Μάθετε τον σωστό τρόπο αποθήκευσης του Google Hangouts και του ιστορικού συνομιλιών του Gmail

Το σύστημα για συνομιλία μέσω της Google έχει περάσει από αρκετά ονόματα στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των Google Talk, GChat και Google Hangouts. Χρησιμοποιώντας το Gmail, μπορείτε εύκολα να έχετε μια συνομιλία και να δείτε προηγούμενες συνομιλίες που είχατε. Αυτές οι συνομιλίες αποθηκεύονται στο Gmail για μεταγενέστερη αναζήτηση και πρόσβαση.

Από προεπιλογή, όταν συζητάτε με άλλο άτομο μέσω του Google Hangouts (η συνομιλία που είναι διαθέσιμη μέσω του ιστότοπου Gmail) αποθηκεύεται αυτόματα το ιστορικό της συνομιλίας. Αυτό διευκολύνει τις συνομιλίες, ειδικά αν κάνετε παύση για μια περίοδο και επιστρέψετε αργότερα και προσπαθήστε να θυμηθείτε πού απομακρύνεστε. Αυτή η λειτουργία μπορεί να απενεργοποιηθεί, όπως φαίνεται παρακάτω.

Για να χρησιμοποιήσετε τη συζήτηση της Google στο Gmail , πρέπει πρώτα να την ενεργοποιήσετε.

Ενεργοποιήστε τη συζήτηση στο Gmail

Για να ενεργοποιήσετε τη συζήτηση στο Gmail:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του Gmail.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις από το μενού.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Συνομιλία στο επάνω μέρος της σελίδας Ρυθμίσεις.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή Συνομιλία .

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αποθηκευμένα αρχεία καταγραφής συνομιλίας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας το IMAP .

Εναλλαγή ιστορικού συνομιλίας / Hangout

Κάθε φορά που έχετε συνομιλία με κάποιον μέσω της συνομιλίας της Google, η συνομιλία διατηρείται ως ιστορικό, επιτρέποντάς σας να μετακινηθείτε προς τα επάνω στο παράθυρο συνομιλιών για να δείτε τι μηνύματα έχουν ανταλλαγεί στο παρελθόν.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στο επάνω δεξιό τμήμα του παραθύρου συνομιλίας για αυτό το άτομο. Στις ρυθμίσεις, θα βρείτε ένα πλαίσιο ελέγχου για το ιστορικό συνομιλιών. επιλέξτε το πλαίσιο για να αποθηκεύσετε το ιστορικό μηνυμάτων ή καταργήστε την επιλογή του για να απενεργοποιήσετε το ιστορικό.

Εάν το ιστορικό είναι απενεργοποιημένο, τα μηνύματα μπορούν να εξαφανιστούν και μπορεί να το κάνουν πριν ο αναγνωρισμένος παραλήπτης τους διαβάσει. Επίσης, ένα αποθηκευμένο ιστορικό μιας συνομιλίας είναι απενεργοποιημένο αν κάποιο από τα μέρη που συμμετέχουν στη συζήτηση έχει απενεργοποιήσει την επιλογή ιστορικού. Ωστόσο, εάν ένας χρήστης έχει πρόσβαση στην συνομιλία μέσω ενός διαφορετικού πελάτη, ο πελάτης του μπορεί να είναι σε θέση να αποθηκεύσει το ιστορικό συνομιλιών παρά την απενεργοποίηση της ρύθμισης ιστορικού του Google Hangout.

Στις προηγούμενες εκδόσεις της Συζήτησης Google, η επιλογή απενεργοποίησης του ιστορικού συνομιλιών ονομάστηκε επίσης "έξοδος από την εγγραφή".

Αρχειοθέτηση συνομιλιών

Μπορείτε να αρχειοθετήσετε μια συνομιλία κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στο συγκεκριμένο παράθυρο συνομιλίας που θέλετε να αρχειοθετήσετε και κάνοντας κλικ στο κουμπί Αρχείο συνομιλίας . Αυτό θα αποκρύψει τη συνομιλία από τη λίστα συνομιλιών σας στην πλαϊνή γραμμή. Ωστόσο, η συζήτηση δεν έχει εξαφανιστεί.

Για να ανακτήσετε μια αρχειοθετημένη συνομιλία, κάντε κλικ στο όνομά σας στην κορυφή της λίστας συνομιλιών και επιλέξτε Αρχειοθετημένα Hangouts από το μενού. Αυτό θα εμφανίσει μια λίστα με τις συνομιλίες που έχετε αρχειοθετήσει στο παρελθόν.

Μια συζήτηση αφαιρείται από το αρχείο και επιστρέφει στην πρόσφατη λίστα συνομιλιών σας εάν κάνετε κλικ σε αυτό από το μενού Αρχειοθετημένα Hangouts ή εάν λάβετε ένα νέο μήνυμα από το άλλο μέρος της συνομιλίας.