Μια επισκόπηση των ασύρματων δεκτών Nano

Ένας ασύρματος δέκτης nano είναι απλά ένας μικροσκοπικός ασύρματος δέκτης USB που σας επιτρέπει να συνδέσετε έναν ή περισσότερους εξοπλισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ποντικιού και του πληκτρολογίου σας (που πρέπει να είναι συμβατού σχεδιασμού) στον ίδιο υπολογιστή.

Η τεχνολογία πίσω από το δέκτη Bluetooth χρησιμοποιεί ραδιοφωνική επικοινωνία ζώνης 2,4 GHz. Επειδή συνδέει "έναν με πολλούς", είναι μια συσκευή ενοποίησης. Μπορείτε να βρείτε συνήθως ένα νανο δέκτη για περίπου $ 10 δολάρια.

Ορισμένοι ασύρματοι δέκτες nano δεν είναι Bluetooth, αλλά λειτουργούν με την ίδια συχνότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο δέκτης λειτουργεί μόνο με συμβατές συσκευές, όπως το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι που συνοδεύει την αγορά.

Σημείωση: Οι συσκευές που συνδέονται μαζί μέσω Bluetooth σχηματίζουν το λεγόμενο piconet. Επομένως, οι δέκτες nano Bluetooth ονομάζονται μερικές φορές δέκτες USB pico . Άλλοι δέκτες νανο ονομάζονται USB dongles .

Δέκτες USB έναντι νανο

Πριν βγει οι ασύρματοι δέκτες nano, οι δέκτες USB ήταν περίπου το μέγεθος μιας κοινής μονάδας flash USB . Έχουν κολλήσει έξω από την πλευρά της θύρας USB ενός φορητού υπολογιστή, παρακαλώντας να σπάσει.

Οι ασύρματες δέκτες Nano, από την άλλη πλευρά, έχουν σχεδιαστεί για να παραμένουν στη θύρα του φορητού υπολογιστή. Είναι τόσο μικρές ώστε να μπορούν να ξεκουραστούν σχεδόν με την πλευρά του φορητού υπολογιστή. Αυτό, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, σας επιτρέπει να συσκευάσετε τον φορητό υπολογιστή σας στην περίπτωσή του χωρίς να ανησυχείτε για το γεγονός ότι ο δέκτης βλάπτει τη θύρα USB.

Αν είστε νευρικός μηλί, ωστόσο, πολλοί κατασκευαστές περιφερειακών υπολογιστών σχεδιάζουν τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια τους με τοποθετητές θέσης για τον δέκτη.