Πώς να κάνετε αρχειοθέτηση στο Gmail χρησιμοποιώντας ένα πλήκτρο

Μια απλή συντόμευση πληκτρολογίου εκτελεί πολλές χρήσιμες λειτουργίες στο Gmail και μία που είναι κρίσιμη.

Εάν αρχειοθετήσετε αντί για αρχειοθέτηση, ένα κλειδί είναι το μόνο που χρειάζεστε

Στο Gmail, μπορείτε απλά να "αρχειοθετήσετε" τα μηνύματα αντί να τα αρχειοθετήσετε σε φακέλους που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. Τα αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συλλέγονται στο φάκελο Gmail All Mail , αλλά είναι επίσης εύκολα εντοπισμένα μέσω αναζήτησης και κάθε φορά που φτάνει ένα νέο μήνυμα, όλα τα μηνύματα που σχετίζονται με αυτό ανοίγουν αυτόματα.

Αυτός είναι, φυσικά, ένας από τους πιο έξυπνους και αποτελεσματικούς τρόπους χειρισμού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Και ενώ υπάρχει ένα κουμπί Archive , ο πιο αποτελεσματικός τρόπος χειρισμού της αρχειοθέτησης στο Gmail είναι μια συντόμευση πληκτρολογίου-φυσικά.

Αρχειοθέτηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Για να αρχειοθετήσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Εισερχόμενα του Gmail (είτε ανοίξτε είτε επιλέξτε στη λίστα μηνυμάτων):

Αυτό θα καταργήσει το μήνυμα από τα Εισερχόμενα, ενώ θα είναι ακόμα προσβάσιμο από το All Mail , μέσω αναζήτησης ή με την επίσκεψη μιας από τις ετικέτες του.

Τι κάνει το Υ στην τρέχουσα προβολή Gmail σας

Αλλά η συντόμευση πληκτρολογίου Υ μπορεί να κάνει περισσότερα στο Gmail. Διατίθεται όχι μόνο στα Εισερχόμενα αλλά σχεδόν σε κάθε περιοχή. Οι χρήσεις του είναι πολλαπλές και δεν είναι αναγκαστικά αυτό που θα περιμένατε. Επομένως, καλό είναι να θυμάστε τόσο τον κοινό παρονομαστή "αφαιρέστε από την τρέχουσα άποψη" όσο και τις συγκεκριμένες έννοιες:

Παρόλο που η αφαίρεση των αστεριών και των ετικετών μπορεί να φαίνεται λίγο απωθητική κατά την πρώτη, μπορείτε πιθανώς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συντομεύσεις σε συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες προς όφελός σας.

Η συντόμευση πληκτρολογίου Always-Archive

Για να αρχειοθετήσετε μια συζήτηση στο Gmail ανεξάρτητα από το πλαίσιο: