Πώς να εισαγάγετε την Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP

01 του 06

Εκκίνηση από το CD των Windows XP

Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP - Βήμα 1 από 6.

Για να εισαγάγετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) στα Windows XP, θα χρειαστεί να εκκινήσετε από το CD των Windows XP .

  1. Παρακολουθήστε για α Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από μήνυμα CD ... παρόμοιο με αυτό που φαίνεται παραπάνω.
  2. Πατήστε ένα πλήκτρο για να αναγκάσετε τον υπολογιστή να εκκινηθεί από το CD των Windows. Εάν δεν πατήσετε κάποιο πλήκτρο, ο υπολογιστής σας θα συνεχίσει να εκκινεί στην εγκατάσταση των Windows XP που είναι εγκατεστημένη στον σκληρό σας δίσκο . Εάν συμβεί αυτό, απλώς επανεκκινήστε και προσπαθήστε να εκκινήσετε ξανά το CD των Windows XP.

02 του 06

Επιτρέψτε στα Windows XP να ξεκινήσουν τη διαδικασία εγκατάστασης

Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP - Βήμα 2 από 6.

Δεν απαιτείται παρέμβαση χρήστη σε αυτό το βήμα. Τα Windows XP φορτώνουν μια σειρά αρχείων κατά την προετοιμασία είτε για επανεγκατάσταση των Windows XP είτε για χρήση της Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console).

Σημείωση: Μην πιέζετε ένα πλήκτρο λειτουργίας, εάν σας ζητηθεί να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Αυτές οι επιλογές είναι απαραίτητες μόνο κατά την εγκατάσταση των Windows XP ή την επανεγκατάσταση των Windows XP και μόνο τότε σε ορισμένες περιπτώσεις.

03 του 06

Πατήστε R για να εισέλθετε στην Κονσόλα αποκατάστασης

Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP - Βήμα 3 από 6.

Όταν εμφανιστεί η οθόνη Windows XP Professional / Home Setup , πατήστε το πλήκτρο R για να εισέλθετε στην Κονσόλα αποκατάστασης.

04 του 06

Επιλέξτε την εγκατάσταση των Windows

Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP - Βήμα 4 από 6.

Η Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) φορτώνεται τώρα, αλλά πρέπει να γνωρίζει την πρόσβαση της εγκατάστασης των Windows. Οι περισσότεροι χρήστες διαθέτουν μόνο μία εγκατάσταση των Windows XP, επομένως η επιλογή είναι συνήθως καθαρή.

Στην εφαρμογή Εγκατάσταση των Windows που θέλετε να συνδεθείτε στην ερώτηση, πατήστε 1 και στη συνέχεια Εισαγάγετε .

05 του 06

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή

Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP - Βήμα 5 από 6.

Η Κονσόλα αποκατάστασης πρέπει τώρα να γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για αυτήν την εγκατάσταση των Windows XP. Εάν δεν χρησιμοποιείτε υπολογιστή σε ένα αρκετά μεγάλο επιχειρηματικό δίκτυο, ο κωδικός πρόσβασης διαχειριστή είναι πιθανότατα ο ίδιος κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για την καθημερινή πρόσβαση στα Windows XP.

Ακόμα δεν είστε σίγουροι ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασης διαχειριστή; Ο κωδικός πρόσβασης εκτός σύνδεσης του NT και του Επεξεργαστή μητρώου , ένα δωρεάν πρόγραμμα που συνήθως χρησιμοποιείται για την επαναφορά των χαμένων κωδικών πρόσβασης των Windows , έχει επίσης τη δυνατότητα να μετατρέψει τους τυπικούς λογαριασμούς χρηστών σε λογαριασμούς διαχειριστών, χωρίς να χρειάζεται πρόσβαση σε λειτουργική εγκατάσταση των Windows!

Στο πεδίο Πληκτρολογήστε το αίτημα κωδικού πρόσβασης διαχειριστή , πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε Enter .

Σημείωση: Εάν δεν έχετε κωδικό πρόσβασης ή τα Windows XP ξεκινούν κανονικά χωρίς να ζητήσετε ένα, απλά πατήστε Enter .

06 του 06

Κάντε απαραίτητες αλλαγές στην Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP

Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP - Βήμα 6 από 6.

Η Κονσόλα αποκατάστασης είναι πλέον πλήρως φορτωμένη και ο δρομέας πρέπει να κάθεται στη γραμμή εντολών, έτοιμος για εντολή , όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές στην Κονσόλα αποκατάστασης των Windows XP. Όταν ολοκληρωθεί, αφαιρέστε το CD των Windows XP και πληκτρολογήστε exit για να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή.

Σημείωση: Υπάρχει διαθέσιμος περιορισμένος αριθμός εντολών για χρήση από την Κονσόλα αποκατάστασης. Ανατρέξτε στην πλήρη λίστα των εντολών της Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console) για περισσότερες πληροφορίες.