Τι είναι το "PMSL"; Τι σημαίνει το PMSL;

Είναι μια βρετανική έκφραση παρόμοια με την ROFLMAO («Rolling on Floor Laughing My A ** Off») και την LOL / LULZ («Laughing Out Loud»). Σε λιγότερο από ευγενική γλώσσα, αυτό σημαίνει ότι «γοητεύτηκα τον εαυτό μου γελάω».

Το "PMSL" είναι συχνά γραμμένο με κεφαλαία γράμματα, αλλά μπορεί να γράφεται και ως "pmsl" .Όλες οι εκδόσεις σημαίνουν το ίδιο πράγμα.Αυτή η ιδιότυπη έκφραση αρκτικόλεξο είναι πολύ μια έκφραση του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο, είναι ίδια με το « rofl » ή το «lmao 'στην αμερικανική αγγλική γλώσσα.

Ένα παράδειγμα χρήσης PMSL:

Ένα παράδειγμα χρήσης PMSL:

Ένα παράδειγμα χρήσης PMSL:

Προέλευση του PMSL:

Η αναπαραγωγή αυτής της έκφρασης από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ασαφής. Υπάρχουν περιπτώσεις που το ακρωνύμιο PMSL χρησιμοποιείται online από το έτος 2000. Οι ετυμολόγοι στο Web έχουν περιγράψει την έκφραση PMSL ως αρχικά χρησιμοποιούμενη σε μικρές διαδικτυακές κοινότητες που ασκούν το leetspeak και τη δημιουργική ανταλλαγή επιστολών με αριθμούς.

Η έκφραση PMSL κέρδισε δημοτικότητα με τις ευρωπαϊκές ιστοσελίδες του ποδοσφαιρικού φιλάθλου, καθώς οι ποδοσφαιριστές θα μιλούσαν για κωμικά γεγονότα στα ποδοσφαιρικούς τους αγώνες ή όταν η αντίπαλη ομάδα θα υποφέρει από κάποια αγανάκτηση ή αστεία ήττα.

Χρήση του PMSL Αντί του ROFL ή LOL:

Η μόνη διαφορά μεταξύ της χρήσης του PMSL ή των αμερικανικών ισοδυνάμων του ROFL / LOL / LMAO είναι θέμα πολιτιστικής γεύσης. Θα χρησιμοποιούσατε το PMSL εάν νομίζετε ότι οι αναγνώστες σας προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από το Ηνωμένο Βασίλειο ή άλλα μέρη της Κοινοπολιτείας που μιλούν μη αμερικανικά αγγλικά. Θα χρησιμοποιούσατε ROFL ή LOL ή LMAO όταν περιμένατε ότι οι αναγνώστες σας είναι από την Αμερική.

Η έκφραση PMSL, όπως πολλές άλλες ηλεκτρονικές εκφράσεις και web lingo, αποτελεί μέρος της ηλεκτρονικής κουλτούρας συνομιλιών και είναι ένας τρόπος για την οικοδόμηση της πολιτιστικής ταυτότητας μέσω της γλώσσας και της παιχνιδιάρικης συνομιλίας.

Οι συντομεύσεις ιστού και γραφής: Κεφαλαιοποίηση και στίξη

Όταν χρησιμοποιείτε συντομεύσεις μηνυμάτων κειμένου και ορολογία συνομιλίας, η χρήση κεφαλαίων είναι μη ανησυχητική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κεφαλαία γράμματα (π.χ. ROFL) ή όλα τα πεζά γράμματα (π.χ. rofl) και η έννοια είναι ίδια. Αποφύγετε να πληκτρολογείτε ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία, αν και, αυτό σημαίνει να φωνάζετε σε απευθείας σύνδεση μιλάμε.

Η σωστή στίξη είναι ομοίως μια μη ανησυχία με τις περισσότερες συντομεύσεις γραπτού μηνύματος. Για παράδειγμα, η συντομογραφία για το "Too Long, Did not Read" μπορεί να συντομευτεί ως TL, DR ή ως TLDR. Και οι δύο είναι μια αποδεκτή μορφή, με ή χωρίς στίξη.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε περιόδους (κουκκίδες) μεταξύ των επιστολών σας. Θα ηττηθεί ο σκοπός της επιτάχυνσης πληκτρολόγηση αντίχειρα. Για παράδειγμα, το ROFL δεν θα ήταν ποτέ γραμμένο ROFL, και το TTYL δεν θα μπει ποτέ TTYL

Συνιστώμενη εθιμοτυπία για τη χρήση του διαδικτυακού και γραπτού μηνύματος

Χρησιμοποιώντας καλή κρίση και γνωρίζοντας ποιος είναι ο ακροατής σας, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον τρόπο χρήσης της φρασεολογίας στα μηνύματά σας. Αν γνωρίζετε καλά τους ανθρώπους και είναι μια προσωπική και άτυπη επικοινωνία, τότε χρησιμοποιείτε απολύτως συντομογραφία. Από την άλλη πλευρά, αν ξεκινάτε απλώς μια φιλία ή μια επαγγελματική σχέση με το άλλο άτομο, τότε είναι καλή ιδέα να αποφύγετε τις συντομογραφίες μέχρι να αναπτύξετε μια σχέση σχέσης.

Εάν η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι σε επαγγελματικό πλαίσιο στην εργασία, με τη διοίκηση της επιχείρησής σας ή με έναν πελάτη ή πωλητή εκτός της εταιρείας σας, τότε αποφύγετε εντελώς τις συντομογραφίες. Η χρήση πλήρους ορθογραφίας λέξεων δείχνει επαγγελματισμό και ευγένεια.