Συμβουλές για να επιλέξετε, να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε εξωτερικά ηχεία

Καθώς ο χειμώνας δίνει σταδιακά τη ζεστή άνοιξη, το καλοκαίρι και τις τραγικές μέρες του φθινοπώρου, είναι μια καλή ευκαιρία να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ξοδέψετε περισσότερο χρόνο στο ύπαιθρο. Είτε εργάζεστε στον κήπο, διαβάζετε στο αίθριο είτε απλά χαλαρώνετε στη σκιά του αγαπημένου σας δέντρου, τα εξωτερικά ηχεία μπορούν να μετατρέψουν μια κοσμική εμπειρία σε κάτι πολύ πιο ικανοποιητικό. Απλά σκεφτείτε τις απίστευτες αναμνήσεις που μπορούν να γίνουν έχοντας ένα soundtrack σε πάρτι και εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στην αυλή!

Αν και κάπως πιο εμπλεκόμενο από το εσωτερικό, τα εξωτερικά ηχεία μπορούν να εγκατασταθούν και να συνδεθούν εξίσου εύκολα. Αλλά το τελευταίο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να βιαστούμε τη διαδικασία και να αρχίσουμε να ψωνίζουμε αμέσως. Βοηθά να έχουμε ένα έξυπνο σχέδιο και να εξετάζουμε εκ των προτέρων όλα τα στοιχεία και τα βήματα. Εδώ πρέπει να ξέρετε μπροστά από το χρόνο.

Πάρτε το Lay της γης

Ακριβώς όπως υπαίθρια ηχεία, οι αυλές μπορούν να έρθουν σε όλα τα σχήματα, τα μεγέθη, τους τύπους και τα χρώματα. Θα θελήσετε να εξετάσετε πού οι επισκέπτες θα είναι πιθανώς για να καθορίσετε τη βέλτιστη τοποθέτηση ομιλητή καθώς και την ποσότητα που θα αποκτήσετε. Πόσος χώρος πρέπει να καλυφθεί (δηλαδή είναι απλά ένα μικρό αίθριο ή έχετε επίσης μια πισίνα ή spa); Είναι η ιδιοκτησία σας κοντά σε γείτονες, όπου ο όγκος και η προβολή μπορεί να είναι μια ανησυχία; Υπάρχουν σιντριβάνια / χαρακτηριστικά, μονοπάτια από σκυρόδεμα / τούβλα ή δέντρα / κήπους που μπορεί να βρίσκονται στο άμεσο μονοπάτι του καλωδίου ηχείων (είτε με άμεση ταφή είτε με αγωγούς); Θέλετε τα ηχεία να βρίσκονται σε καθαρή οπτική γωνία ή να μπερδεύονται με το περιβάλλον; Μόλις μπορέσετε να απαντήσετε διανοητικά σε αυτούς τους τύπους ερωτήσεων, γίνεται ευκολότερο να περιορίσετε τις επιλογές των πραγματικών ηχείων.

& # 34; Υπαίθρια & # 34; Τα ηχεία είναι ένα must

Μην αφήνετε τον εξοπλισμό τυχαία με τη φύση της μητέρας και / ή τυχαία ατυχήματα. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, οπότε βεβαιωθείτε ότι αυτό που επιλέγετε έχει σχεδιαστεί ειδικά για να είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Αυτά τα είδη εξωτερικών ηχείων (και τα παρελκόμενα τους) είναι ανθεκτικά στη θερμότητα, τον άνεμο, τη σκόνη, την υγρασία, τον άμεσο ήλιο και σχεδόν οτιδήποτε άλλο (μέχρι την περιοχή που αναφέρεται στις προδιαγραφές) που ρίχνεται σε αυτό.

Τα εξωτερικά ηχεία διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών που μπορούν να ταιριάζουν στους περισσότερους προϋπολογισμούς, ανάλογα με τον απαιτούμενο αριθμό. Με αυτό κατά νου, μπορείτε να αποφασίσετε για τον τύπο που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να συμπληρώσετε καλύτερα όαση κατώφλι σας. Καθένα έχει ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και οφέλη:

Σκεφτείτε το μήκος και το μετρητή σας

Θα θελήσετε να λάβετε μια ακριβή εκτίμηση για το πόσο καλώδιο θα χρειαστεί να τρέξει από τα ηχεία στον ενισχυτή / δέκτη . Δεν είναι μόνο απογοητευτικό να έρθει κοντά, αλλά η συνολική απόσταση θα βοηθήσει να καθοριστεί το εύρος του καλωδίου για χρήση. Ο μετρητής 16 είναι καλός για τα περισσότερα ηχεία μέχρι περίπου τα είκοσι περίπου πόδια. Αλλά πέρα ​​από αυτό, θα θελήσετε να εξετάσετε το παχύτερο καλώδιο 14, 12 ή ακόμα και το 10, ειδικά για ηχεία χαμηλής σύνθετης αντίστασης. Εάν δεν αποφασίσετε να αγοράσετε απευθείας καλώδιο τοποθέτησης σε εγκαταστάσεις εδάφους, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει κατάλληλους αγωγούς. Οι κανονικές σωληνώσεις από PVC μπορεί να μην παρέχουν επαρκή υπόγεια προστασία από την υγρασία και / ή την θερμοκρασία για τα ρεύματα που τρέχουν τα καλώδια.

Δοκιμή πριν από την οριστικοποίηση

Πριν ξεκινήσετε να σκάβετε μικρά αυλάκια ή στηρίγματα στήριξης σε εξωτερικές επιφάνειες, βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει αυτό που ακούτε πρώτα. Θέση θέσης και ύψος όσον αφορά τη συνολική ισορροπία, την ποιότητα του ήχου και την προβολή. Τα ηχεία πρέπει να είναι αρκετά μακριά για να δημιουργήσουν την επιθυμητή απεικόνιση, αλλά όχι πάρα πολύ μακριά ώστε να ακούγεται λεπτή. Η αντιστάθμιση της απόστασης με υψηλότερα επίπεδα έντασης μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη παραμόρφωση. Θα πρέπει να είναι ψηλά, αλλά όχι πολύ ψηλά.

Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να ελέγξετε τις προγραμματισμένες τοποθεσίες εγκατάστασης, επίσης. Το γυψοσανίδα, η πλευρική τοποθέτηση ή οι φθαρμένες επιφάνειες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα μακροπρόθεσμα. τα τοποθετημένα ηχεία πρέπει να έχουν το πλήρες βάρος τους με ασφάλεια. Εάν τα ηχεία δεν έχουν σχεδιαστεί για να αποφεύγεται η συγκέντρωση νερού, ίσως χρειαστεί να κλίνετε προς τα κάτω για να επιτρέψετε την απορροή.

Αν χρειάζονται τρύπες - ποτέ μην περνάτε τα παράθυρα ή τις πόρτες, καθώς μπορεί να προκληθεί ζημιά στο σύρμα - για να τροφοδοτήσετε το σύρμα μέσω εξωτερικών τοίχων, θα διευκολύνετε τον εαυτό σας εάν το σημείο είναι προσβάσιμο και στις δύο πλευρές. Μην ξεχάσετε να σφραγίσετε όλες τις τρύπες με σιλικόνη για να διατηρήσετε τη μόνωση του σπιτιού σας (είναι επίσης μια λιγότερο πιθανή είσοδος για τα παράσιτα).

Συνδεθείτε και απολαύστε

Με τα εγκατεστημένα εξωτερικά ηχεία και τα καλώδια στη θέση τους, το μόνο που έχει απομείνει είναι η σύνδεση του δέκτη ή του ενισχυτή . Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει εσωτερικά ηχεία, τότε τα εξωτερικά ηχεία θα συνδεθούν πιθανώς στον ακροδέκτη B του δέκτη. Εάν έχετε περισσότερα από ένα ζευγάρι εξωτερικών ηχείων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διακόπτη επιλογής ηχείων για να χειριστείτε τέσσερα, έξι ή ακόμα και οκτώ ακόμη ζεύγη. Αυτοί οι διακόπτες λειτουργούν σαν ένα διανομέα και μπορούν να χειριστούν το φορτίο ενώ παράλληλα προστατεύουν το δέκτη / ενισχυτή από ζημιές. Ορισμένοι προσφέρουν ακόμη και ανεξάρτητους ελέγχους έντασης ήχου, οι οποίοι μπορεί να είναι βολικοί εάν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το εξωτερικό.

Εκτός από την εγκατάσταση ενός απομακρυσμένου ελέγχου έντασης ήχου (είτε από ένα ξεχωριστό κουτί είτε από τον προηγουμένως αναφερθέντα διακόπτη), είναι έξυπνο να χρησιμοποιείτε βύσματα μπανάνας για τα εξωτερικά ηχεία. Τείνουν να είναι πιο αξιόπιστοι, πιο εύκολοι στη διαχείριση και λιγότερο εκτεθειμένοι στα στοιχεία από αυτό των γυμνών καλωδίων. Και αν όλα έχουν συνδεθεί σωστά, το μόνο που έχει απομείνει είναι να προγραμματίσετε μερικά πάρτι ή απλά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τους καρπούς της σκληρής εργασίας σας.