Επεξεργασία> Γεμίστε με BG Color για να γεμίσετε το φόντο με στερεό λευκό.

Με ένα σταθερό υπόβαθρο στη θέση σας, μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση στην άκρη στην οποία πρόκειται να εργαστείτε - αυτό το άρθρο παρουσιάζει τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό . Τώρα, χρησιμοποιώντας το εργαλείο Smudge, κάντε κλικ στο εσωτερικό της άκρης και, κρατώντας πατημένο το κουμπί του ποντικιού, σύρετε προς τα έξω. Στη συνέχεια, πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε τυχαία γωνιακές κινήσεις προς τα έξω. Σε αυτό το επίπεδο ζουμ, θα πρέπει να δείτε ότι η άκρη αρχίζει να μαλακώνει και ελαφρώς αδιόρθωτες ακίδες χρώματος ξεφύγουν από την άκρη. Ωστόσο, όταν επιστρέψετε στο ζουμ 100%, αυτό έχει προσθέσει ένα πολύ ελαφρώς φτερωτό άκρο που μοιάζει με τις ίνες του σχισμένου χαρτιού.

Στο τελευταίο βήμα, θα προσθέσουμε μια πολύ λεπτή σκιά σταγόνας που θα προσθέσει λίγο βάθος και θα βοηθήσει να τονίσει το φθαρμένο αποτέλεσμα.

04 του 04

Προσθέστε μια σκιά λεπτών σταγόνων

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen
Αυτό το τελικό βήμα βοηθά να δώσουμε ένα μικρό βάθος και μπορεί να ενισχύσει την επίδραση του φαινομένου σχισμένου χείλους.

Πρώτον, κάντε δεξί κλικ στο στρώμα χαρτιού και επιλέξτε Alpha to Selection και, στη συνέχεια, προσθέστε ένα νέο στρώμα και μετακινήστε το κάτω από το στρώμα χαρτιού πιέζοντας το πράσινο κάτω βέλος. Τώρα μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Συμπλήρωση με το χρώμα FG.

Μπορούμε τώρα να μαλακώσουμε το αποτέλεσμα λίγο με δύο τρόπους. Μεταβείτε στα φίλτρα> Blur Gaussian Blur και ορίστε τα κατακόρυφα και οριζόντια πεδία ακτίνας θόλωσης σε ένα εικονοστοιχείο. Στη συνέχεια μειώστε την αδιαφάνεια του στρώματος σε περίπου 50%.

Επειδή η ταινία μου είναι ελαφρώς διαφανής, πρέπει να κάνω ακόμη ένα βήμα για να σταματήσω αυτό το νέο σκιασμένο στρώμα πτώσης να σκουραίνει το χρώμα της ταινίας. Αν χρησιμοποιείτε επίσης ένα ημιδιαφανές επάνω στρώμα, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε ξανά το Άλφα στην Επιλογή. Τώρα κάντε κλικ στο στρώμα σκιάστρου και μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία> Διαγραφή.

Θα πρέπει τώρα να έχετε μια αρκετά πειστική άκρη σκισμένο χαρτί και μπορείτε να εφαρμόσετε εύκολα αυτή την τεχνική σε όλα τα είδη των σχεδίων που εργάζεστε.