Ανάπτυξη ιατρικών εφαρμογών - Android Vs. iPhone για Υγεία

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του λειτουργικού συστήματος Android και iPhone για προγραμματιστές ιατρικών εφαρμογών

Το Android και το iPhone είναι σήμερα οι δύο πιο προτιμώμενοι τύποι κινητών συσκευών. Κάθε ένα από αυτά τα κινητά λειτουργικά συστήματα προσπαθεί συνεχώς να ξεπεράσει το άλλο, τόσο από την άποψη του προγραμματιστή όσο και του χρήστη. Αν και ο καθένας είναι εξίσου ισχυρός με τον άλλο, δεν είναι χωρίς τα δικά του μοναδικά μειονεκτήματα. Σε αυτό το άρθρο, αναλύουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τόσο του Android όσο και του iPhone από την άποψη των κατασκευαστών ιατρικών εφαρμογών και των ιατρικών ιδρυμάτων.

Πριν βρεθεί στην πραγματική ανάλυση της Apple εναντίον του Android για την υγειονομική περίθαλψη, ας δούμε πρώτα καθεμία από τις συσκευές μεμονωμένα.

Το iPhone της Apple

Το iPhone της Apple είναι μια τέτοια οργή σήμερα, καθώς είναι εύκολο στη χρήση και προσφέρει μόνο μία λύση κεντρικού πωλητή, δηλαδή το Apple iTunes Store, μέσω του οποίου οι προγραμματιστές και οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ο προγραμματιστής εδώ, πρέπει να σκεφτεί μόνο ένα μέρος για να πουλήσει την εφαρμογή του - το iTunes Store.

Δεδομένου ότι υπάρχει μόνο μία ενιαία κινητή πλατφόρμα με την Apple, δεν υπάρχει θέμα κατακερματισμού και κάθε διαδικασία είναι πολύ ομοιογενής. Αυτό μειώνει σημαντικά τα προβλήματα συμβατότητας, τόσο για τον προγραμματιστή όσο και για τον χρήστη της εφαρμογής.

Το λειτουργικό σύστημα Android

Από την άλλη πλευρά, το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα που προορίζεται να λειτουργεί σε μια ποικιλία κινητών συσκευών , που κυμαίνονται από διαφορετικές μάρκες και μοντέλα κινητών συσκευών . Το Android είναι ένα πραγματικό κινητό λειτουργικό σύστημα και όχι απλά ένα κινητό τηλέφωνο.

Το Android είναι πιο δυναμικό, υπό την έννοια ότι οι κατασκευαστές μπορούν να κάνουν άδεια χρήσης του λειτουργικού συστήματος για οποιαδήποτε συσκευή της επιλογής τους και επίσης να κάνουν τροποποιήσεις στο λειτουργικό σύστημα όπως απαιτούν.

Δεν υπάρχει κεντρικός προμηθευτής με Android όπως στην περίπτωση της Apple. Ο προγραμματιστής έχει πολλές online πηγές Android για να διαλέξετε, εκτός από το κύριο Android Market.

Ενώ το Android βοηθά τον κατασκευαστή και τον προγραμματιστή να προσφέρει στον χρήστη μεγαλύτερη ποικιλία και χαρακτηριστικά, το πρόβλημα που συμβαίνει είναι ότι το λειτουργικό σύστημα είναι εξαιρετικά κατακερματισμένο και ως εκ τούτου καθίσταται πολύ πιο περίπλοκο.

Apple Vs. Android OS για προγραμματιστές εφαρμογών υγείας

Πρώτον, τόσο η Apple όσο και το Android βασίζονται στο ίδιο OS - UNIX. Το κύριο σημείο διαφοράς εδώ είναι το UI. Η Apple έχει σχεδιαστεί και διατεθεί στο εμπόριο ως το απόλυτο smartphone τόσο για τον προγραμματιστή όσο και για τον χρήστη. Η επιθετική στρατηγική μάρκετινγκ της Apple διασφαλίζει ότι το iPhone βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, ανεξάρτητα από τα ελαττώματά του. Ως εκ τούτου, είναι το προτιμώμενο λειτουργικό σύστημα για πολλούς προγραμματιστές εφαρμογών και χρήστες.

Το Android, από την άλλη πλευρά, είχε μια μεγάλη προσπάθεια πριν μπορέσει να προσφέρει σοβαρό ανταγωνισμό στην Apple. Ξεκινώντας με ταπεινή αρχή, το Android αναγνωρίζεται τώρα μόνο για την ευελιξία και το πραγματικό δυναμικό του. Ωστόσο, η Apple εξακολουθεί να έχει πολύ περισσότερη δύναμη ανάπτυξης από το Android.

Η Apple προσφέρει μια μόνο λύση σε όλες τις συσκευές της και αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της. Δεδομένου ότι ο προγραμματιστής πρέπει να ασχοληθεί μόνο με μια πλατφόρμα, δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα συμβατότητας κατά την ανάπτυξη εφαρμογών. Επίσης, η δοκιμή μιας ιατρικής εφαρμογής γίνεται πολύ απλούστερη, με πολύ λιγότερες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων για την αντιμετώπιση. Φυσικά, το iPhone 4.0 OS μερικές φορές δεν είναι συμβατό με τις παλαιότερες εκδόσεις, αλλά σε γενικές γραμμές, η πλατφόρμα προσφέρει πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα από το Android.

Το Android OS κυμαίνεται πάνω από πάρα πολλές συσκευές και εμπορικά σήματα, επομένως τείνει να είναι πολύ περίπλοκο για τους εξειδικευμένους προγραμματιστές εφαρμογών. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο με ιατρικές εφαρμογές , καθώς μπορεί να λειτουργούν σε μία συσκευή, αλλά μπορεί να είναι ασύμβατες με άλλες. Ωστόσο, στην πιο φωτεινή πλευρά, το Android δεν περιορίζεται σε μία μόνο συσκευή και ως εκ τούτου προσφέρει ένα πλήρες φάσμα επιχειρηματικών λύσεων τόσο στον προγραμματιστή όσο και στον χρήστη.

Το iPhone έχει μόνο έναν κατασκευαστή και πωλητή και έτσι μία αποτυχία υλικού μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο, ειδικά σε μια λεπτή βιομηχανία όπως η υγειονομική περίθαλψη.

Το Android, από την άλλη πλευρά, προσφέρει μια ποικιλία κατασκευαστών και προμηθευτών εφαρμογών. Ως εκ τούτου, τα ζητήματα υλικού μπορούν να επιλυθούν εύκολα - απλώς μεταβαίνοντας σε έναν καλύτερο κατασκευαστή.

συμπέρασμα

Συμπερασματικά, τόσο το iPhone όσο και το Android είναι βασικά άριστες συσκευές, καθένα από τα οποία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Ωστόσο, τόσο οι προγραμματιστές όσο και τα ιατρικά ιδρύματα πρέπει να αναλύσουν πλήρως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε πλατφόρμας κινητής τηλεφωνίας πριν αναπτύξουν ή εγκρίνουν ιατρικές εφαρμογές για το ίδιο.