Οι κωδικοί προσφοράς του Google Play είναι κατάλληλοι για τους παίκτες Android

Γιατί οι νέοι κωδικοί προώθησης του Google Play θα μπορούσαν να βελτιώσουν το gaming στο Android

Η Google έκανε πρόσφατα μια σημαντική αλλαγή στο Google Play, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δίνουν κωδικούς προώθησης για εφαρμογές και αγορές εντός εφαρμογής. Αυτό θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στους παίκτες του Android, καθώς αντιμετωπίζει μια βασική ανεπάρκεια που είχαν οι προγραμματιστές Android σε σύγκριση με το iOS.

Αφήστε το να είναι ελεύθερο

Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν οι προγραμματιστές ήθελαν να δώσουν αντίγραφα του παιχνιδιού Android, δεν μπορούσαν να το κάνουν μέσω του Google Play store. Θα πρέπει είτε να παρέχουν άμεση πρόσβαση στα αρχεία APK / OBB του παιχνιδιού, είτε μέσω μιας εναλλακτικής θυρίδας. Και πολλοί προγραμματιστές δεν τους αρέσει να διανέμουν τα αρχεία του παιχνιδιού αμέσως εξαιτίας δυνητικών ζητημάτων πειρατείας - απλά έχοντας ένα APK που επιπλέει, ειδικά προαπαιτούμενο, μπορεί να είναι τρομακτικό ακόμα και με σεβαστά καταστήματα και εκδόσεις. Τώρα, οι προγραμματιστές μπορούν να δώσουν με ασφάλεια κωδικούς promo για παιχνίδια και ακόμη και σε αγορές εντός εφαρμογής, έως και 500 ανά τρίμηνο.

Το Android έχει σημασία

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πολλοί από τους κορυφαίους ιστοτόπους παιχνιδιών για κινητά είναι iOS-πρώτο. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι πολλοί από τους ιδρυτές των κορυφαίων τοποθεσιών ήταν μεγάλοι ανεμιστήρες της Apple για να ξεκινήσουν ή να έχουν συνδέσεις με ιστότοπους Mac. Επίσης, το iOS τυχερό παιχνίδι πήρε την εκκίνησή του πολύ πριν το gaming Android, γι 'αυτό και οι κοινότητες και οι ενθουσιώδεις συνάδελφοι. Και οι ανελέητοι οπαδοί του Android έχουν συχνά επικεντρωθεί γύρω από την ριζοβολία και την τροποποίηση των συσκευών σε ιστότοπους όπως τα φόρουμ των XDA-Developers. Αλλά υπάρχει σαφώς ζήτηση για μέσα παιχνιδιού Android. Μετά από όλα, υπάρχουν πολλές περισσότερες συσκευές Android από εκείνες του iOS εκεί έξω.

Αλλά ήταν δύσκολο για τα μέσα τυχερών παιχνιδιών Android να πάρει ένα foothold. Είναι απλά πρακτικό για πολλούς ιστότοπους να αγοράζουν κάθε παιχνίδι που θέλουν να καλύψουν. Ενώ οι προγραμματιστές μπορούν απλώς να διανέμουν αρχεία παιχνιδιού απευθείας, πολλοί προτιμούν τους κωδικούς προσφοράς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κωδικοί προώθησης έγιναν για ασφαλέστερο τρόπο διανομής των παιχνιδιών. Κάποιοι προγραμματιστές και εκδότες είναι πολύ ωραίο να δίνουν APK - ακόμη και μαζικές - ενώ κάποιοι φοβούνται να τους παραδώσουν γιατί φοβούνται την πειρατεία. Ενώ πιστεύω ότι η πειρατεία Android είναι αναπόφευκτη, δεν έχει σημασία τι, οι προγραμματιστές προτιμούν όχι απλώς να στέλνουν αντίγραφα παιχνιδιών χωρίς προστασία σε κάποιον που δεν εμπιστεύονται εντελώς. Ακόμα, τώρα που έχουν τη δυνατότητα να τα διανείμουν, θα πρέπει να βοηθήσουν πολλούς ιστότοπους να παρέχουν πληρέστερη κάλυψη.

Χάρισέ το

Απευθείας στο μέσο χρήστη, οι προσφορές είναι τώρα μια ρεαλιστική δυνατότητα. Όταν ένας προγραμματιστής θέλει να δώσει δωρεάν αντίγραφα ενός παιχνιδιού, θα μπορούσε απλώς να διανείμει τα αρχεία APK γι 'αυτό, αλλά αυτό έρχεται με μειονεκτήματα ασφαλείας. Επίσης, αν ενημερώσουν το παιχνίδι, ακόμη και να περάσουν από κάτι σαν Humble είναι ένα άλλο εμπόδιο στη διαδικαστική διαδικασία τους. Τώρα μπορούν εύκολα να δίνουν μόνο αντίγραφα του παιχνιδιού τους στο μεγαλύτερο κατάστημα Android υπάρχει. Ή ακόμα και να παραδίδετε δωρεάν προϊόντα αγοράς εντός της εφαρμογής, όπως το δωρεάν νόμισμα σε ένα παιχνίδι ελεύθερο για παιχνίδι. Δεν μπορούν να το κάνουν σε μεγάλες ποσότητες, αλλά έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν τώρα.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό ότι πράγματα όπως το δωρεάν app της Starbucks της εβδομάδας giveaways θα μπορούσε να έρθει στο Android. Τώρα που υπάρχει ένα σύστημα για την πραγματική παροχή αυτών των κωδίκων, η Google θα μπορούσε εύκολα να εισέλθει σε συνεργασίες με καταστήματα, δημοσιεύσεις και άλλα, για να παρέχει πραγματικά freebies με ευκολία. Και έχω διαπιστώσει ότι αυτά τα είδη των ελεύθερων giveaways μπορεί να βοηθήσει τους προγραμματιστές έξω πάρα πολύ.

Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν όρια για τον αριθμό των κλειδιών που μπορούν να δημιουργήσουν οι προγραμματιστές. Ενώ οι αριθμοί είναι αρκετά γενναιόδωροι, ειδικά σε σύγκριση με το iOS, και θα πρέπει να παρέχουν πολλούς κώδικες για την κάλυψη του Τύπου και των δίδυμων πωλήσεων, συγκρίνετε αυτό με κάτι σαν το Steam, όπου οι προγραμματιστές μπορούν να ζητήσουν ουσιαστικά άπειρους κωδικούς. Αυτό τους επιτρέπει να πωλούν σε άλλες αγορές, με απώτερο στόχο να τους φέρουν πίσω στο Steam. Ενώ η αγορά του Android δεν είναι τόσο κατακερματισμένη όσο ο χώρος παιχνιδιών για υπολογιστές, η Google θα εξακολουθεί να έχει έναν καλό λόγο να αποκτήσει προγραμματιστές να οδηγούν τους χρήστες στο Google Play.

Ακόμα και όχι ένα ζωντανό πεδίο παιχνιδιού

Το πρόβλημα με όλα αυτά είναι ότι η εποχή του App Store του κινητού παιχνιδιού είναι επτά και μισό χρονών σε αυτό το σημείο. Το iOS κέρδισε και ενώ το Android έχει κάνει κάποια βήματα, είναι δύσκολο να πούμε ότι όλα γυρίζουν απλά επειδή η Google έχει αρχίσει να προσφέρει κωδικούς promo. Υπάρχουν σημαντικοί πολιτιστικοί παράγοντες πέρα ​​από τα δωρεάν αντίγραφα των παιχνιδιών που έχουν οδηγήσει στην τρέχουσα κατάσταση του iOS και του Android παιχνιδιού. Και με τα παιχνίδια που παίζουν ελεύθερα για να παίξουν τόσο τεράστιο ρόλο στις πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας και στο Android ιδιαίτερα, όλα αυτά είναι πιθανόν πολύ λίγα, πολύ αργά. Αλλά η έλλειψη κωδικών promo είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο ο πολιτισμός έχει πάρει αυτό το σχήμα. Και αν πρόκειται να αλλάξει και το τυχερό παιχνίδι Android πρόκειται να γίνει κάτι πιο προεξέχον από ό, τι ήταν, αυτό είναι μια τεράστια αλλαγή στη θάλασσα για την πλατφόρμα.