Οι 20 καλύτερες φωτογραφίες που έγιναν με το Nokia Lumia από το 2014

Τα τελευταία τρία χρόνια η κινητή φωτογραφία έγινε σχεδόν σε ένα iPhone ή σε μια συσκευή Android. Η Nokia μπήκε στη σκηνή με τις συσκευές τους Lumia, κυρίως με τη "φωτογραφική μηχανή με τηλέφωνο" Nokia Lumia 1020. Μαζί με άλλους καταπληκτικούς φωτογράφους στο Grryo, επιμελήθηκε πολλές διεθνείς βιτρίνες. Αυτός είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στην κινητή φωτογραφία όπως φαίνεται μέσα από το φακό της Nokia.

Αυτές είναι οι καλύτερες φωτογραφίες που έγιναν σε ένα τηλέφωνο Nokia Lumia των Windows.

Γνωρίστε τους επιμελητές των 1000 λέξεων Windows Phone στο Flickr

Aman G. , Γερμανία Twitter // Flickr // Tumblr // 500px // Ιστολόγιο κινητής φωτογραφίας
Γεννημένος στην Αιθιοπία, δραπέτευσε από έναν εμφύλιο πόλεμο ως παιδί στο τέλος του '70. Μεγάλωσε στη Γερμανία ... αγάπησε το Nokia N95 8GB με την φανταστική ποιότητα εικόνας του τότε, αλλά η πραγματική μου κινητή φωτογραφία εμμονή ξεκίνησε αργά το Δεκέμβριο του 2012, όταν αγόρασα το Lumia 920. Σκοπεύω να παγώσει τη στιγμή, ... εθισμένος με λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει πραγματική ιδέα πίσω από τις φωτογραφίες μου ... βλέπω τη στιγμή και αγαπώ το γεγονός ότι έχω το όπλο μου στην τσέπη μου για να πιάσω εκείνη τη στιγμή .... Οπουδήποτε οποτεδήποτε.

Sony Arouje , Ινδία Flickr // Tumblr site των φωτογραφιών μου Lumia 920 // Instagram // Twitter // Facebook
Από επαγγέλματα είμαι αρχιτέκτονας λογισμικού που εργάζεται στο Banglore της Ινδίας. Είμαι πολύ παθιασμένος με τη φωτογραφία. Ξεκίνησα να κάνω κλικ από το 2007 όταν αγόρασα τη φωτογραφική μηχανή Nikon DSLR. Ποτέ δεν διερεύνησα την κινητή φωτογραφία μέχρι να αγοράσω το Nokia Lumia 920, πήρε μια εκπληκτική κάμερα. Συνειδητοποιώ τη δύναμη της κινητής φωτογραφίας και κράτησα το DSLR στην άκρη και άρχισα να γυρίσω στο Lumia 920 μου. Μου αρέσει η φωτογραφία του δρόμου και η πλειοψηφία των φωτογραφιών μου είναι από τους δρόμους της Μπανγκαλόρ.

01 από 20

Η βιβλιοθήκη του Rick Takagi

Η βιβλιοθήκη. Ρικ Τάκακι

Πέτα με το Nokia Lumia 1020

Τράβηξα αυτό στη βιβλιοθήκη του Σηάτλ, ένα όμορφο κτίριο με τόσες πολλές μεγάλες περιοχές για να τραβήξει φωτογραφίες μέσα μου. Μόλις τυχαίνει να πιάσω αυτή τη σιλουέτα των ατόμων στο 2ο επίπεδο.

Μου άρεσε πολύ να έχω το 1020 αλλά δυστυχώς το έχασα και δεν θα μπορέσω να φτάσω άλλο για άλλα 2 χρόνια. Το 1020 είναι πραγματικά μια πρωτοποριακή συσκευή που συλλαμβάνω αρκετές φωτογραφίες που έγιναν αγαπημένες μου.

Flickr // Blog 1 - 2 // Κριτικές (Φωτογραφία Γάμου)

02 από 20

Χέρι στο χέρι από τη θεωρία του Μπρούκλιν

Χέρι με χέρι. Θεωρία του Μπρούκλιν

Πέτα με το Nokia Lumia 1020

Η εικόνα λήφθηκε ενώ περπατούσε κοντά στο Central Park νωρίς το πρωί. Ήξερα την εικόνα που θέλησα να κάνω, έτσι περίμενα σε αυτό το σημείο για αρκετό καιρό μέχρι που το ζευγάρι πέρασε μέσα από τα χέρια που κρατούσαν τα αψίδα. Μόλις πέρασαν όπου βρισκόμουν, ήμουν σε θέση να συνθέσω και να συλλάβω τη στιγμή καθώς έφυγαν.

Επεξεργασία μετά την επεξεργασία: Fhotoroom

Ιστολόγιο // Instagram // Eyeem // Twitter // Flickr // Google+ // Facebook

03 από 20

Αμπού Ντάμπι - Ανατολή προς Δυτική θέα από τον Beno Saradzic

Αμπού Ντάμπι - Ανατολή προς Δυτική θέα. Μπενό Σαράντζιτς

Πέτα με το Nokia Lumia 1020

Τεχνική περιγραφή: Πρόκειται για ψηφιακά αναμεμιγμένη φωτογραφία του Αμπού Ντάμπι σε 4 στάσεις (-2EV έως + 1EV) σε μια σπάνια θεωρημένη Δυτική κατεύθυνση. Έσπασε τις λήψεις χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη 2 δευτερολέπτων της Lumia και την έκθεση σε 5 βραχίονες. Η 5η έκθεση (+ 2EV) δεν πυροδοτήθηκε, επειδή ξεπέρασε το όριο έκθεσης της Lumia 4s. Ελπίζω ότι αυτό το όριο θα ξεπεραστεί στις μελλοντικές αναθεωρήσεις του firmware. Η κάμερα τοποθετήθηκε σε ένα γκαρίλι.

Επεξεργασία: Χρησιμοποίησα το Lightroom 4.4 για να προεπεξεργάσω τις εικόνες όπως κανονικά όταν δουλεύω με εικόνες που έχουν ληφθεί από το DSLR μου. Η δυναμική ανάμειξη διαφόρων εκθέσεων πραγματοποιήθηκε με το Photoshop CS 5.1. Το πλήρες σύνθετο υλικό τροποποιήθηκε με το Viveza 2. Ο τελικός βαθμός ολοκληρώθηκε με το Topaz ReStyle.

Έχω προσθέσει ένα αποτέλεσμα 'κλίση διάδρομο' επειδή ήθελα να ρίξω το μάτι στο μακρινό κέντρο όπου είναι οι ουρανοξύστες Corniche.

Facebook // Twitter // Google+ // Flickr // Email

04 από 20

Εξερευνήστε στο Μπρίστολ - Silhouette από το TempusVolat

Εξερευνήστε στο Μπρίστολ - Silhouette. TempusVolat

Nokia Lumia 1020

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο «@bristol» - ένας χώρος επιστημονικής δραστηριότητας στην πόλη του Μπρίστολ που επισκεπτήκαμε για το απόγευμα. Μου αρέσει να κάνω μια μικρή ειλικρινή φωτογραφία από καιρό έτσι και πάλι παρακολουθούσαν αυτό το νεαρό ζευγάρι Ιαπωνικά για κάποιο χρονικό διάστημα καθώς απορροφήθηκαν πλήρως ο ένας στον άλλο και προφανώς διασκέδασαν με την κάμερα τους!

Όσον αφορά την ίδια την εικόνα, μου άρεσε η σιλουέτα ενάντια στις κρεμαστές χορδές φωτός, το σκοτεινό δωμάτιο και το ζεστό χρώμα των φωτεινών πισίνων στο ξύλινο πάτωμα. - Απαγορεύεται η μεταγενέστερη επεξεργασία, έπειτα ένα κομμάτι περικοπής.

Flickr

05 από 20

Η μπλε ώρα από τον Ντάνιελ Τσόνγκ

Μπλε ώρα. Ντάνιελ Τσόνγκ

Nokia Lumia 1020 + λαβή κάμερας + τρίποδα (Gorillapod).

ISO 100, εστιάστε στο άπειρο.
Χρησιμοποιήθηκε η λειτουργία αυτόματης αντισάρθωσης EV των προβολών 1020, 5 -2ev έως + 2ev με βήμα 1ev.
Στη συνέχεια συνδυάσαμε χειροκίνητα τις 5 εκθέσεις στο Photoshop χρησιμοποιώντας μάσκες στρώματος.
Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου σημεία στη μαρίνα Ντουμπάι, έχω πυροβολήσει αυτή την άποψη με το D300 μου, τότε το D800 μου. Έτσι θέλησα πραγματικά να πυροβολήσω και με το Lumia 1020 μου.

Ιστοσελίδα // Instagram // Facebook

06 από 20

Lake Burning Sky από τον Christophe Brutel

Λίμνη καύση του ουρανού. Christophe Brutel

Nokia Lumia 920

Η ιστορία πίσω από την εικόνα είναι πολύ απλή: Σήμερα το απόγευμα ρίχνω μια ματιά στον ουρανό από το σπίτι κατά το ηλιοβασίλεμα. Αυτό που είδα με οδήγησε να πιστεύω ότι η παράσταση θα ήταν πολύ ωραία από τη λίμνη που είναι περίπου 5 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι.

Έτσι, άρπαξα το Lumia 920, έτρεξε στη λίμνη και δεν απογοητευτήκαμε: το νερό τελείωσε ακόμα για έναν τέλειο καθρέφτη στον εκπληκτικό ουρανό. Τότε άρχισα να παίρνω τις εικόνες φρενοβλαστά. Αυτό είναι ένα από την παρτίδα, ανεβάστηκε χωρίς επεξεργασία από το τηλέφωνο.

Twitter // Flickr

07 από 20

Φωτεινό στο Σκοτάδι από τον Δαβίδ

Λαμπερό στο σκοτάδι. Δαβίδ

Nokia Lumia 1020

Ξέρω ότι αυτό έχει γίνει πολλές φορές από τη DSLR, αλλά είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω με ένα Nokia Lumia. Η φωτογραφία μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, αλλά στην πραγματικότητα είναι εύκολη και αξίζει να δοκιμάσετε αν έχετε σωστό εξοπλισμό, έναν συνεργάτη και ακολουθείτε την ασφάλεια. Με την καθυστέρηση λήψης 4 δευτερολέπτων, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες φωτεινές φωτογραφίες ζωγραφικής. Αυτό ήταν πραγματικά τόσο διασκεδαστικό, απλά προσέξτε να μην ξεκινήσετε μια φωτιά!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της φωτογραφικής μηχανής Nokia είναι το Lumia 1020 και το 1520 είναι η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε μορφή RAW ή DNG. Σας συνιστούμε να πυροβολείτε σε RAW, έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε πολύτιμες προσαρμογές στη θερμοκρασία των χρωμάτων και την έκθεση στην επεξεργασία μετά την επεξεργασία.

Instagram // Flickr

08 από 20

Όλα τα αστέρια είναι σαν το Little Fish από την Jennifer Bracewell

Όλα τα αστέρια είναι σαν το Little Fish. Jennifer Bracewell

Nokia Lumia 1020

Πήρα αυτή την εικόνα ενώ βρίσκεστε σε διακοπές στο Σαν Ντιέγκο το περασμένο Σαββατοκύριακο (1 Μαρτίου). Περπατούσα γύρω από την περιοχή της Παλιάς Πόλης στη βροχή και σταμάτησα να κοιτάξω μέσα σε αυτό το πολύ παλιό κτίριο. Ορισμένα δωμάτια ήταν διακοσμημένα με έπιπλα εποχής. Μου άρεσε το φως, τους τόνους, την ακινησία της σκηνής, την αίσθηση ότι το δωμάτιο δεν ήταν άδειο αλλά γεμάτο αναμνήσεις.

Ακούσα το "Violet" από την Hole, όταν επεξεργάστηκα τη φωτογραφία, από όπου προέρχεται ο τίτλος. Φαινόταν να ταιριάζει. Χρησιμοποίησα φίλτρα και υφή σε Fantasia Painter Pro και Fhotoroom για να του δώσω μια λάμψη και αίσθηση vintage.

Ιστοσελίδα // Instagram // EyeEm // Flickr // Twitter

09 από 20

Χωρίς τίτλο από την Cuộc Sống Βιταμίνη

Χωρίς τίτλο. Cuộc Sống Βιταμίνη

Nokia Lumia 1020

Πήρα αυτή την εικόνα στις 16/2/2014

Νωρίς το πρωί το πρωί, ενώ οι ψαράδες βγαίνουν στη θάλασσα, στην εικόνα που βλέπετε, χρησιμοποιούν τον τροχό για να μεταφέρουν ένα μικρό σκάφος.

Δεδομένα Exif:

Φωτογραφικές μηχανές Nokia Lumia 1020
Έκθεση 0,002 sec (1/498)
Διάφραγμα f / 2.2
Ταχύτητα ISO 100
Μεροληψία έκθεσης 0 EV
Σε αυτήν την εικόνα, χρησιμοποίησα την εφαρμογή στο Windowsphone: Fotor

Facebook

10 από 20

Ο βιολιστής του Nikky Stephen

Το βιολί. Νίκυ Στεφάν

Nokia Lumia 920

Ταξιδεύω με το λεωφορείο για να δουλεύω κάθε πρωί και κατεβαίνω στο σταθμό του Πανεπιστημίου Street Tunnel. Ένα από αυτά τα πρωινά, τυχαίνει να σκοντάφτει αυτόν τον βιολονίστα που χάθηκε στον κόσμο του μουσικής. Προφανώς έπαιζε για χρήματα, αλλά για κάποιο λόγο, επέλεξε να απομακρυνθεί από τους ανθρώπους. Παρατήρησα την φανταστική συμμετρία που έκανε τα κεραμίδια, ο τοίχος και η οροφή και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να βγάλουν γρήγορα το τηλέφωνό μου και να τραβήξουν τη φωτογραφία. Είναι μία από τις πιο αγαπημένες φωτογραφίες του δρόμου.

Αυτό φωτογραφήθηκε χρησιμοποιώντας Lumia 920 και επεξεργάστηκε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Snapseed στο iPad μου.

Flickr // Instagram // Ιστοσελίδα

11 από 20

Serene Evening από τον Antti Tassberg

Σεζόν Βράδυ. Ανττι Τάσμπεργκ

Nokia Lumia 1020

Η εικόνα καταγράφηκε από μια λίμνη που επισκέπτομαι συχνά. Το βράδυ ήταν πολύ ήρεμο. Πολύ ήρεμος. Είχα πάρει λίγα πλάνα, αλλά δεν ήμουν ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα. Το προσκήνιο ήταν άδειο. Χρειαζόταν κάτι. ένα πουλί, ένα ψάρι, ένα bobber, ... Κανένας από αυτούς γύρω από τόσο μια πέτρα έκανε το τέχνασμα. Καταγράφηκε σε RAW και επεξεργάστηκε στο Lightroom. Μόνο μετρίως επεξεργασμένο (διαύγεια, ζωντάνια, κορεσμός).

Εργαλεία μετά την επεξεργασία: Lightroom

Flickr // 500px // Twitter

12 από 20

Χωρίς τίτλο από τον Saiful

Χωρίς τίτλο. Saiful

Η φωτογραφία (το πρόσωπο που με στέκεται) πήρε το Surfer Paradise, Gold Gold Australia και η δεύτερη φωτογραφία (τα δέντρα) τραβήχτηκε όταν έπαιζα paintball στη ζούγκλα.

Facebook // Instagram

13 από 20

Μπαλόνι θερμού αέρα από Antti Tassberg

Μπαλόνι ζεστού αέρα. Ανττι Τάσμπεργκ

Nokia Lumia 1020

Ήμουν στο δρόμο μου σε μια λίμνη κοντά για να συλλάβω κάποια ηλιοβασιλέματα, όταν έβλεπα ένα μπαλόνι που βγάζει πολύ κοντά στη λίμνη. Για να αποκτήσω καλύτερη εικόνα, τρέχω γρήγορα σε άλλη τοποθεσία, αλλά ήμουν αργά. Το μπαλόνι ήταν ήδη πολύ μακριά για έναν ευρυγώνιο φακό του κινητού μου. Ευτυχώς μια άλλη σφαίρα πέταξε την ίδια διαδρομή σύντομα μετά την πρώτη. Είχα χρόνο να σχεδιάσω τη σύνθεση και να τραβήξω μερικές βολές προτού να είναι πάρα πολύ μακριά.
Μόνο πολύ μέτρια επεξεργασία έχει γίνει. Η σαφήνεια και η δόνηση έχουν προστεθεί ελαφρώς.

Κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιείται για αυτή τη λήψη

Εργαλεία μετά επεξεργασίας.
Lightroom

Flickr // 500px // Twitter

14 από 20

Ο βασιλιάς του Harri Väyrynen

Ο βασιλιάς. Harri Vayrynen

Nokia Lumia 1020

Αυτή η φωτογραφία γίνεται με ένα πολύ μικρό μαγνητικό κιτ σκακιού ταξιδιού (σουβενίρ από την πρώην Σοβιετική Ένωση). Η σκακιέρα είναι μέταλλο και δίνει ωραία αντανάκλαση. Οι στρατιώτες και ο βασιλιάς είναι πλαστικοί.

Το υπόβαθρο είναι Canson βαρέων βαρών χρωματισμένο σχέδιο χαρτί, φωτεινό κίτρινο χρησιμοποιήθηκε. Το δωμάτιο ήταν πολύ σκοτεινό και μόνο το φως προέρχεται από μεγάλο φακό Maglite με φιλτράρισμα χαρτιού. Επομένως, δεν υπάρχουν φωτεινές περιοχές με έντονη φωτεινότητα.

Το τρίποδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πρόσθετη λαβή μπαταρίας Lumia 1020. Ο χρόνος έκθεσης ήταν 1/2. Το άνοιγμα είναι πάντα 2,2 με αυτό το Lumia. Και όταν κάνετε φωτογραφίες από τη νεκρή φύση, είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση ISO 100.

Η ιδέα αυτής της φωτογραφίας είναι από το πολύ μεγάλο βιβλίο: "Ψηφιακή Φωτογραφία: 52 Ψηφιακά Φωτογραφικά Έργα Σαββατοκύριακου / Carlton Books"

15 από 20

Pão de açúcar - B & W από τον Bruno da Cruz de Moura

Pão de açúcar. Ο Μπρούνο ντα Κρουζ ντε Μούρα

Nokia Lumia 1520

Πήρα αυτή τη φωτογραφία την πρώτη μέρα της δουλειάς στη νέα μου εταιρική διεύθυνση, οι μέρες μου βελτιώθηκαν αφού δουλεύω μπροστά σε αυτό το θαύμα. Όπως και άλλες φωτογραφίες σε μαύρο και άσπρο, αποφάσισα να καταγράψω τη στιγμή και επίσης να την ελευθερώσω με αυτόν τον τρόπο. Κάντε διορθώσεις στο Lightroom και, στη συνέχεια, κάντε το ασπρόμαυρο αποτέλεσμα στο Photomatix.

Facebook // Twitter // Flickr // Instagram

16 από 20

Δρόσου Drop από Trong

Ρίγα Δρόσου. Trong

Χωρίς περιγραφή

Flickr // Facebook

17 από 20

Πουλιά & δύναμη από τον Αντί Τάσμπεργκ

Πουλιά & Ισχύς. Ανττι Τάσμπεργκ

Εικονίδιο Nokia Lumia

Εντόπισα τα πουλιά και τη γραμμή ισχύος μέσω ενός παραθύρου λεωφορείου στο σπίτι μου. Βγαίνω από το λεωφορείο και έλαβα μια σειρά από εικόνες που ελπίζω να συλλάβουν τη στιγμή που τα πουλιά θα πήγαιναν πτέρυγα. Έχασα αυτή τη σκέψη.
Αυτό το καρέ που μου άρεσε περισσότερο και η ασπρόμαυρη μετατροπή θεωρήθηκε σαν η σωστή θεραπεία για την εικόνα. Η εικόνα καταγράφηκε στο DNG.

Flickr // 500px // Twitter

18 από 20

Στο πάγο από τη θεωρία του Μπρούκλιν

Στον πάγο. Θεωρία του Μπρούκλιν

Κατά τη φωτογράφηση παγοδρομίων στο Rockefeller Center, έμεινα έκπληκτος από τις κινήσεις του ρευστού και την ευελιξία των skaters. Ένα κορίτσι, ειδικότερα, συνέχισε να κάνει περιστροφές και μικρά άλματα. Προσπαθούσα να τη συλλάβω καθώς επιβραδύνθηκε από μια περιστροφική κίνηση, όταν έφτασε και άρπαξε το πατίνι της πίσω από το κεφάλι της. Ευτυχώς ήμουν προετοιμασμένος.

Εργαλεία επεξεργασίας: Aviary ή το Nokia Camera Editor

Ιστολόγιο // Instagram // Eyeem // Twitter // Flickr // Google+ // Facebook

19 από 20

Χωρίς τίτλο από τον David Detko

Χωρίς τίτλο. Ντέιβιντ Ντέκο

Nokia Lumia 1020

Έχω χρησιμοποιήσει πολύ καιρό αυτή τη λύση (everythingn9.com/nokia-n9-macro-photography-more-details-and-tips/) για να δημιουργήσω εκπληκτικές μακροεντολές και δεν θα μπορούσα να το αφήσω να το δοκιμάσω με αυτό το τηλέφωνο , πολύ.

Μοντέλο τηλεφώνου - Nokia Lumia 1020 + Minolta MD Rokkor (απλά κρατήστε το μπροστά από την κάμερα)

Εργαλεία μετά την επεξεργασία - Nokia Creative Studio (Χρώμα pop + Αλλαγή ακτινών)

Κελάδημα

20 από 20

Κατεστραμμένη διαδρομή από τον Jon Feider

Στίβος. Jon Feider

Nokia Lumia 1520

Πήρα αυτό ως ένα σύνολο με 5 jpegs και τα επεξεργάστηκα με το Photomatix Pro. Κάναμε κάποια τελική μικροαλλαγές με την αντίθεση και τον κορεσμό στο Lightroom.

Καθόμουν στο Artists Point κοντά στο Μπέικερ, περιμένοντας τον καιρό να ξεκαθαρίσει, ώστε να μπορώ να πάω για πεζοπορία. Ο καιρός ποτέ δεν ξεκαθάρισε, αλλά πήρα τις φωτογραφίες καθώς περιπλανήθηκα γύρω από την περιοχή. Μου έπληξε η αντιπαράθεση των φωτεινών χρωμάτων των μούρων στο βουνό τέφρα θάμνους στο προσκήνιο με την πρόδρομη ομίχλη γύρω από τις κορυφές και μικρή λίμνη στο παρασκήνιο.

Flickr

Συμμετέχετε στην ομάδα Windows Phone Flickr

Εάν διαθέτετε έξυπνο τηλέφωνο Windows Phone, παρακαλούμε να συμμετάσχετε στην ομάδα Flickr και να έχετε την ευκαιρία να παρουσιαστείτε στο Showcase 1000 Words. Δείτε τους παρακάτω συνδέσμους.