Τι είναι ένα αρχείο XCF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XCF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XCF είναι ένα αρχείο εικόνας GIMP. Η συντομογραφία σημαίνει eXperimental Computing Facility .

Όπως τα αρχεία PSD που χρησιμοποιούνται στο Adobe Photoshop, το GIMP χρησιμοποιεί αρχεία XCF για την αποθήκευση επιπέδων, ρυθμίσεων διαφάνειας, διαδρομών και άλλων πληροφοριών που σχετίζονται με μία ή περισσότερες φωτογραφίες που αποτελούν μέρος του ίδιου έργου.

Όταν το αρχείο XCF ανοίγει σε έναν συμβατό επεξεργαστή εικόνας, όλες αυτές οι ρυθμίσεις είναι προσβάσιμες ξανά για να μπορείτε να επεξεργαστείτε τα επίπεδα, τις εικόνες κ.λπ.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XCF

Τα αρχεία XCF, αν δεν είναι προφανή, ανοίγουν καλύτερα από το GIMP, το πολύ δημοφιλές (και δωρεάν) εργαλείο επεξεργασίας εικόνων. Τα αρχεία XCF που δημιουργούνται από οποιαδήποτε έκδοση του GIMP μπορούν να ανοίξουν με την τελευταία έκδοση.

Το IrfanView, το XnView, το Inkscape, το Seashore, το Paint.NET, το CinePaint, το digiKam, το Krita και πολλοί άλλοι συντάκτες / θεατές εικόνων συνεργάζονται επίσης με αρχεία XCF.

Σημείωση: κανένα από αυτά τα προγράμματα δεν ανοίγει το αρχείο σας; Μπορεί να προκαλείτε σύγχυση με ένα αρχείο XCF CVX , XCU (Configuration OpenOffice.org), CXF , CFXR (Cocoa Sfxr) ή XFDF . Παρόλο που μερικά από αυτά τα αρχεία μοιράζονται μερικά από τα ίδια γράμματα στην επέκταση αρχείου, κανένα από αυτά δεν ανοίγει με το GIMP όπως τα αρχεία XCF.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο XCF, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία XCF, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XCF

Το GIMP αποθηκεύει αρχεία στη μορφή XCF από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού Files > Export για να το αποθηκεύσετε σε άλλη μορφή όπως JPG ή PNG .

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων εικόνας όπως το Zamzar για να μετατρέψετε το XCF σε PDF , GIF , AI , TGA , WEBP, TIFF και άλλες παρόμοιες μορφές αρχείων. Το ConvertImage.net είναι ένας παρόμοιος ιστότοπος που υποστηρίζει τη μετατροπή του XCF σε PSD .

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία XCF

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XCF και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.