Τρόποι για την ενίσχυση του σήματος Wi-Fi

Κάντε βήματα για να βελτιώσετε τη δύναμη και την εμβέλεια του σήματος Wi-Fi

Ένα αδύναμο σήμα Wi-Fi περιπλέκει τον τρόπο ζωής σας στο διαδίκτυο, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε το σήμα Wi-Fi για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα και την απόλαυση. Εάν η ταχύτητα περιήγησης σας εξοργίζει, η αίθρια σας είναι νεκρή ζώνη Wi-Fi ή δεν μπορείτε να προβάλλετε ταινίες χωρίς ρύθμιση buffering, δοκιμάστε έναν συνδυασμό των προτάσεων εδώ για να βελτιώσετε την ισχύ του σήματος και να επεκτείνετε την εμβέλεια Wi-Fi για να δείτε πόσο καλύτερα η σύνδεσή σας μπορεί να είναι.

Μετακινήστε τον δρομολογητή ή τη συσκευή πύλης

Το φάσμα ενός τυπικού δικτύου Wi-Fi συχνά δεν καλύπτει ολόκληρο το σπίτι. Η απόσταση από το δρομολογητή και τα φυσικά εμπόδια μεταξύ των συσκευών σας και του δρομολογητή επηρεάζουν την ισχύ του σήματος. Η τοποθέτηση ενός ευρυζωνικού δρομολογητή Wi-Fi ή άλλης συσκευής πύλης δικτύου επηρεάζει άμεσα την εμβέλεια του σήματος. Πειραματιστείτε με την επανατοποθέτηση του δρομολογητή σας σε διαφορετικές τοποθεσίες που μπορούν να αποφύγουν καλύτερα τα φυσικά εμπόδια και τις παρεμβολές από το ραδιόφωνο, που αποτελούν δύο κοινούς περιοριστές εύρους για εξοπλισμό Wi-Fi. Οι τυπικές πηγές των εμποδίων σήματος Wi-Fi σε κατοικίες περιλαμβάνουν τοίχους από τούβλα και μεγάλες μεταλλικές συσκευές και φούρνους μικροκυμάτων ή ασύρματα τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται. Μερικές φορές, μόνο η ανύψωση του ύψους του δρομολογητή βελτιώνει την εμβέλεια, επειδή υπάρχουν πολλά εμπόδια στο πάτωμα ή στο ύψος της μέσης.

Αλλάξτε τον αριθμό και την συχνότητα του καναλιού Wi-Fi

Οι ασύρματες παρεμβολές που περιορίζουν την εμβέλεια μπορεί επίσης να προκληθούν από γειτονικά δίκτυα Wi-Fi που χρησιμοποιούν το ίδιο ραδιοφωνικό κανάλι Wi-Fi. Η αλλαγή αριθμών καναλιών Wi-Fi στον εξοπλισμό σας μπορεί να εξαλείψει αυτή την παρεμβολή και να βελτιώσει τη συνολική ισχύ του σήματος.

Όλοι οι δρομολογητές έχουν ζώνη 2,4 GHz, αλλά εάν διαθέτετε ένα δρομολογητή διπλής ζώνης-έναν με ζώνες των 2,4 GHz και 5 GHz , θα έχετε λιγότερες παρεμβολές στη ζώνη των 5 GHz. Ο διακόπτης είναι απλός. Ελέγξτε τον ιστότοπο ή την τεκμηρίωση του κατασκευαστή του δρομολογητή για οδηγίες.

Ενημερώστε το υλικολογισμικό του δρομολογητή

Οι κατασκευαστές δρομολογητών βελτιώνουν το λογισμικό τους και εκδίδουν ενημερώσεις υλικολογισμικού για να βελτιώσουν την απόδοση των προϊόντων τους. Θα πρέπει να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του δρομολογητή περιστασιακά ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το δρομολογητή για ενημερώσεις ασφαλείας και άλλες βελτιώσεις. Ορισμένοι δρομολογητές έχουν ενσωματωμένη τη διαδικασία ενημέρωσης, αλλά τα περισσότερα παλαιότερα μοντέλα απαιτούν να βρείτε την ενημερωμένη έκδοση και να την κατεβάσετε από τον κατασκευαστή του εξοπλισμού.

Αναβαθμίστε τις κεραίες ραδιοφωνικού δρομολογητή ή πύλης

Οι κεραίες αποθεμάτων Wi-Fi στις περισσότερες συσκευές οικιακού δικτύου δεν λαμβάνουν ραδιοσήματα καθώς και ορισμένες κεραίες aftermarket. Οι περισσότεροι σύγχρονοι δρομολογητές διαθέτουν αφαιρούμενες κεραίες για το λόγο αυτό. Σκεφτείτε να αναβαθμίσετε τις κεραίες στον δρομολογητή σας με πιο δυνατά. Μερικοί κατασκευαστές δρομολογητών διαφημίζουν κεραίες υψηλής απόδοσης στα προϊόντα τους, αλλά αυτές τείνουν να προσφέρονται μόνο σε ακριβό μοντέλα. Ακόμη και μπορεί να επωφεληθούν από την αναβάθμιση. Επίσης, εξετάστε μια κατευθυντική κεραία, η οποία στέλνει το σήμα σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και όχι σε όλες τις κατευθύνσεις, όταν ο δρομολογητής σας βρίσκεται στο άκρο του σπιτιού.

Προσθέστε έναν ενισχυτή σήματος

Προσθέστε έναν ενισχυτή σήματος Wi-Fi (μερικές φορές αποκαλείται ενισχυτής σήματος) σε δρομολογητή, σημείο πρόσβασης ή πελάτη Wi-Fi στον τόπο όπου συνήθως συνδέεται μια κεραία. Οι αμφίδρομοι ενισχυτές ενισχύουν το ασύρματο σήμα και στις δύο κατευθύνσεις μετάδοσης και λήψης - ένα σημαντικό σημείο, διότι οι μεταδόσεις Wi-Fi είναι αμφίδρομες ραδιοεπικοινωνίες.

Προσθέστε ένα ασύρματο σημείο πρόσβασης

Οι επιχειρήσεις μερικές φορές αναπτύσσουν δεκάδες σημεία ασύρματης πρόσβασης (AP) για να καλύψουν τα μεγάλα κτίρια γραφείων. Πολλά σπίτια δεν θα επωφεληθούν από την κατοχή ενός AP, αλλά μια μεγάλη κατοικία μπορεί. Τα ασύρματα σημεία πρόσβασης καλύπτουν τις δυσπρόσιτες γωνιακές αίθουσες ή τις υπαίθριες αυλές. Η προσθήκη ενός σημείου πρόσβασης σε ένα οικείο δίκτυο απαιτεί τη σύνδεσή του με τον πρωτεύοντα δρομολογητή ή την πύλη. Ένας δεύτερος ευρυζωνικός δρομολογητής μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί αντί για ένα απλό AP, επειδή πολλοί δρομολογητές σπιτιών προσφέρουν μια "λειτουργία σημείου πρόσβασης" ειδικά για το σκοπό αυτό.

Προσθέστε ένα Extender Wi-Fi

Ένα ασύρματο extender είναι μια αυτόνομη μονάδα τοποθετημένη μέσα στην περιοχή ενός ασύρματου δρομολογητή ή σημείου πρόσβασης. Ένα extender Wi-Fi λειτουργεί ως ένας αμφίδρομος σταθμός αναμετάδοσης για σήματα Wi-Fi. Οι πελάτες που είναι πολύ μακριά από τον αρχικό δρομολογητή ή το AP μπορούν να συνδεθούν με το ίδιο τοπικό ασύρματο δίκτυο μέσω του αξεσουάρ. Μια εναλλακτική λύση για ένα extender Wi-Fi είναι ένα δίκτυο mesh , το οποίο χρησιμοποιεί συσκευές τύπου router σε κάθε δωμάτιο για να εξυπηρετεί Wi-Fi σε αυτό το δωμάτιο.

Χρησιμοποιήστε εργαλεία ποιότητας υπηρεσίας

Όταν πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την ίδια σύνδεση Wi-Fi, τίθεται σε λειτουργία η ποιότητα της υπηρεσίας . Τα εργαλεία QoS περιορίζουν το εύρος ζώνης που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές. Μπορείτε να καθορίσετε τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που λαμβάνουν προτεραιότητα και ακόμη και να ορίσετε προτεραιότητες για διαφορετικές ώρες της ημέρας. Το QoS εμποδίζει το βίντεο ροής σας να υποβαθμιστεί όταν όλοι στο σπίτι σας αποφασίσουν να κάνουν λήψη αρχείων ή να παίξουν τα αγαπημένα τους βιντεοπαιχνίδια αμέσως. Μπορούν ακόμα να κατεβάσουν τα αρχεία τους και να παίξουν παιχνίδια, με μικρότερο ρυθμό, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την ταινία σας. Οι ρυθμίσεις QoS είναι συνήθως στις προηγμένες ρυθμίσεις της διασύνδεσης του δρομολογητή σας. Μπορείτε να δείτε ακόμη ρυθμίσεις παιχνιδιών ή πολυμέσων που δίνουν προτεραιότητα στο εύρος ζώνης για τις συγκεκριμένες εφαρμογές. Ωστόσο, μην περιμένετε να βρείτε αυτά τα εύχρηστα εργαλεία σε παλιούς δρομολογητές.

Αποσυνδέστε το δρομολογητή εκτός λειτουργίας

Όπως και σε κάθε άλλο τομέα της τεχνολογίας, οι κατασκευαστές εξοπλισμού βελτιώνουν τα προϊόντα τους. Εάν χρησιμοποιείτε τον ίδιο δρομολογητή εδώ και χρόνια, θα δείτε τεράστιες βελτιώσεις Wi-Fi μόνο αγοράζοντας ένα δρομολογητή τρέχουσας γενιάς. Το τρέχον πρότυπο για τους δρομολογητές είναι 802.11ac . Εάν εκτελείτε δρομολογητή σε τυπικό 802.11g ή 802.11b, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να το βελτιώσετε. Ακόμα πιο γρήγοροι δρομολογητές 802.11n δεν μπορούν να συμβαδίσουν με το πρότυπο AC.