Πώς να προσθέσετε νέο ήχο αλληλογραφίας για το Gmail

Ακούστε ειδοποίηση ήχου όταν φτάσουν τα νέα μηνύματα Gmail

Όταν βρίσκεστε στο Gmail.com, νέα μηνύματα δεν ενεργοποιούν ειδοποίηση ήχου. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πάρετε ένα ήχο ειδοποίησης του Gmail, αλλά η μέθοδος που επιλέγετε εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο έχετε πρόσβαση στην αλληλογραφία σας.

Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail μέσω ενός προγράμματος-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με δυνατότητα λήψης, όπως το Microsoft Outlook, το Thunderbird ή το eM Client, κάνετε την αλλαγή του ήχου μέσα από αυτά τα προγράμματα.

Γνωστοποίηση αναδυόμενων μηνυμάτων Gmail

Μπορείτε να ρυθμίσετε το Gmail να εμφανίζει μια αναδυόμενη ειδοποίηση όταν φτάνουν νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Chrome, τον Firefox ή το Safari όταν είστε συνδεδεμένοι στο Gmail και το έχετε ανοίξει στο πρόγραμμα περιήγησης. Απλώς ενεργοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση στις Ρυθμίσεις Gmail> Γενικά > Ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας . Η ειδοποίηση δεν συνοδεύεται από ήχο. Αν θέλετε να ακούσετε νέο ήχο νέου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν χρησιμοποιείτε το Gmail με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μπορείτε να το κάνετε αυτό - όχι μόνο στο ίδιο το Gmail.

Ενεργοποίηση του ήχου του νέου ταχυδρομείου για το Gmail

Εφόσον το Gmail δεν υποστηρίζει εγγενώς την προώθηση ειδοποιήσεων ήχου μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα τρίτου μέρους όπως το Notifier για το Gmail (μια επέκταση του Chrome) ή το Gmail Notifier (πρόγραμμα των Windows).

Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail Notifier, ίσως χρειαστεί να επιτρέψετε σε λιγότερο ασφαλείς εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Gmail πριν το πρόγραμμα μπορέσει να συνδεθεί με επιτυχία στο λογαριασμό σας. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το IMAP στο Gmail στις ρυθμίσεις Προώθηση και POP / IMAP.

Εάν χρησιμοποιείτε την επέκταση του Chrome Notifier για Gmail :

  1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο επέκτασης δίπλα στη γραμμή πλοήγησης του Chrome και επιλέξτε Επιλογές .
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Ειδοποιήσεις και βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Ήχος ειδοποίησης αναπαραγωγής για νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .
  3. Αλλάξτε τον ήχο χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού.
  4. Βγείτε από το παράθυρο όταν τελειώσετε. Οι αλλαγές αποθηκεύονται αυτόματα.

Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail Notifier για Windows:

  1. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα στην περιοχή ειδοποιήσεων και επιλέξτε Προτιμήσεις.
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η επιλογή Προειδοποίηση ήχου .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή αρχείου ήχου ... για να επιλέξετε έναν ήχο ειδοποίησης για νέα μηνύματα Gmail.

Σημείωση: Το Gmail Notifier υποστηρίζει μόνο τη χρήση αρχείων WAV για τον ήχο. Εάν διαθέτετε ένα MP3 ή κάποιο άλλο είδος αρχείου ήχου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τον ήχο ειδοποίησης του Gmail, εκτελέστε το μέσω ενός δωρεάν μετατροπέα αρχείων ήχου για να το αποθηκεύσετε σε μορφή WAV.

Πώς να αλλάξετε ήχους ειδοποίησης Gmail σε άλλους πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Για χρήστες του Outlook, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους ήχους ειδοποίησης για νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο FILE > Επιλογές > Μενού Mail , με την επιλογή Αναπαραγωγή ήχου από την ενότητα Παραλαβή μηνυμάτων . Για να αλλάξετε τον ήχο, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και αναζητήστε ήχο . Ανοίξτε τη μικροεφαρμογή του πίνακα ελέγχου ήχου και τροποποιήστε την επιλογή "Νέα ειδοποίηση αλληλογραφίας " από την καρτέλα " Ήχοι ".

Οι χρήστες του Mozilla Thunderbird μπορούν να ακολουθήσουν μια παρόμοια διαδικασία για να αλλάξουν το νέο θόρυβο ειδοποίησης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για άλλα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοιτάξτε κάπου σε ένα μενού Ρυθμίσεις ή Επιλογές . Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε μετατροπέα αρχείων ήχου εάν ο ήχος ειδοποιήσεων δεν είναι στη σωστή μορφή ήχου για το πρόγραμμα.