Πώς να εξάγετε τις επαφές αλληλογραφίας AOL

Χρησιμοποιήστε τις επαφές σας AOL με άλλη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μπορεί να έχετε χρόνια επαφών στο βιβλίο διευθύνσεων του AOL Mail. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες επαφές σε άλλη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξαγάγετε τα δεδομένα του βιβλίου διευθύνσεων από το AOL Mail. Η μορφή που επιλέγετε εξαρτάται από την προτίμηση του εναλλακτικού παρόχου υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ευτυχώς, η εξαγωγή από το βιβλίο διευθύνσεων AOL Mail είναι εύκολη. Οι διαθέσιμες μορφές αρχείων σας επιτρέπουν να εισάγετε τις επαφές στα περισσότερα προγράμματα και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε απευθείας είτε μέσω προγράμματος μετάφρασης.

Δημιουργία αρχείου επαφών AOL Mail

Για να αποθηκεύσετε το βιβλίο διευθύνσεων αλληλογραφίας AOL σε ένα αρχείο:

  1. Επιλέξτε Επαφές στη λίστα φάκελων AOL Mail.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εργαλεία στη γραμμή εργαλείων Επαφές .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή .
  4. Επιλέξτε την επιθυμητή μορφή αρχείου κάτω από τον τύπο αρχείου :
    • CSV - Η μορφή των τιμών διαχωρισμένων με κόμμα ( CSV ) είναι το πιο συνηθισμένο από τα αρχεία εξαγωγής και χρησιμοποιείται από τα περισσότερα προγράμματα και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε να εισαγάγετε επαφές χρησιμοποιώντας ένα αρχείο CSV στο Outlook και το Gmail, για παράδειγμα.
    • TXT - Αυτή η μορφή αρχείου απλού κειμένου διευκολύνει την προβολή των εξαγόμενων επαφών σε έναν επεξεργαστή κειμένου, επειδή οι στήλες ευθυγραμμίζονται με τους καταλόγους. Για τη μετανάστευση βιβλίων διευθύνσεων, οι CSV και LDIF είναι συνήθως καλύτερες επιλογές.
    • LDIF - Η μορφή του αρχείου ανταλλαγής δεδομένων LDAP ( LDIF ) είναι μια μορφή δεδομένων που χρησιμοποιείται με τους διακομιστές LDAP και το Mozilla Thunderbird . Για τα περισσότερα άλλα προγράμματα και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η CSV είναι η καλύτερη επιλογή.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή για να δημιουργήσετε ένα αρχείο που περιέχει τις επαφές σας AOL Mail.

Αν και κάθε υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφέρει, γενικά, εισάγετε το αποθηκευμένο αρχείο αναζητώντας την επιλογή " Εισαγωγή " στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στο βιβλίο διευθύνσεων ή στη λίστα επαφών που χρησιμοποιείται από το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν το βρείτε, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή και επιλέξτε το εξαγόμενο αρχείο των επαφών σας για να τις μεταφέρετε στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πεδία και στοιχεία επικοινωνίας που περιλαμβάνονται σε ένα εξαγόμενο αρχείο CSV

Το AOL Mail εξάγει όλα τα πεδία που μπορεί να έχει μια επαφή στο βιβλίο διευθύνσεών σας στο αρχείο CSV (ή απλού κειμένου ή LDIF). Αυτό περιλαμβάνει το επώνυμο και το επώνυμο, το ψευδώνυμο AIM, τους αριθμούς τηλεφώνου, τις διευθύνσεις και όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.