Πώς να εγκαταστήσετε στερεοφωνικά ηχεία σε τοίχο

Χρειάζεται κάποιο προγραμματισμό!

Τα στερεοφωνικά ηχεία στο τοίχωμα είναι μια εξαιρετική επιλογή για καλή ποιότητα ήχου χωρίς ηχεία στο πάτωμα ή σε ένα ράφι. Όταν ζωγραφιστούν για να ταιριάζουν με τη διακόσμηση του δωματίου, τα ενσωματωμένα ηχεία στο τοίχο ουσιαστικά εξαφανίζονται.

Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στα βήματα της τοποθέτησης των τοίχων εντός τοίχου σε έναν υπάρχοντα τοίχο με κατασκευή γυψοσανίδας ή φυλλοειδούς. Οι τοίχοι που κατασκευάζονται από πηχάκι και γύψο απαιτούν διαφορετικές μεθόδους και δεν θα καλύπτονται σε αυτό το άρθρο.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: Έξι ώρες

Εδώ:

1. Σχεδιάστε το έργο σας και αναθεωρήστε κάθε βήμα
Ελέγξτε τα βήματα εγκατάστασης και εξετάστε το σχεδιασμό του σπιτιού σας για να προσδιορίσετε την καλύτερη προσέγγιση του έργου. Ίσως χρειαστεί πρόσβαση στη σοφίτα ή σε χώρο ανίχνευσης κάτω από το σπίτι σας για να τρέξετε καλώδια ηχείων από τα ακουστικά στοιχεία σε κάθε ηχείο στο τοίχο. Εξετάστε τις καλύτερες επιλογές σας με βάση την προσβασιμότητα.

2. Καθορίστε την τοποθέτηση στερεοφωνικών ηχείων

3. Μετρήστε και κόψτε τις τρύπες για τα ηχεία

4. Σχεδιάστε το καλώδιο του ηχείου

Υπάρχουν τρεις συνήθως τρεις επιλογές για τη λειτουργία καλωδίων ηχείων από το ενισχυτή ή το δέκτη σας στα ηχεία:

Εξετάστε τις επιλογές σας επιθεωρώντας την προσβασιμότητα όπου θα εγκατασταθούν τα καλώδια.

5. Εκτελέστε καλώδια ηχείων

6. Εγκαταστήστε τα ηχεία

Αν θέλετε να ζωγραφίσετε τα πλαίσια και τις γρίλιες των ηχείων, ώστε να ταιριάζουν με τους τοίχους, ζωγραφίστε τα πριν τα εγκαταστήσετε. Πάντα να χρησιμοποιείτε χρώμα βαφής και να καλύπτετε πρώτα τα εξαρτήματα των ηχείων.

7. Ελέγξτε το Σύστημα

Ενεργοποιήστε το σύστημα και δοκιμάστε τα ηχεία για ήχο. Ξεκινήστε με χαμηλή ένταση ήχου για να αποφύγετε τη ζημιά στον ενισχυτή εάν υπάρχει πρόβλημα με τυχόν συνδέσεις.