Πώς να ενημερώσετε το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Apple TV

Κάθε ενημέρωση στο λειτουργικό σύστημα Apple TV φέρνει μαζί του πολύτιμες νέες λειτουργίες. Εξαιτίας αυτού, είναι σχεδόν πάντα μια καλή ιδέα να ενημερώσετε το νέο λειτουργικό σύστημα μόλις είναι διαθέσιμο. Όταν απελευθερώνονται ενημερώσεις OS, η Apple TV εμφανίζει συνήθως ένα μήνυμα που σας ζητά να κάνετε αναβάθμιση.

Τα βήματα για την εγκατάσταση αυτής της ενημερωμένης έκδοσης ή ο τρόπος ελέγχου για ενημερώσεις εξαρτώνται από το μοντέλο της Apple TV που διαθέτετε. Μπορείτε να ρυθμίσετε ακόμη και την Apple TV να ενημερώνεται αυτόματα έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το κάνετε ξανά.

Ενημέρωση της 4ης γενιάς Apple TV

Η 4η γενιά Apple TV τρέχει το λογισμικό που ονομάζεται tvOS, το οποίο είναι μια έκδοση του iOS (το λειτουργικό σύστημα για iPhone, iPod touch και iPad) προσαρμοσμένο για χρήση σε τηλεόραση και με τηλεχειριστήριο. Εξαιτίας αυτού, η διαδικασία ενημέρωσης είναι εξοικειωμένη με τους χρήστες του iOS:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις "
  2. Επιλέξτε Σύστημα
  3. Επιλέξτε Ενημερώσεις λογισμικού
  4. Επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού
  5. Η Apple TV ελέγχει με την Apple για να δει αν υπάρχει διαθέσιμη μια νέα έκδοση. Αν ναι, εμφανίζει ένα μήνυμα που σας ζητάει να αναβαθμίσετε
  6. Επιλέξτε Λήψη και Εγκατάσταση
  7. Το μέγεθος της ενημέρωσης και η ταχύτητα της σύνδεσης στο Διαδίκτυο καθορίζουν πόσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία, αλλά υποθέστε ότι θα είναι μερικά λεπτά. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η Apple TV σας επανεκκινείται.

Ορίστε την 4η γενιά Apple TV για την αυτόματη ενημέρωση του TVOS

Η ενημέρωση του TVOS μπορεί να είναι εύκολη, αλλά γιατί να ασχοληθούμε με όλα αυτά τα βήματα κάθε φορά; Μπορείτε να ορίσετε την 4η γενιά. Apple TV για να ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που κυκλοφορεί μια νέα έκδοση, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε ξανά για αυτό. Δείτε πώς:

  1. Ακολουθήστε τα πρώτα 3 βήματα από το τελευταίο σεμινάριο
  2. Επιλέξτε Automatically Update (Αυτόματη ενημέρωση) για να ενεργοποιήσετε την επιλογή On (Ενεργοποίηση) .

Και αυτό είναι. Από τώρα και στο εξής, όλες οι ενημερώσεις tvOS θα γίνουν στο παρασκήνιο όταν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ: Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές στην τηλεόραση Apple

Ενημέρωση της 3ης και 2ης γενιάς Apple TV

Τα προηγούμενα μοντέλα της Apple TV έχουν διαφορετικό λειτουργικό σύστημα από το 4ο γεν., Αλλά μπορούν να ενημερώνονται αυτόματα. Ενώ η 3η και 2η γενιά. τα μοντέλα μοιάζουν σαν να τρέχουν μια έκδοση του iOS, δεν το κάνουν. Ως αποτέλεσμα, η διαδικασία ενημέρωσής τους είναι κάπως διαφορετική:

  1. Επιλέξτε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" στη δεξιά πλευρά
  2. Επιλέξτε Γενικά
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στις Ενημερώσεις λογισμικού και επιλέξτε το
  4. Η οθόνη Ενημερώσεις λογισμικού προσφέρει δύο επιλογές: Ενημέρωση λογισμικού ή ενημέρωση αυτόματα . Εάν επιλέξετε Update Software, ξεκινά η διαδικασία αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος. Αλλάξτε αυτόματα την Ενημέρωση στην επιλογή Ενεργοποιημένη ή Απενεργοποιημένη κάνοντας κλικ. Εάν την ορίσετε σε "Ενεργοποιημένη", νέες ενημερώσεις θα εγκατασταθούν μόλις κυκλοφορήσουν
  5. Εάν επιλέξατε το Ενημερωμένο Λογισμικό , η Apple TV ελέγχει για την πιο πρόσφατη ενημέρωση και, αν υπάρχει διαθέσιμη, εμφανίζει μια ερώτηση αναβάθμισης
  6. Επιλέξτε " Λήψη και εγκατάσταση". Εμφανίζεται μια γραμμή προόδου για τη λήψη, μαζί με τον αναμενόμενο χρόνο ολοκλήρωσης της εγκατάστασης
  7. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη και ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η Apple TV σας επανεκκινείται. Όταν εκκινήσει εκ νέου, θα μπορείτε να απολαύσετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά της τελευταίας έκδοσης του Apple TV OS.

Η Apple μπορεί να συνεχίσει να ενημερώνει το λογισμικό για αυτά τα μοντέλα για λίγο, αλλά μην περιμένετε να συνεχιστεί για πάρα πολύ περισσότερο. Το 4ο γεν. το μοντέλο είναι όπου η Apple επενδύει όλους τους πόρους της, οπότε περιμένετε να δούμε σημαντικές νέες αναβαθμίσεις που προσφέρονται εκεί μόνο στο εγγύς μέλλον.