Οι Καθαρισμοί Μητρώου είναι ασφαλείς στη χρήση;

Είναι επικίνδυνο να αφήσετε ένα μητρώο καθαρότερο Loose στον υπολογιστή μου;

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου ; Μπορεί να έχετε ακούσει ότι τα καθαριστικά μητρώου μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν ανεπανόρθωτο χάος με έναν υπολογιστή.

Το μητρώο των Windows είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές στα Windows και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο αν ξέρετε τι κάνετε ... κάνει ένα καθαριστής μητρώου ξέρει τι κάνει ;!

Η παρακάτω ερώτηση είναι μία από τις πολλές που θα βρείτε στο Registry Cleaner FAQ :

& # 34; Είναι ασφαλές να αφήσετε ένα πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου να διαγράψει τα πράγματα από το μητρώο; & # 34;

Τις περισσότερες φορές, ναι, αφήνοντας ένα πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου να αφαιρέσει τα κλειδιά μητρώου που θεωρεί προβληματικά ή άχρηστα είναι απολύτως ασφαλές.

Πίσω στα μέσα της δεκαετίας του '90, γύρω στις 95 ημέρες των Windows, θυμάμαι ξεκάθαρα περισσότερες από μία περιπτώσεις όπου ένας κοινώς χρησιμοποιούμενος αλλά κακώς ανεπτυγμένος καθαριστής μητρώου προκάλεσε τακτικά προβλήματα με τους υπολογιστές, καθιστώντας κάποιους από αυτούς τόσο άχρηστους που η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος ήταν μόνο λύση.

Ευτυχώς, η ποιότητα των μηχανών καθαρισμού μητρώου και συστημάτων είναι σημαντικά υψηλότερη τώρα. Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία έχουν ενσωματωμένους τρόπους για να αντιστρέψουν τις αλλαγές όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως αναμενόταν. Επιπλέον, όπως και με σχεδόν όλα τα πράγματα στο διαδίκτυο, οι κριτικές και η προσοχή στην ποιότητα έχουν οδηγήσει τα καλύτερα προγράμματα στην κορυφή κάθε λίστας και τα φτωχά από την ύπαρξη.

Φυσικά οι παιδικές χαρές σήμερα είναι ασφαλέστερες από ό, τι ήταν πριν από 30 χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε τα παιδιά σας σε αυτό ακριβώς δίπλα στη φυλακή του νομού ή σε μια βιομηχανική χημική μονάδα.

Με άλλα λόγια, έχετε πολύ μεγάλο έλεγχο για το τι συμβαίνει . Δεν εννοώ τη συλλογή και την επιλογή μέσω των εκατοντάδων κρυπτογραφικών κλειδιών μητρώου που παρουσιάζετε. Θέλω να πω ότι είμαι επιμελής σχετικά με τις επιλογές σας και λαμβάνοντας προληπτικά βήματα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μια επιμελημένη λίστα με καθαριστικά μητρώου, όπως η λίστα των δωρεάν αυτών . Μην βασίζεστε σε ό, τι ο καθαριστής μητρώου πληρώνει το περισσότερο για τις διαφημίσεις σήμερα ή ποιες από τις μηχανές αναζήτησης εμφανίζονται κοντά στην κορυφή αυτή την εβδομάδα. Έχω ήδη εξετάσει όλα αυτά έτσι εξοικονομήσετε χρόνο και ενέργεια και να επιλέξετε από μια αναθεωρημένη λίστα.

Τέλος, και το σημαντικότερο, θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου πριν αφήσετε ένα πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου να καταργήσει καταχωρήσεις. Τα περισσότερα προγράμματα καθαρισμού μητρώου το κάνουν αυτόματα για εσάς, ώστε είτε να βεβαιωθείτε ότι συμβαίνει αυτό πριν από τη διαγραφή, είτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου μόνοι σας πριν ξεκινήσετε.

Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και αν το πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου που χρησιμοποιείτε δεν διαθέτει επιλογή αναίρεσης , μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτόματα αυτό το αρχείο εγγραφών που δημιουργήσατε backup για να επαναφέρετε το μητρώο στο κράτος που ήταν πριν από ό, τι συνέβαινε κακό.

Το μόνο που λέγεται, παρακαλώ θυμηθείτε: τα προγράμματα καθαρισμού μητρώου δεν επιταχύνουν τον υπολογιστή σας , δεν χρειάζεται να τρέχετε ένα τακτικά και δεν διορθώνουν "πραγματικά" προβλήματα με το μητρώο .