Πώς να απενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων στον Firefox

Δεν είναι όλα τα αναδυόμενα παράθυρα σε ιστότοπους ενοχλητικά

Οι αποκλεισμοί αναδυόμενων παραθύρων εμποδίζουν το άνοιγμα ανεπιθύμητων παραθύρων χωρίς την άδειά σας σε μερικούς ιστότοπους Αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα εμφανίζουν συνήθως διαφημίσεις και είναι συχνά ενοχλητικά και ενοχλητικά. Η επιθετική ποικιλία μπορεί να είναι δύσκολο να κλείσει. Ακόμα χειρότερα, μπορούν να επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας καταναλώνοντας πόρους. Τα αναδυόμενα παράθυρα μπορούν να εμφανιστούν στην κορυφή του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης ή μπορούν να ανοίξουν πίσω από το παράθυρο του προγράμματος περιήγησής σας - μερικές φορές αποκαλούνται "pop-unders".

Ο αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων του Firefox

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του Firefox από το Mozilla έρχεται με προεπιλεγμένο πρόγραμμα αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων.

Τις περισσότερες φορές, οι αναστολείς αναδυόμενων παραθύρων είναι χρήσιμοι για να έχουν ενεργό, αλλά μερικοί νόμιμοι ιστότοποι χρησιμοποιούν αναδυόμενα παράθυρα για την εμφάνιση μορφών ή σημαντικών πληροφοριών. Για παράδειγμα, η υπηρεσία πληρωμής ηλεκτρονικών λογαριασμών της τράπεζάς σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναδυόμενο παράθυρο για την εμφάνιση των δικαιούχων πληρωμής, όπως εταιρείες πιστωτικών καρτών ή δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και το έντυπο που χρησιμοποιείτε για να πραγματοποιήσετε πληρωμές σε αυτές. Ο αποκλεισμός αυτών των αναδυόμενων παραθύρων δεν είναι χρήσιμος.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων, μόνιμα ή προσωρινά. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να επιτρέψετε επιλεκτικά τα αναδυόμενα παράθυρα σε συγκεκριμένους ιστότοπους προσθέτοντάς τους σε μια λίστα εξαιρέσεων.

Πώς να απενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων του Firefox

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αλλάξετε τον τρόπο λειτουργίας του αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων του Mozilla Firefox.

  1. Μεταβείτε στο εικονίδιο Μενού (τρεις οριζόντιες γραμμές) και κάντε κλικ στις Προτιμήσεις .
  2. Επιλέξτε Περιεχόμενο .
  3. Για να απενεργοποιήσετε όλα τα αναδυόμενα παράθυρα:
    • Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου "Block pop-up windows".
  4. Για να απενεργοποιήσετε τα αναδυόμενα παράθυρα σε έναν μόνο ιστότοπο:
    • Κάντε κλικ στις Εξαιρέσεις .
    • Καταχωρίστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου για τον οποίο θέλετε να επιτρέπονται τα αναδυόμενα παράθυρα.
    • Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών .

Firefox Pop-Up Blocker Συμβουλές

Εάν επιτρέπετε την εμφάνιση αναδυόμενων παραθύρων για έναν ιστότοπο και θέλετε να τα καταργήσετε αργότερα:

  1. Μεταβείτε στο Μενού > Προτιμήσεις > Περιεχόμενο > Εξαιρέσεις .
  2. Στη λίστα ιστότοπων, επιλέξτε τη διεύθυνση URL που θέλετε να καταργήσετε από τη λίστα Εξαιρέσεις.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση ιστότοπου .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών .

Σημειώστε ότι δεν είναι δυνατό να αποκλειστούν όλα τα αναδυόμενα παράθυρα από τον Firefox. Μερικές φορές οι διαφημίσεις έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με αναδυόμενα παράθυρα και αυτές οι διαφημίσεις δεν αποκλείονται. Ο αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων του Firefox δεν εμποδίζει αυτές τις διαφημίσεις. Υπάρχουν διαθέσιμα πρόσθετα για τον Firefox που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκλείσετε ανεπιθύμητο περιεχόμενο, όπως διαφημίσεις. Αναζητήστε την ιστοσελίδα του Firefox Add-Ons για πρόσθετες λειτουργίες που μπορούν να προστεθούν για αυτό το σκοπό, όπως το Adblock Plus.