Τι είναι ένα αρχείο PDF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PDF

Αναπτύχθηκε από την Adobe Systems, ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .PDF είναι ένα αρχείο Portable Document Format.

Τα αρχεία PDF μπορούν να περιέχουν όχι μόνο εικόνες και κείμενο, αλλά και αλληλεπιδραστικά κουμπιά, υπερσυνδέσεις, ενσωματωμένες γραμματοσειρές, βίντεο και πολλά άλλα.

Θα βλέπετε συχνά εγχειρίδια προϊόντων, ηλεκτρονικά βιβλία, φυλλάδια, εφαρμογές εργασίας, σαρωμένα έγγραφα, φυλλάδια και όλα τα άλλα έγγραφα που είναι διαθέσιμα σε μορφή PDF.

Επειδή τα αρχεία PDF δεν βασίζονται στο λογισμικό που τα δημιούργησε, ούτε σε κάποιο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα ή υλικό , φαίνονται τα ίδια ανεξάρτητα από τη συσκευή που ανοίγουν.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PDF

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατευθύνονται δεξιά στο Adobe Acrobat Reader όταν πρέπει να ανοίξουν ένα PDF. Η Adobe δημιούργησε το πρότυπο PDF και το πρόγραμμά της είναι σίγουρα ο πιο δημοφιλής ελεύθερος αναγνώστης PDF εκεί έξω. Είναι εντάξει για να το χρησιμοποιήσετε, αλλά θεωρώ ότι είναι ένα πρόγραμμα με κάπως φουσκωμένα χαρακτηριστικά με πολλές λειτουργίες που ίσως δεν χρειάζεστε ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού, όπως και το Chrome και ο Firefox, μπορούν να ανοίξουν οι ίδιοι τα αρχεία PDF. Μπορεί ή όχι να χρειαστείτε ένα πρόσθετο ή μια επέκταση για να το κάνετε, αλλά είναι πολύ βολικό να έχετε αυτόματα ανοιχτό όταν κάνετε κλικ σε σύνδεση PDF απευθείας.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα το SumatraPDF ή το MuPDF εάν είστε μετά από κάτι λίγο περισσότερο. Και οι δύο είναι δωρεάν.

Πώς να επεξεργαστείτε ένα αρχείο PDF

Το Adobe Acrobat είναι ο πιο δημοφιλής επεξεργαστής PDF, αλλά το Microsoft Word θα το κάνει επίσης. Άλλοι συντάκτες PDF υπάρχουν επίσης, όπως το PhantomPDF και το Nitro Pro, μεταξύ άλλων.

Ο ελεύθερος επεξεργαστής PDF του FormSwift, το PDFescape, το DocHub και ο PDF Buddy είναι μερικοί δωρεάν ηλεκτρονικοί συντάκτες PDF που κάνουν πραγματικά εύκολο να συμπληρώσετε έντυπα, όπως αυτά που βλέπετε μερικές φορές σε μια αίτηση εργασίας ή σε μια φόρμα φόρου. Απλά μεταφορτώστε το PDF στον ιστότοπο για να κάνετε πράγματα όπως να εισαγάγετε εικόνες, κείμενο, υπογραφές, συνδέσμους και άλλα και, στη συνέχεια, να το κατεβάσετε ξανά στον υπολογιστή σας ως PDF.

Ανατρέξτε στη λίστα με τους καλύτερους δωρεάν επεξεργαστές PDF για μια τακτικά ενημερωμένη συλλογή αρχείων PDF, αν ακολουθείτε κάτι περισσότερο από απλή συμπλήρωση φόρμας, όπως την προσθήκη ή την αφαίρεση κειμένου ή εικόνων από το PDF.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PDF

Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να μετατρέψουν ένα αρχείο PDF σε κάποια άλλη μορφή ενδιαφέρονται να το κάνουν έτσι ώστε να μπορούν να επεξεργαστούν τα περιεχόμενα του PDF. Η μετατροπή ενός PDF σημαίνει ότι δεν θα είναι πια ένα αρχείο .PDF και θα ανοίξει σε ένα πρόγραμμα διαφορετικό από το πρόγραμμα ανάγνωσης PDF.

Για παράδειγμα, η μετατροπή ενός αρχείου PDF σε ένα αρχείο Microsoft Word (DOC και DOCX ) σας επιτρέπει να ανοίξετε το αρχείο όχι μόνο στο Word, αλλά και σε άλλα προγράμματα επεξεργασίας εγγράφων όπως το OpenOffice και το LibreOffice. Η χρήση αυτών των τύπων προγραμμάτων για την επεξεργασία ενός PDF που έχει μετατραπεί είναι μάλλον πολύ πιο άνετο πράγμα σε σχέση με έναν άγνωστο επεξεργαστή PDF, όπως ένα από τα προγράμματα που ανέφερα παραπάνω.

Εάν επιθυμείτε αντίθετα ένα αρχείο μη PDF να είναι αρχείο .PDF, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δημιουργό PDF. Αυτοί οι τύποι εργαλείων μπορούν να λάβουν πράγματα όπως εικόνες, eBooks και έγγραφα του Microsoft Word και να τα εξάγουν ως PDF, γεγονός που τους επιτρέπει να ανοίγουν σε έναν αναγνώστη PDF ή eBook.

Η αποθήκευση ή η εξαγωγή από κάποια μορφή σε μορφή PDF μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας έναν ελεύθερο δημιουργό PDF. Μερικοί ακόμη χρησιμεύουν ως εκτυπωτής PDF, επιτρέποντάς σας να εκτυπώσετε σχεδόν οποιοδήποτε αρχείο σε αρχείο .PDF. Στην πραγματικότητα, είναι απλά ένας απλός τρόπος για να μετατρέψετε τα πάντα σε PDF. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εκτύπωσης σε PDF για μια πλήρη ματιά σε αυτές τις επιλογές.

Μερικά από τα προγράμματα από τους παραπάνω συνδέσμους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με τους δύο τρόπους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε τόσο για τη μετατροπή των PDF σε διαφορετικές μορφές, όσο και για τη δημιουργία PDF. Το Caliber είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός δωρεάν προγράμματος που υποστηρίζει τη μετατροπή από και προς μια μορφή eBook.

Επίσης, πολλά από τα αναφερόμενα προγράμματα μπορούν επίσης να συγχωνεύσουν πολλά PDF σε ένα, να εξάγουν συγκεκριμένες σελίδες PDF και να αποθηκεύουν μόνο τις εικόνες από το PDF.

Το FreeSwift's Free PDF to Word Converter είναι ένα παράδειγμα ενός online μετατροπέα PDF που μπορεί να αποθηκεύσει τα αρχεία PDF στο DOCX.

Δείτε τα δωρεάν προγράμματα μετατροπής αρχείων και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για άλλους τρόπους μετατροπής ενός αρχείου PDF σε κάποια άλλη μορφή αρχείου, συμπεριλαμβανομένων μορφών εικόνας, HTML , SWF , MOBI , PDB, EPUB , TXT και άλλων.

Πώς να ασφαλίσετε ένα PDF

Η κατοχύρωση ενός PDF μπορεί να περιλαμβάνει την απαίτηση ενός κωδικού πρόσβασης για να το ανοίξει, καθώς και να αποτρέψει κάποιον από την εκτύπωση του PDF, την αντιγραφή του κειμένου του, την προσθήκη σχολίων, την εισαγωγή σελίδων και άλλα πράγματα.

Το Soda PDF, το FoxyUtils και ορισμένοι από τους δημιουργούς και μετατροπείς PDF που συνδέονται από πάνω - όπως το PDFMate PDF Converter Free, το PrimoPDF και ο FreePDF Creator - είναι μόνο μερικές δωρεάν εφαρμογές από πολλές που μπορούν να αλλάξουν αυτούς τους τύπους επιλογών ασφαλείας.

Πώς να σπάσετε έναν κωδικό πρόσβασης PDF ή να ξεκλειδώσετε ένα PDF

Παρότι σε ορισμένες περιπτώσεις συνιστάται η προστασία ενός αρχείου PDF με κωδικό πρόσβασης, μπορεί να καταλήξετε να ξεχνάτε τον κωδικό πρόσβασης, απενεργοποιώντας την πρόσβαση στο δικό σας αρχείο.

Αν χρειάζεστε να αφαιρέσετε ή να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης του κατόχου PDF (αυτόν που περιορίζει ορισμένες δραστηριότητες) ή τον κωδικό πρόσβασης χρήστη PDF (αυτός που περιορίζει το άνοιγμα) σε ένα αρχείο PDF, χρησιμοποιήστε ένα από αυτά τα Εργαλεία αφαίρεσης κωδικού πρόσβασης PDF δωρεάν .

Ακόμα να έχετε προβλήματα με το άνοιγμα ή τη χρήση αρχείου PDF;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου PDF και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.