Πώς να καθαρίσετε τις κεφαλές εκτύπωσης του εκτυπωτή σας

Καθαρισμός Καθαρισμού Κεφαλών εκτύπωσης Γραμμές μελανιού και Χαμηλή ποιότητα εκτύπωσης

Η ποιότητα της εικόνας υποφέρει όταν φράσσονται οι κεφαλές εκτύπωσης. Ενδέχεται να εμφανίζονται στο χαρτί μουντζούρες ή γραμμές μελάνης. Ωστόσο, ο καθαρισμός των κεφαλών εκτύπωσης είναι μια γρήγορη και απλή διαδικασία.

Ακολουθεί ένα βήμα-προς-βήμα οδηγός σχετικά με τη χρήση του κύκλου καθαρισμού του εκτυπωτή που δεν θα έπρεπε να διαρκέσει 5 ή 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Βήματα για τον καθαρισμό των κεφαλών εκτύπωσης

Σημείωση: Οι οδηγίες εδώ είναι στα Windows για το Canon MX920 συγκεκριμένα, αλλά οι περισσότεροι εκτυπωτές εργάζονται με τον ίδιο τρόπο.

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου μέσω του μενού Power User ή του μενού Start, ανάλογα με την έκδοση των Windows.
  2. Επιλέξτε Hardware και Ήχος ή Εκτυπωτές και άλλο υλικό . Η επιλογή που βλέπετε εξαρτάται από το πόσο νέα είναι η έκδοση των Windows.
  3. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Συσκευή και εκτυπωτές ή προβολή εγκατεστημένων εκτυπωτών ή εκτυπωτών φαξ .
  4. Βρείτε τον εκτυπωτή σας και κάντε δεξί κλικ για να επιλέξετε Προτιμήσεις εκτύπωσης . Αν η συσκευή σας είναι επίσης συσκευή fax, ίσως δείτε δύο επιλογές - επιλέξτε αυτή που αναφέρει τον εκτυπωτή.
  5. Ανοίξτε μια επιλογή συντήρησης ή καθαρισμού. Για το Canon MX920, το παράθυρο Προτιμήσεις εκτύπωσης έχει πολλές καρτέλες στην κορυφή - επιλέξτε Συντήρηση . Και πάλι, οι περισσότεροι εκτυπωτές πρέπει να έχουν ένα πολύ παρόμοιο σύνολο επιλογών.
  6. Για το Canon MX920, το πρώτο κουμπί είναι για τον καθαρισμό των κεφαλών εκτύπωσης. Αφού επιλέξετε να τα καθαρίσετε, θα πρέπει πιθανότατα να επιλέξετε ποιες κεφαλές εκτύπωσης να αποδεσμεύσουν. Το καλύτερο στοίχημα είναι να επιλέξετε την επιλογή που καθαρίζει όλα αυτά, όπως όλα τα χρώματα .
  7. Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής είναι ενεργοποιημένος και ότι έχει τοποθετηθεί κάποιο χαρτί και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση ή Έναρξη , όποια από τις επιλογές σας επιτρέπει να ξεκινήσετε τον καθαρισμό της κεφαλής εκτύπωσης. Ενδέχεται να δείτε μια άλλη οθόνη που επιβεβαιώνει ότι πραγματικά θέλετε να εκτυπώσετε το μοτίβο.
  1. Ο εκτυπωτής θα εκτυπώσει ένα μοτίβο με πλέγμα κατά μήκος της κορυφής και με αρκετές ράβδους διαφορετικών χρωμάτων. Θα εμφανίζονται δύο εικόνες στην οθόνη σας, οι οποίες μπορείτε να συγκρίνετε με την εκτυπωμένη εικόνα.
    1. Σε ένα, το πλέγμα και τα χρώματα είναι απότομα και καθαρά. Στην άλλη, λείπουν μερικά από τα κιβώτια και τα χρώματα είναι ριγωτά.
  2. Εάν η εκτύπωση αντιστοιχεί στην αιχμηρή και καθαρή εικόνα, απλώς βγείτε για να τελειώσετε. Εάν στην εκτύπωση λείπουν κουτιά ή λωρίδες πλέγματος, κάντε κλικ στην επιλογή Καθαρισμός ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού των κεφαλών εκτύπωσης στον εκτυπωτή σας.
  3. Μόλις γίνει αυτό, θα επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο καθαρισμός ήταν απόλυτα επιτυχής. Μπορεί να χρειαστούν δύο καθαρισμοί εάν οι κεφαλές εκτύπωσης είναι πραγματικά φραγμένες.
  4. Εάν, μετά από δύο καθαρισμοί, έχετε ακόμα ένα κακό αποτέλεσμα, υπάρχει μια επιλογή Deep Cleaning σε ορισμένους εκτυπωτές που πρέπει να κάνουν τη δουλειά.

Δεν εφαρμόζονται αυτά τα βήματα στον εκτυπωτή σας;

Τα βήματα που δίνονται παραπάνω αφορούν τον εκτυπωτή Canon MX920 all-in-one. Εάν χρησιμοποιείτε έναν εκτυπωτή που έχει πολύ διαφορετικά μενού και δεν μπορείτε να βρείτε την επιλογή καθαρισμού κεφαλών εκτύπωσης, θα πρέπει να αναζητήσετε το εγχειρίδιο χρήσης στον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Ακολουθήστε αυτούς τους συνδέσμους αν έχετε εκτυπωτή Canon, Brother, Dell, Epson, Ricoh ή HP.

Σημείωση: Τα εγχειρίδια χρήσης του Mose είναι σε μορφή PDF , επομένως θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης PDF για να το ανοίξετε.