Βασικά φωνήματα και συγχρονισμός με χείλι για κινούμενα σχέδια

Η κινούμενη ομιλία μπορεί να είναι μία από τις πιο δύσκολες εργασίες στην κινούμενη εικόνα . Η διαδικασία της αντιστοίχισης των κινήσεων στο στόμα του κινούμενου animation σας με τα φωνήματα του ηχητικού σας κομματιού είναι πιο γνωστή ως lip-synching . Για μια γρήγορη επιδιόρθωση, δεν υπάρχει πρόβλημα να ζωντανέψετε απλά το άνοιγμα και το κλείσιμο του στόματος και είναι μια απλή συντόμευση, ειδικά όταν animate για το web. Αλλά αν θέλετε να προσθέσετε πραγματική έκφραση και ρεαλιστικές κινήσεις στο στόμα, βοηθάτε να μελετήσετε πώς αλλάζει το σχήμα του στόματος με κάθε ήχο. Υπάρχουν δεκάδες σε δεκάδες παραλλαγές, αλλά τα σκίτσα μας είναι απεικονίσεις από τα βασικά δέκα σχήματα της σειράς φωνημάτων Preston Blair .

Βασικά φωνήματα και συγχρονισμός με χείλι για κινούμενα σχέδια

Αυτά τα δέκα βασικά σχήματα φωνημάτων μπορούν να ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε ήχο της ομιλίας, σε ποικίλους βαθμούς έκφρασης - και με τα εσωτερικά πλαίσια που κινούνται από το ένα στο άλλο, είναι αξιοσημείωτα ακριβή. Μπορεί να θέλετε να το κρατήσετε για αναφορά.

Όταν σχεδιάζετε ή μοντελοποιείτε το κινούμενο πλάνο σας, ακούγοντας κάθε λέξη και τους συγγενείς συνδυασμούς συλλαβών, μπορείτε συνήθως να τις κατατάξετε σε μια παραλλαγή αυτών των δέκα συνόλων φωνής. Σημειώστε ότι τα σχέδια μου δεν είναι απολύτως συμμετρικά. αυτό δεν ήταν μόνο κακό σκίτσα. Δεν υπάρχουν δύο άτομα που εκφράζονται με τον ίδιο τρόπο και κάθε ένα έχει ξεχωριστά πρόσωπα που κάνουν την ομιλία και τις εκφράσεις ασύμμετρες.